9 Aralık 2012 Pazar

Fatih Murat Arsal ve Muhteşem Kitapları




P.S: Blogumda en çok okunan yazı olduğu ve aradan geçen sürede güncelliğini yitirdiğinden yazıyı güncelliyorum. Edit olan kısımları kalın puntoyla yazacağım- 29.09.2013

Merhabalar, 
Bugün size bir yazardan bahsedeceğim. Ben kendisiyle 1,5 yıl önce tanıştım - artık 2.5 yıl :p - ve iyi ki de erkenden  kitaplarını okuma fırsatı bulmuşum diyorum. 

Bir yaz akşamı bu benim beyaz dizi merakımın tuttuğu zamanlar, internette beyaz dizilerle ilgili bir şeyler araştırıyorum. Bir sitede kitap tanıtımları ve e-booklar var. Karıştırırken bir isim gördüm F.M. Arsal. Bir erkek, hem de AŞK romanları yazıyor. Ufak bir tebessümle kaşlarım kalktı şöyle bir, "Nasıl yani?" diye. Biz daha Türk yazarların yazdığı aşk romanlarına alışamamışız, hem bizden, hem erkek, hem de aşk romanı yazıyor! "Hadi canım!" dediğinizi duyar gibiyim. Zaten kendisiyle ilk tanışanlar hep böyle demiş :) 

Neyse efendim, bu bir araya gelmesi imkansız görünen 3 şeyin birleşmesinden nasıl bir aşk romanı çıkar merak ettim ve yazara bir şans tanımaya karar verdim. 

İlk yazdığı roman "Zoraki Koca Şahane Gelin 1"i indirdim. O akşam bir başladım kitaba, gece yarısı bir de bakmışım ara vermeden bitivermiş. Wuhuuuuuu! 
Çok beğenmiş, çok etkilenmiştim. Yazar hayal kırıklığına uğratmadığı gibi kendine hayran bıraktı. Durur muyum Fatih Hoca'nın hemen diğer kitaplarını araştırdım. 

Kendisinin toplamda 7 tane e-book'u vardı. Hepsini indirip birkaç gün içinde 7sini de okuyuverdim. 
2- Anlaşma - Merve&Yavuz - 2011
3-Ismarlama Bebek - Vildan&Turgut 2011
4-Kusursuz Plan - Ebru&Selim - 2011
5-Çığlık - Boran&Belen 2011
6-Zoraki Koca Şahane Gelin 2- Tuğçe&Kara 2011
7- Beni Bırakma - Gamze&Akın 2011
EDİT: 8- Zoraki Koca Şahane Gelin 3 - Ateş & Ecrin -Sayfada yayınlanan online hikaye-

Kitapları ben bu sırayla okumuştum.  EDİT: Şimdi seri sıralaması şeklinde sıralayalım kitapları: 



Dört zorlu arkadaşın hayatlarının aşkını buluşlarını anlatan isimsiz seri:

1- Nefretten Sonra - Tamer&Natalia (YORUM İÇİN TIK)
2- Seni Sevmek İstemedim - Doğan&Pınar
3- Yalnız Gözlerin İçin - Tahir&Güney (YORUM İÇİN TIK)
4- Beni Bırakma - Gamze&Akın

-Tüm seri Ephesus Yayınları tarafından -ilk iki kitap da yeniden basılmak üzere- basılmıştır. Hatta Beni Bırakma taze çıktı :) 

Fatih Hoca'nın basılı 2 de kitabı var. Biri Tamer&Natalia'nın anlatıldığı Nefretten Sonra (Cinius Yayınları), diğeri ise Doğan&Pınar'ın Anlatıldığı Seni Sevmek İstemedim (Önce Kitap)... Şuan baskıları tükendi. (İnanır mısınız ben sipariş verip elime aldığımda okumalara kıyamamıştım. Kitabı göz önünde bir yere koymuş, gidip gelip bakmış, bir cümle okuyup kapatmıştım:) 
Fatih Hoca'nın şuan çıkmasını beklediğimiz kitabı Güney&Tahir'in anlatılacağı Yalnız Gözlerin İçin'i Ephesus Yayınları basacak, aynı zamanda Nefretten Sonra'nın yeni baskısı da aynı yayınevinden çıkacak. Bir diğer güzel haber de Fatih Hoca'nın e-book şeklinde olan kitapları da ekstra bölümler eklenerek sırayla basılacak. İlk basılacak Zoraki Koca Şahane Gelin 1. Ayrıca yazar bu işlerini bitirdiğinde bir de online hikaye yayınlayacak, Zoraki Koca Şahane Gelin 3. Erkek karakter ismini anketle oylamıştık ve en çok puanı Ateş ismi almıştı :)
Yazarın e-book olan kitaplarına ulaşmak ve ayrıntılı bilgi için sayfasına uğrayabilirsiniz... 

Edit: Günümüze bakarsak yukarıda saydığım 4 kitap, Ephesus Yayınları tarafından basıldı, böylece seri tamamlanmış oldu. Online hikayemiz biteli çok oldu. Fatih Hoca  şu an yeni kitabıyla meşgul :) Ayrıca Ephesus'un yazarın diğer kitaplarını yayınlama sözü de hala geçerli... 


Biraz daha bahsedersek Fatih Hoca'nın kitaplarında aşkı yoğun bir şekilde hissedersiniz... Hem de nasıl... Ama yavan aşk yoktur, dostluk ve aile ilişkilerini de sıcacık anlatır yazar. Okurken sadece yaşanan aşka değil dostluğa, dürüstlüğe, aile ilişkilerine ve diğer güzel değerlere de hayran kalırsınız... Bir kitaptaki çifti başka bir kitapta da görebilirsiniz çünkü karakterler de birbiriyle bağlıdır. Örneğin Osman ve Kara kardeşler. Tamer, Tahir ve Doğan çocukluk arkadaşları, aralarına sonradan Akın da katılmış ve bir nevi dava arkadaşı da olmuşlar :) Ve daha birkaç sürpriz daha böyle... 

Fatih Hoca'nın erkek kahramanları hep uzun boylu, esmer, simsiyah saçlı, 30 yaş civarındadır. Bunun nedeni de hayattan beklediğini almış, tek eksiği aşk olan, ne istediğini bilen erkekler yazmak istemesi :)

Kitaplarla ilgili yorumlarım ilerleyen zamanlarda gelecek ama tereddütsüz okuyun diyorum ben... 
Ben kitapları o zaman tekrar tekrar dönüp okumuştum. Aradan zaman geçmişken hem burada da bahsedecek olmamdan dolayı belki tekrar okurum;)



Tüm FMArsal kitaplarına puanım yıldızlıııı: 

Sevgiler... 


38 yorum:

  1. :)) ben de yazdığın sıralamada ilk beşini okumuş ve çok beğenmiştim :) ama diğer kitaplarını okumaya fırsatım olmadı ne yazık ki :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zoraki Koca Şahane Gelin 2 benim favorimdir, ah Kara :) Beni Bırakma da en uzunlardan biri tüm karakterlerin geçit töreni gibi :) Umarım onları da okumaya fırsatın olur canım, bir başkalar :)

      Sil
    2. Okuyacağım okuyacağım... O kadar çok okunacak kitap ve izlenecek dizi/film var ki gün 30 saat olsa yetmez :))

      Sil
    3. O kadar iyi anlıyorum ki seni. Özellikle okul nedeniyle bir sene ne kadar kitap varsa yığmış, ne kadar film-dizi varsa izlenecekler diye bir liste oluşturmuşum, yaz geldi geçti hala bitmedi :D

      Sil
    4. Canım o listeler bitmez aksine hep çoğalır :))

      Sil
  2. Seni Sevmek istemedim adlı eserini özellikle çok beğenmiştim. Bloğumda romantik romanlar başlığı altında bunu belirtmiştim. Fatih bey bir kadının düşünmediği detayları düşünüyor ve okuyucunun aklında hiç bir soru işareti kalmayacak şekilde yazıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kitapla ilgili güzel yorumunuzu hatırladım. Blog dünyasında da Fatih Hocayı seven biriyle tanıştığım için çok sevinmiştim :) Fatih Hoca'nın hem dediğiniz şekilde, hem de tüm duygulara yer vererek anlatımını seviyorum... Mantıksız ve gereksiz şeylerden arınmış kitapları :)

      Sil
    2. haklısınız romanları mantıksız ve gereksiz şeylerden arınmış bir anlatımla yazıyor.

      Sil
  3. bu yazı tanıştırdı beni yazarla şuan her yazdığını okuyorum.
    Nefretten sonra çıksın diye bekliyorum

    Çıkan kitaplarını hemen aldım ebookların hepsini indirdim okudum

    FM Arsal dünyası bambaşka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırlamam mı canım! Ne mail trafiği yaşamıştık senle :)
      Ephesus müjdeyi verdi önümüzdeki aylarda iki kitap da 1 er ay sırayla basılacak :) Gözün aydın şimdiden.

      Ve kesinlikle o dünya bambaşka...

      Sil
  4. bicok kitap evine baktım ama bulamadıım nerden alabilirim yardım edin lütfeen :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bulamamanız normal çünkü baskıları tükendi...
      Nefretten sonra ek bölümleriyle, Seni Sevmek İStemedim de bildiğim kadarıyla yine aynı şekilde biri nisan sonu biri mayıs sonu olmak üzere (bir aksilik çıkmazsa) Ephesus Yayınları kalitesiyle basılacak. Yani biraz daha sabır :)
      Doğan-Tamer-Tahir üçlüsünün Tahir'i anlatan kitabı Yalnız Gözlerin İçin de yine Ephesus'tan çıktı onu her yerde bulabilirsiniz.
      Ayrıca yazarın e-book kitapları için yazıda linkini verdiğim sayfasını ziyaret edebilirsiniz...
      Yani az daha sabır :) SEvgiler... :)

      Sil
    2. bende e-book ları okumak ıstıyorum ama bır turlu bulamıyorum yardımcı olurmusunuz

      Sil
    3. Aşağıdaki linkten yazarın sayfasında e-book olarak yayınlanan tüm kitapların pdf şeklinde indirme linki var. İndirip okuyabilirsiniz. İsterseniz sayfada dolaşırsanız cepten okuma linklerini gösteren albümler de var.Sevgiler

      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.638783079470536.1073741826.235762009772647&type=3

      Sil
    4. tesekkurler
      ama ındırmeye kalkınca vırus uyarısı verıyor yınede sağolun

      Sil
    5. mail adresime "benherneysemo@hotmail.com" mail atarsanız size gönderebilirim :)

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. kitaplarıyla geç tanışmanın üzüntüsünü yaşasam da yine de hiç tanımamaktan iyidir diye bir teselli ile başlıyorum yazıma...
    ilk tanıdığım ''doğan-pınar'' çifti oldu...ardından ''akın-gamze'',''yavuz-merve'' derken bu böyle gitti...şimdi tamer ve tahir'İn hikayesini 4 gözle bekliyorum...
    ben türk romanlarında aşka inanmayan ve okuyunca geçip gittiğini düşünüp etkisinde kalmayan biriydim ama Fatih Murat ARSAL bu tabumu yıktı.. aşkın yanı sıra dostluğu,güveni,sadakati veren ve aile kurumunun en önemli kurum olduğunu yansıtan,anneyi el üstünde tutan bir anlatım içerisinde...
    hepsi çok güzel...kalemine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, :)
      Yazdığınız her şeye katılıyorum tabi ki :) Ben de kendisiyle geç olmadan tanışmanın sevinci içerisindeyim sadece farklı olarak... Benim favori FMA erkeğim Yavuz ve KAra'dır... Doğan çoğu hikayede kilit isim:) Tamer'in hikayesi Nefretten Sonra yakın bir zamanda çıkacak ama Tahir'in hikayesi Yalnız Gözlerin için çıkalı bayağı oluyor ve hala satışı var bildiğim kadarıyla, kaçırmayın derim;)

      Sil
    2. :) ikisini bir almak niyetindeyim bende...tek tek gelmesin ne varsa hepsi gelsin hepsi yan yana raflarımı süslesin istiyorum:)
      bu arada ilk yazdığım iletilmedi tekrar yazdım ama onaysız çıkmıyormuş sanırım ondan aynı şeyler farklı cümelelerle paylaşılmışşş oldu :)

      Sil
    3. Evet 2 mesajın içeriğinden fark ettim ancak ikisi de çok güzeldi silmek istemedim :) Ben de hepsi kitaplığımda sıra sıra olsun, tüm e-booklar yeniden basılsın istiyorum <3 sizin daha okumadığınız 2 kitap varmış, bir yönden çok şanslısınız bu nedenle :)

      Sil
    4. teşekkürler :) umarım onlarıda okuyacağız,etkisinde kalacağız ve diyeceğiz ki ah ah nerde bu karakterlerin dünyamızda gerçeklerii :)

      Sil
    5. Evet, umarım ki <3
      Zaten yazara da dedim siz ve historical romanceler benim de içinde bulunduğum bir neslin evde kalmasına neden olacak :) Çüünkü beklentileri çok yükseltiyorlar :p

      Sil
    6. hadi yaaa iyi buna sevindim bende aynısını düşünüyordummm yalnız değilim ;) bende ideal erkek üzerine çalışacağımı söyledi kendisini ama o öyle bir erkek olmadığını söyledi..yani aslında yazarımızda aslında hiç bir erkeğin doğan,tamer,tahir,yavuz vs.. gibi olmadığını düşünüyor ;) ne yazık kii...:(

      Sil
    7. Hahah, ben umut etmekten vazgeçmeyeceğim :) Hayal etmesi de güzel... :p

      Sil
  7. beni bırakmanın pdf formatı var mı elinizde verdiğiniz linkte bulamadım okumak için deliriyorum lütfen biri bana yardım etsin :)

    YanıtlaSil
  8. lütfen biri bana beni bırakmanın pdf sini göndersin verdiğiniz linktede başka bi yerde de bulamıyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Ben henüz okumadım ve Murat Bey'den de yeni haberim oldu.
    "Seni Sevmek istemedim"'in tanıtımını okuduğumda bayıldım ve şimdi tüm eserlerine ulaşmak niyetindeyim.
    Sonunda bizim de bizi anlayan bir romancımız var. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginizi çekmesine sevindim, yazarın facebook sayfasında e-bookları mevcut, basılı da çok güzel eserleri var. Henüz okumadıysanız en azından e-bookları okuyarak fikir edinebilirsiniz. Aramıza hoşgeldiniz :))

      Sil
  10. nefretten sonra tam dizi olacak bir eser.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizdeki gibi 50 sezon çekip özünü kaybettirip saçmalayacak şekilde olmazsa güzel olabilir ama bence film olmalı, kesinlikle izlenir o zaman zevkle... :)

      Sil
  11. böyle erotik dolu kitapların nesini beğeniyorsunuz hiç anlamıyorum.
    gençlerin beynini yıkama yollarından biri.
    yazık .

    YanıtlaSil
  12. Kitap tarz ve zevk meselesidir. Her kitaptan alınacak bir şeyler vardır; kimi bir şeyler öğretirken, kimi iyi vakit geçirmenizi sağlar. Kitap her zaman edebi şaheser ya da ders kitabı olmak zorunda değildir, bazen sadece gülümsetmesi de yeterlidir. Yorumunuza bakarak daha edebi ve öğretici kitaplar okuduğunuzu varsayıyorum ki ben de okuyorum, ancak o kadar saygıdan uzak, anlayışsız, aşağılayıcı ve yazım kurallarından bihaber yazmışsınız ki onlardan almanız gereken edebi almadığınız da hemen belli oluyor. Yani demek ki bazen kitapları sadece körü körüne okumak da yetmiyor.

    YanıtlaSil
  13. Bizim erkeklerden de romantikler çıkarmış ne kadar duygulu ne kadar güzel kitaplar ahh Tahir ahh :)) Böyle bir kocam olsa keşke dedirtti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türklerin ve erkeklerin bu tarz kitaplar yazamayacağı algısını büyük ölçüde değiştiren kitaplar :) İzninizle ben de bir ahh Karahan, ahh Yavuz demek istiyorum :p

      Sil
  14. Her kitap güzel lakin Yalnız Gözlerin İçin muhteşem Tahir bana keşke benim de böyle bir kocam olsa dedirtti.Teşekkürler Fatih Hocam yazdığınız kitaplar için...

    YanıtlaSil
  15. tahir ve güney YALNIZ GÖZLERİN İÇİN favorimdi:)

    YanıtlaSil