14 Kasım 2013 Perşembe

OKK 20. Blog Tur: Charlotte Bronte'nin Gizli Günlükleri - Syrie James / TANITIM


Yeniden merhaba, Okuyan Kızlar Kulübü bu sefer edebi çevrede ilah kabul edilen bir yazarın gizli satırlarında büyülü bir yolculuğa çıkıyor. Bronte ailesi tarihe damgasını vurmuş kişiler, bugün bile romanlarda gerek eserleri gerek hayatlarındaki seçimleri ile yer almakta. Charlotte Bronte ve ailesi hakkında bilinmeyenleri anlatmaya geldik. Dilerim sizler de bu tarihi yolculukta bizlerle birlikte keyifle ilerlersiniz.
Syrie James'in kaleminden aslına sadık kalarak derlenmiş Charlotte Bronte Günlükleri sizlerle!


Kitabımızı Tanıyalım

Charlotte, Emily, Anne ve Branwell... Bronte kardeşler rüzgârın korkutucu bir uğultu ile estiği, soğuğun ve hastalığın kol gezdiği uzak bir köyde, birbirlerine hikâyeler anlatarak, her hikâyede yaşadıkları ıssızlıktan bir adım uzaklaşarak hayata tutunurlar. Yıllar sonra, edebiyata olan tutkuları artarak devam eden kardeşlerden Charlotte, dünya edebiyatına gelmiş geçmiş en güçlü kadın karakterlerden birini; Jane Eyrei, armağan edecektir:

Sade ve dış dünyaya kapalı bir hayat yaşamış olsa da Charlotte Bronte, gizli kalmış olan tutkulu yanını yazını aracılığıyla yansıtır. Bir yanı ise yazdığı gibi bir aşk yaşamayı hayal etmektedir. Nihayet bir gün ateşli bir talipten gelen bir evlilik teklifi, evin sakin ve sessiz havasını karıştırır. Bunun üzerine Charlotte günlüğüne döner ve kendiyle bir hesaplaşmaya girişir. Romanlarının arka planını oluşturan gizli aşkları, her biri yetenekli bir sanatçı olan kardeşler arasında yaşananlar, hayaller ve hayal kırıklıkları böylece kâğıda dökülür.

Jane Austenın Kayıp Anilannın yazarı Syrie James, bu kez Charlotte Brontenin Gizli Günîükteriyle titiz bir araştırma sonucu elde edilmiş tarihi gerçekleri kurguyla ustaca birleştiren, son sayfaya dek merak uyandırıcı olmayı başaran bir romana imza atıyor.

"Aşkın kazları hakkında yazmışımdır. Uzun zamandır, kalbimin kimseye göstermediğim bir köşesinde, bir erkekle yakın bir ilişkinin hayalini kurmuşumdur, her Janein kendi Rochesterını hak ettiğine inanırım; hak etmez mi?"

Tur Takvimimiz

14.11.2013


Tanıtım – Duyuru – Çekiliş


The Reading Lady
Pudra Tozu
Kitap Tutkusu
Kütüphanemden Kitap Manzaraları
Fighting!!
Çekiliş: Fighting!!

15.11.2013
Pudra Tozu - Ann Bronte ve Branwell Bronte Hayatı ve Eserleri
Kitap Tutkusu – Emily Bronte Hayatı ve Eserleri
Kütüphanemden Kitap Manzaraları – Charlotte Bronte Hayatı ve Eserleri

16.11.2013
Pudra Tozu - Charlotte Bronte’nin Evliliği
Kitap Tutkusu - Charlotte’nin İlk Denemeleri Ve Yazarlarla İlişkisi
Kütüphanemden Kitap Manzaraları – Bir Kişinin Gözünden İki Yazar

17.11.2013
Yorum
The Reading Lady
Pudra Tozu
Kitap Tutkusu
Kütüphanemden Kitap Manzaraları
Fighting!!



Katkılarından dolayı EVEREST YAYINLARI'na teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder