30 Kasım 2012 Cuma

Beni Uzaklarda Arama - Kieran Kramer




Kitap Adı: Beni Uzaklarda Arama
Yazar: Kieran Kramer
Orjinal Adı: When Harry Met Molly
Çeviri: Barış Şençelebi
Yayınevi: Koridor Yayınevi
Basım Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 403
Tür: Historical Romance
Seri: Impossible Bachelors 1. Kitap
Serinin Toplam Kitap Sayısı: 4



Elime sıcak çikolatamı aldım ve orijinal adıyla When Harry Met Sally filmine ufak bir selam yollamış When Harry Met Molly'yi bir solukta okudum... :)
Konusu gerçekten bir Historical Romance'e göre uçtu ve değişikti diyebilirim.

Değişik bir eğlence anlayışı olan Prens Regrent evlilikten köşe bucak kaçan 5 erkeği Ulaşılmaz Bekarlar ilan eder ve onları bir müsabakaya sokar. Erkekler ve metresleri bir eve doluşacak, belli yarışmalar ve kurallar çerçevesinde en iyi metresi seçeceklerdir. Kazanan 1 yıl evlenmeme hakkı kazanır, kaybeden ise kulübün seçeceği biriyle evlenecektir. 

Harry pek yaralı bir tip değil Historicallarda alışık olduğumuzun aksine. Çok eğlenceli, evlilikten ölümüne kaçan bir hovarda...

Diğer yandan ise kitap kurdu, Jane Austen kitaplarını hatmetmiş, babasının işleri nedeniyle ve 13 yaşındayken Noel Balosundaki büyük suçu! nedeniyle şehirden uzakta kalmış, evde kalmanın eşiğindeki Molly ne yapabilirdi ki? Babasının yokluğunda onun yardımcısı Cedric'i kaçmaya ikna etti. Cedric'ten hoşlanmıyordu aslında. 

Büyük suça gelince Molly'nin 13 yaşında Noel balosunda okuduğu şiir hem Harry'nin hem de Molly'nin hayatını mahvetmiştir. Harry'nin abisi ile Molly'nin ablası evlidir bu arada. O şiir benim kahkaha attığım kısımdı :)

Harry'nin metresi Fiona ile Cedric kaçınca birbirlerinden nefret eden Harry ve Molly kalırlar baş başa... Metressiz kalan Harry ve uygunsuz bir handa tek kalan Molly anlaşırlar ve Molly Harry'nin metresi rolünü kabul eder... Handa tek başına kalmanın iffetsiz olduğunu düşünen Molly metres rolü oynamayı ne sanıyordu acaba?

Bir hafta metreslerle ve erkeklerle dolu bir evde bizim tebrücesiz ve flörtten anlamayan kızımız Molly ne yapar? Herhalde onu okuduğu kitaplardan falan bahsederken hayal edebilirsiniz :) Peki ben evin etrafında çırılçıplak koştuğunu söylesem? :)

Kitapta çok sevdiğim bir diğer yan ise Molly'nin birbirlerini rakip gören, birbirlerinden nefret eden metreslerin arasındaki arkadaşlığı oluşturması ve görünenin altındaki sorunlarını ortaya çıkarması ve onları örgütleyebilmesiydi. Parayla tutulan bu kadınlar hayatlarının kontrolünü ele alabilecekler mi? İşte bu benim kitapta merakla ve severek okuduğum kısım... 

Konusu oldukça değişik, anlatımı çok ama çok eğlenceli bir kitaptı... Bir yanda yarışma diğer yanda hayatı boyunca birbirinden nefret eden çiftimizin birbirlerini keşfetme yolculukları. Ve verilen diğer mesajlar. Çok severek ve eğlenerek okudum... 

Puanım: 

5 yorum:

  1. Yorumundan sonra bu kitabı almaya karar verdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sert, geçmişiyle kavgalı, yaralı erkek karakterlerden sonra (ki onları da çok severim ben) çok eğlenceli bir geçiş oldu, çünkü çok da yaralı karakterler yok. Ama son 20 sayfayı falan nefesimi tutarak okudum :)Biraz değişim ve eğlence istiyorsan kesinlikle al bence :)

      Sil
  2. Eğlence ve değişiklik iyi olur :) Arada böyle kitaplar okunmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resmen dinlendiriyor insanı bu tarzlar :)

      Sil
    2. Eğlenceli böyle kitapları okumak güzeldir

      Sil