29 Eylül 2012 Cumartesi

Almak İstediklerim - Anne Rice

Çok ama çok almak istediğim bir seri var. Anne Rice'ın Vampir Günlükleri Serisi... 




1- Vampirle Görüşme 


Serinin ilk kitabı... Orjinal ismi Interview With The Vampire olan kitabın konusu ise şöyle: 
Bir otel odasında gazeteci ile 200 yaşında bir vampir olduğunu iddia eden biriyle bir röportaj yapar. Vampir ona hayat hikayesini anlatır. (Anne Rice'ın kitaplarında hava genelde böyle vampirlerimiz içlerini dökmek istiyorlar ve Vittorio'daki gibi sesli bir şekilde ya da Pandora'daki gibi bir günlük alarak hayat hikayelerini anlatıyorlar. Gerçi henüz Pandora'yı okuyamadım ama...)

Ayrıca kitabın Vampirle Görüşme isimli filmi de mevcut. Başrollerini Tom Cruise, Brad Pitt ve Antonio Banderas oynamış... Anne Rice başta  Tom Cruise'u uygun bulmasa da sonra performansını beğenmiş ve özür mektubu yazmış... 



Gelelim 2. kitaba:Vampir Lestat


Arka Kapak: 
Tüm zamanların en çok okunan ve vampir edebiyatında yeni bir çığır açan Vampir Günlükleri üçlemesinin ikinci kitabı Vampir Lestat, Paris, Mısır ve Amerika'da geçen tüyler ürpertici bir öykü… 
Vampir Lestat, ölümsüzlerin en yeteneklisi, en küstahı ve en yakışıklısı. Omuzlarına dökülen sarı saçları, gri mavi gözleri ve uzun boyuyla, 1780'lerin Paris'inde herkes ona hayrandı. Şimdiyse tüm dünya ona deli oluyor çünkü o bir rock star. Lestat bu durumun keyfini çıkarsa da diğer vampirler bundan hiç memnun değiller. Özellikle de Kraliçe Akasha: sinemaya da uyarlanan, dizinin üçüncü kitabı Lanetliler Kraliçesi'nin kahramanı çekici ama acımasız vampir…
Üçlemenin ilk kitabı olan Vampirle Görüşme'nin kültleşen filminde dünyanın en ünlü vampiri Lestat'ı canlandıran Tom Cruise unutulmaz bir performans sergilemişti. 
'Baş döndürücü bir öykü… İlki kadar dâhice ama daha eğlenceli, daha vahşi ve daha rahatsız edici.'
New York Times



Ve 3. Kitap : Lanetliler Kraliçesi 



Arka Kapak

Vampir edebiyatının en ünlü yazarı Anne Rice'ın Vampir Günlükleri serisinin üçüncü kitabı, Lanetliler Kraliçesi. Tüm zamanların en çok okunan ve vampir edebiyatında yeni bir çığır açan dizisi, okurlarını soluk soluğa okunacak yeni bir serüvene davet ediyor. 



Sinemaya da uyarlanan Lanetliler Kraliçesi'nde, altı bin yıllık suskunluğunu bozan, dünya üzerindeki bütün vampirlerin annesi ve lanetliler kraliçesi Akasha, uykusundan uyanıyor ve tüm lanetini serbest bırakıyor.



Ölümsüzlerin en yeteneklisi, en dayanılmazı olan Vampir Lestat'ın konserinde bazı vampirler yanmaya başlıyor ve nedeni bir türlü anlaşılamıyor

.

Kraliçe Akasha'nın korkunç bir planı var. Lestat da bu planın bir parçası. İnsanlığın mı yoksa vampirlerin mi sonu geliyor?..



"Kötülük, gizem, şiddet ve erotizmin sınırlarında dolaşan bir şehvetle dopdolu." 

Publishers Weekly



Bir de seriyle alakalı sayabileceğimiz yan kitaplarımız mevcut: 
Vittorio
Pandora
Şeytanla Dans
Beden Avcısı

Bende şuan sadece Vittorio ve Pandora bulunmakta. Vittorio'yu okudum ama Pandora'yı okumadım... 

Ve bu seriyi gerçekten çok istiyorum ancak kitapları cidden çok pahalı, onu da belirtmeden geçemeyeceğim... :)



9 yorum:

  1. şeytanla dansı 5tl ye aldım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saolun ben çok beğendimm :))) tavsiye ederimm :)))

      Sil
    2. Anne Rice bambaşka bir yazar cidden. Şeytanla Dans'ı henüz okumadım ama diğer okuduğum kitapları için bunu diyebilirim :)

      Sil
  2. Elimde Beden Hırsızı var diğer kitapları okumadan da okunabilir mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beden Hırsızı Vampire Chronicles serisine ait, serinin 4. kitabı, ayrı elbette okuyabilirsiniz ancak seri içinde okursanız daha fazla keyif alacağınızı düşünüyorum. Tabii serinin elinizde bir tek o kitabı varsa denemek amaçlı okuyabilirsiniz :)

      Sil
  3. İnternetten almak istiyorum. Hangi siteden alabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben idefixten set halinde almıştım. Serinin ilk 3 kitabı Turkuvaz'dan çıkmışken diğerleri Martı'dan çıkıyor.

      Sil
  4. pandora kitabı harikaydı tavsiye ederim aşşırı dehşet güzeldiiiii

    YanıtlaSil