15 Ağustos 2012 Çarşamba

Ares - Larissa Ione - Mahşerin 4 Atlısı Serisi


Kitabın Adı: Ares
Yazar: Larissa Ione
Çeviren: Burcu Çelik
Yayınevi: Arunas
Tür: Fantastik
Sayfa Sayısı: 353
Yayın Yılı: 2012
Seri: Mahşerin Dört Atlısı /Lords of Deliverance #1
(Seri ayrıca Demonica serisiyle bağlantılı. Ares aynı zamanda Demonica #6 nolu kitap.)

Seri: Mahşerin 4 Atlısı Serisi  
#3 Lethal Rider/Thanatos
#4 Rogue Rider / Reseph
#5 Reaver
#6 Revenant

Onlar mahşerin 4 atlısı... Ares - Savaş , Thanatos - Ölüm, Reseph - Salgın ve grubun tek bayan üyesi Limos - Kıtlık... 



Her atlının bir mührü var ve bu mühür kırıldığında atlılar karanlık tarafa geçiyorlar... Kitap ilk atlı olan Reseph'in mührünün kırılmasıyla başlıyor. Salgın haline gelen Reseph diğer atlıların da mühürlerini kırmak için bir nevi savaş başlatıyor. 



Savaşın mührünü ise sadece kovulmuş melekler taşıyacak kadar güçlüdür, ancak Reseph kovulmuş melekleri öldürmeye başlayınca mühür bir şifacı ve insan olan Cara'ya geçer. Cara tükürükleri atlıları felç eden cehennem köpeklerinden biri olan Hal'ı iyileştirerek ona bağlanır ve olaylar bu şekilde gelişir. 



İnsan olarak Cara mühürü sadece 3 gün taşıyabilmektedir ve tüm şeytanların ve Salgın taraftarlarının hedefidir. Bir de Ares'le aralarında gelişen duygular vardır.



Serilerin ilk kitaplarında genellikle olduğu gibi ilk 50 sayfa yazarın açıklayıcı olmak için ayrıntı vermesiyle biraz sıkıcı gelse de olaylara girişle kitap heyecanlı bir hal aldı. 



Cara'nın bir türlü 'agimortus' diyemeyip bunu yerine 'agimrbid', 'agimorthingy' şeklinde kelimeler kullanması gibi kendini komik duruma düşüren saf halleri eğlenceliydi. 



Bir de Ares'in şu düşüncesine gülmüştüm: " Hal mı? Nasıl biri bir cehennem köpeğine isim koyar ki, hem de Hal?"



Cerberus'un geldiği sahne de oldukça etkileyiciydi. Başlardaki ayrıntılar konudan soğutuyor gibi dursa da kitap çok etkileyici ve değişikti. 



Ayrıca da çok heyecanlı bir yerde sona erdi. Limos'un hikayesini çok daha merak ettiğimi belirtmeliyim. Özellikle Satan'ın gelini olan Limos'un Satan'la ilişkisini... Umarım 2. kitap 1. yi aratmaz...

P.S: Kapağını çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim, felaket olmasa da muhteşem de değil diyordum ancak güncellenen yeni kapağı görünce bu kapağa şükrettim. Limos'un kapağı tek kelimeyle harika, ancak Ares'in yenilenen kapağını malesef beğenmedim...

PUANIM:   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder