26 Şubat 2021 Cuma

Kendime Doğum Günü Hediyesi: Bir Takım Defterler


Merhabalar,
Doğum günümün üzerinden epey geçti aslında, yine de yazmak istedim. Biliyorsunuz, pandemiden ötürü hepimiz zor zamanlar geçirdik/geçiriyoruz. Ben de hem kendimi motive etmek, hem de eskisi gibi çok yazabilmek için bir hediye almaya karar verdim. Daha önce kendime hediye almak konusunda KAR KÜRESİ adında bir yazı yazmıştım, o yazıdaki kar küresini hâlâ bulamadım bu arada :') 

İnsanın kendine hediye alması, kendini mutlu etmesi gerçekten güzel bir şey. Bazen karmaşalarda ilk unuttuğumuz, ödün verdiğimiz kişi kendimiz oluyoruz. 

Bu sene kendime lise yıllarından beri istediğim o büyük deri defterlerden almaya karar verdim. Aslında tam gönlüme göre bulamadım. Notopelle defterleri bir parça aklıma yatınca en azından ondan alayım diye düşündüm. Bir tane 14x18, bir tane de 17x23 olmak üzere 2 boy aldım.  Sayfalarının düz olmasını isterdim ama maalesef çizgiliydiler. Yine de aldım. :) Bu şekilde de kullanabilirim. 
Yine de bir tane 17x23 boyunda ya da azıcık daha büyük ve epeyce kalın bir defter istiyorum. Kalın defter bulmak neden bu kadar zor? :/ 500-1000 yaprak arası bir defter istiyorum ama bir türlü bulamadım. Aslında geçen sene Nezih Kitapevi'nde istediğime yakın bir defter görmüş, alıp almamak konusunda kararsız kalmıştım. O ara pandemi başlamış, ben bir daha Nezih'e gidecek fırsat bulamamıştım. İnternet satışlarında da o defterlerden göremedim. 
Bu iki defteri severek kullanacağımı biliyorum ama bolca sayfası olan o tarz bir defteri de elbet bir gün bulup alacağım :p

Bu tarz yazılarda ben alınan defterlerin iç kısımlarını da çok merak ederim, o yüzden defterlerin iç dış resimlerini de çektim. Defterleri zaten yazının başında gördünüz. Hemen başlayayım. 


Boyutu 17x23 olan defter bu kelebekli olan. Bu 300 küsur sayfa olarak geçiyor. Kilitli. 
Anlamadığım tek şey siyah defterin kilidinin kahverengi olması oldu. 


İç kapağı ise bu şekilde. Kapak tarzıyla uyumlu motifler bulunuyor. Bu kısım da hoşuma gitti. 


Ben sayfalarını dediğim gibi boş tercih etsem de çizgili bir defter. Bu şekilde de kullanabilirim diye düşündüm. İç tasarımı da yine nispeten sade ve benzer motiflerin devamı gibi. Bütünlük sağlanmış.  


14x18 olan defter de bana bir parça tasarım olarak minyatür bir Grimm defterini anımsattı. Grimm dizi yorumunu yazdım, birkaç düzeltme kaldı. Yazıları sırayla yayınlıyorum. Orada daha detaylı bahsedeceğim ama o defterlerden bir tane yapmayı kafaya koydum. Bu defter de kilitli. 



Defterin iç kapağı benim kendi defterlerimde süslemeyi sevdiğim şekilde. (onunla ilgili de taslaklarda bir yazı var -_-) Ağaç figürünü çok sevdim. Sonbahar teması da ayrıca hoşuma gidiyor. 


Ek olarak sayfa düzeni de kurumuş yaprakla sonbahar temasını, ağaç budağı şeklindeki sayfa yapısıyla ağaç temasını devam ettiriyor. Bu tarzı da hoş buldum. Bu defter de 512 sayfa civarı. Ama umduğum kadar kalın değil. 

Umarım düşündüğüm gibi güzel şeyler yazmak için kullanırım. Kar küremi bulamasam da, defterler yüzde yüz hayalimdeki gibi olmasa da, hâlâ mutluyum. 

Sevgiler. :*





Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com.tr" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

12 yorum:

  1. Çok güzel defterler, benzerlerini görüyordum ama almayı hiç düşünmemiştim ama şimdi ben de alayım dedim :) Güle güle kullan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ışınonur, teşekkür ederim, güle güle kullanın şimdiden ^_^

      Sil
  2. Defterler çok hoş. Güle güle kullan. Ben de Grimm arşivlerine benzettim defteri. Grimm i de ayrı bir severim hani. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @okurix, ben de çok seviyorum, yorumunu epeydir yazayım diyordum birkaç yorum sonra yayınlayacağım. Çok teşekkür ederim ^_^

      Sil
  3. Yaaa harika defterler ^^ Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  4. Defterler gerçekten çok hoşmuş. güzel cümeleler yazman umuduyla güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Cahil Okur, teşekkür ederim, daha iyileri güzelleri senin olsun :)

      Sil
  5. Kendine hediye alma işini ben de yaparım. Bir dönem o kadar çok defter almışım ki beş senedir almamama rağmen elimdekiler daha bitmedi. Eskiden güzel defterleri saklar ve bir şey yazmaya kıyamazdım, şimdi ihtiyacım olduğunda kullanıyorum.

    Defterlerini iyi günlerde kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şule, kırtasiyeyi ben de aşırı seviyorum çocukluktan beri. Defterim de bu saklamalar yüzünden çoktu. Neyse ki senin gibi o döngüyü ben de kırdım :) güle güle kullanalım hepsini. Teşekkürler

      Sil
  6. Defterler ÇOK GÜZEL!!! Umuyorum ki defterlerin güzelliği kadar çok çok güzel şeyler yazarsın! Bizi de yazmayı unutma! :)))

    YanıtlaSil