2 Ocak 2019 Çarşamba

Günlük Yazan Karakterler #1 - Sıdıka Saka



Merhabalar ve iyi seneler.
Yeni yılın ilk yazısı... 

Hızımı almışken durmak istemiyorum. Uzuuuuuunca bir süredir aklımda olan yazı dizilerimin hepsini bir anda yazmak istiyorum. Bunlardan biri de buydu. Belki de en hevesli olduklarımdan bir tanesi. Sıdıka Saka tanıştığım günlük tutan ilk karakterlerden biriydi. İlkokulda okuldan geldiğimde Sıdıka'nın tekrar bölümleri oynardı Show Tv'de. Nefes almadan izlerdim. Günlük tutma konusunda ben de dahil bir nesle ilham olmuştur. Daha sonra kitabını da okudum. Kendisi hem bir kitap hem de bir dizi karakteridir.

Bu konudan ŞU YAZIDA bahsetmiştim. Uzun uzadıya girmeyeceğim o yüzden.
Sadece günlük tutma tekniğinden bahsedeceğim. Sıdıka küçücük evdeki sıradan hayatına sığdırdığı devasa hayal gücüyle yazardı defterlerini. Herkes yattıktan sonra kendi olabilir, kelimelerini dökerdi bir bir.Yeri gelir kilitli, renkli günlükler kullanmaktan çekinmezdi.
Yazdığı güne olayla ilişkili resimler çizer, imzasını atarken bir de RUMUZ yazardı. Günle ve konuyla alakalı bir rumuz olurdu bu. Bu bölümler 30sn ile 1 dakika arasında sürerdi bölüm sonu jeneriği akarken. Ve yazdıkları seslendirilirdi. Hiç bitmesin isterdim. 






Sıdıka’dan günlük tutma tekniği olarak öğrendiklerimizi özetlersek;
1-İçten, esprili, ironi dolu bir anlatım dili kullanmak
2-Yazılanları çizimle/görselle desteklemek.
3-Günü özetlercesine bir rumuz kullanmak.
4-Ev kızı olarak kısıldığın minicik odadan bakış açını devasa genişlikte tutmak.

Sözlerimi toparlayayım. O yaşlarda Sıdıka benim idolümdü. Onunla ortak yönlerimizi görmek, onu taklit etmek bana ayrı bir zevk verirdi. Bu nedenle önceki yazımda da belirttiğim gibi hâlâ bir gün kapımın çalması ve birinin Sıdıka'nın eski bölümlerini bana ulaştırmış olmasını dilerim. Ve bunun olacağına o zamanların saflığıyla inanmaya devam ederim.

Sevgiler.

EDİT: 21 Ağustos 2019 itibariyle Limon Tv Youtube kanalında Sıdıka'nın eski bölümleri yayınlanmaya başladı! Duygularımı tarif bile edemiyorum. 20 yıldır beklediğim çocukluk hayalim artık gerçek ❤



Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com.tr" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

6 yorum:

  1. Merhaba!

    Öncelikle, biraz geç de olsa, yeni yılınızın mutlu huzurlu ve en güzel anılarınızla dolu bir yıl olmasını dilerim. Sıdıka yine benim de göz attığım ama bakmayı yarıda kestiklerimdendi. Son zamanlarda sizi takip etmeyi sürdürüyorum. Bu gibi yazıların yanında da yeni yılın yeni uzak doğu yazılarını da sabırsızlıkla ve heyecanla bekliyorum, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Ah Sıdıka bir ara çok aradım eski en eski bölümlerini ama buladım.Bir gün biri sana Sıdıka'nın eski bölümlerini sana ulaştırırsa bizimle de paylaş lütfen :D

    YanıtlaSil
  3. @Kırmızı Kitaplığım; çok teşekkür ederim. Sizin için de mutlu, tatlı bir yıl olur umarım (: Bu önerileri kesinlikle dikkate alacağım, sağolun ^^

    YanıtlaSil
  4. @Devrik Cümleler Kesinlikle paylaşırım, hepimiz bunu yapmalıyız :p

    YanıtlaSil
  5. youtube limon tv kanalında bölümler yüklemiş izleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu yazıyı yazdıktan bir süre sonra yayınlanmaya başladı. İzliyorum. 70li bölümlerin sonuna kadar geldi. Dünyanın en güzel şeylerinden biri olabilir :) yorumunuz için teşekkürler ^^

      Sil