23 Aralık 2014 Salı

Aşka Son Bir Şans - Marie Force (The McCarthys of Gansett Island #3)


Kitap Adı: Aşka Son Bir Şans
Yazar: Marie Force 
Orijinal Adı: Ready For Love
Çeviri: Nilgün Birgül
Yayınevi: Novella Yayınları
 Sayfa Sayısı: 336
Basım: Kasım 2014
Seri: The McCarthys of Gansett Island #3

Seri Sıralaması :
#5 Hoping for Love (Evan&Grace)
#6 Season for Love (Laura&Owen)
#7 Longing For Love (Tiffany&Blaine )
#8 Waiting For Love (Adam&Abby)
#9 Time For Love(David&Daisy)
#10 Meant For Love(Jenny&Alex)
#10,5 Chance for Love (Jared&Elizabeth)
#11 Gansett After Dark
#12 Kisses After Dark (Shane&Katie)
#13 Love After Dark (Paul&Hope)




"Ben sana bakarım." dedi burnunu boynuna sokarak. "Bana ihtiyacın olduğu sürece yanında olacağım."
Luke onu saran kollarını biraz daha sıktı. "İyileşmemin kırk ya da elli yıl süreceğini söylüyorlar." :)

Marie Force'un kitaplarını her kapatışımda yoğun mutluluk hissediyorum ve bir sonraki kitabı deli gibi merak ederken buluyorum kendimi. Yazarın kalemine bayılıyorum. Her şeyin dozunda olduğu, bu kadar etkileyici ve keyifli kitapları nasıl yazıyor anlamıyorum.

Önceki kitapları aratmayan, bir sonrakiler için deli gibi heveslendiren bir okuma süreci oldu yine. Ne yazsa okurum kategorimdeki yerini koruyor kendisi.

Yazarın her kitabında bir sonraki hikayelerin temelini atması ve geçmiş karakterlerin devam eden hayatlarını oldukça doğal bir şekilde sunuyor olmasından çok hoşlanıyorum. 
Bu hikayede de çok merak ettiğim Grant ve Evan'dan Grant'ın hikayesinin temellerini attık ve merak katsayım tavan yaptı *_* 
İlerideki kitap karakterimiz Owen da sahneye çıkıverdi. Adam'ın hikayesi ise hepimizi şok edecek gibi duruyor. 

Esas karakterlerimizin dışında 1. ve 2. kitaptaki karakterlerin yaşamları da devam ediyor. Maddie & Mac ve Janey&Joe ikililerinin devam eden yaşamlarına şahit olmak yine güzeldi.
Bunlar dışında ekstra bir hikayemiz daha vardı kitap içinde. Daha önceki kitaplardan tanıdığımız Koca Mac'in en yakın arkadaşı ihtiyar ve aksi Ned'in hikayesi. İç ısıttı resmen. 
Gelelim Aşka Son Bir Şans'a. 



Luke ve Sydney gençlik aşkı idiler. Birlikte büyüdükleri adada aşktan kaçamamışlardı. Tutkulu aşklarına rağmen Sydney okuluna devam edip, varlıklı bir aileden gelirken Luke eğitimine devam edememiş, parasal darboğazlardan kurtulamamıştır. Fakir oğlan-zengin kız hikayesi değil yanlış anlaşılmasın. Luke hasta annesine bakmak için üniversite bursunu da reddedince adada McCarty'lerin marinasında çalışmaya devam etmiştir. Sydney'in ailesi Luke'u hiçbir zaman kızlarına layık görmekle kalmamış, daha iyisini hak ettiğine dair onu işlemişlerdir. Hal böyle olunca Sydney üniversitede tanıştığı Seth'le evlenmiştir. 
Yıllar sonra bir trafik kazasında eşi ve 2 çocuğunu kaybeden Sydney adaya yazı geçirmek için döndüğünde Luke ondan uzak kalamaz. Aradaki engelleri aşıp aşka son bir şans daha verebilecekler midir?

Luke ve Sydney'i sevdim. Luke'un sadakatini, Sydney'in içinde kaybolduğu suçluluk duygusunu çok güzel anlatmıştı yazar. 
Grant'ın hikayesi şu an en merak ettiğim hikaye sanırım ve ne mutlu ki 4. kitapta bizle olacak. 

Sevgiler :*

PUANIM: 

Maddie ve Sydney'in beni güldüren diyaloğu
-Dün gece seni öptü mü?
-Belki.
-Bu bir cevap değil. 
-Şey, bir şekilde kendimizi çimlerin üzerinde yuvarlanırken bulduk.
-Kapa çeneni!
-Sen sordun.
-Sydney beni dinle, dinliyor musun? Luke daha önce olanları aşmış. Aşmasaydı, gerçekten aşmasaydı; seni evine davet etmez ve kesinlikle seninle çimlerde yuvarlanmazdı.
Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

6 yorum:

  1. Bazen nasıl böyle güzel yazdığına şaşıp kaldığımız yazarlar vardır.Ablamın okuduğu Judith McNaught kitapları de senin dediğin gibiydi,her kitapta diğerinden bir parça,her kitapta eskisinden bir satır vardı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Judith ben de severek okurum ama benim için Marie Force gibi değil kesinlikle :) Herkesin gönlünde bu yere layık başka bir yazar var.

      Sil
  2. Yorumlarımla blogunu taciz ediyormuş gibi hissetmeye başladım umarım sorun olmuyordur. :D Ah o Üsküdar sahili yok mu her sabah vapurlara yürürken suratıma suratıma çarpan yağmur, rüzgar.. :( Alıntı çok şeker bu arada. <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç de taciz değil, bir anda 4 yorum 4ü de çok çok sevdiğim bir bloggerdan. Olsa olsa mutluluk olur *_* Marie Force çok seviyorum, seri adada geçtiği için benim de fotoğraflar hep sahile denk geldi. Önce Kadıköy şimdi Üsküdar. Ben sensiz Üsküdar'a düşmanım Büyülüm Ayraç'ım *_*

      Sil
    2. "Ben sensiz Üsküdar'a düşmanım Büyülüm Ayraç'ım *_*" utangaç bir tebessüm sardı yüzümü bu kısmı okurken ((=

      Sil
    3. Alenen asılmışım, resmen taciz :D

      Sil