1 Eylül 2014 Pazartesi

Merhaba, Ben Bambaşka Bir Şehirde Yeni Bir Okula Başlayan Kız! (Konulu Kitaplar)


Merhaba, ben herkesin birbirini tanıdığı okulunuza aniden gelen Yeni Kız!
Başta çekingen ve soğuk göründüğümü biliyorum. Zaten geçmişimden kaçtığım, yeni bir sayfa açmak istediğim için buradayım. Hiç kimsenin beni ya da başıma gelenleri bilmediği bir yerde.
Sırrımı benden alamasınlar diye kimseyle yakınlaşmayı düşünmüyordum aslında. Ama okuldaki herkesin ilgisini bir anda üstüme çekince ve okulun en popüler, yakışıklı ve istenen erkeğinin de hedefine girince işler hiç de umulduğu gibi gitmiyor.
Merhaba, ben yeni kız! Tanışalım mı?



HEP SENİ BEKLEDİM
Ben bu yazının ilham kaynağı; Avery Morganstein. Dans etmeyi seven, mutlu bir kızdım aslında. Ta ki 14 yaşında yaşadığım o olaya kadar. O günden sonra hiçbir şey aynı olmadı. Ve olaylar ağızdan ağıza yarım yamalak yayıldıkça (Ah, Avery bir bilsen yarım yamalak dedikoduların insanları nasıl saçmalattığını!) daha fazla yaşadığım yerde kalamadım. Ailemi de karşıma alarak beni tanıyan hiç kimsenin olmadığı uzak bir üniversiteye geldim. İlgiyi üstüme çekmekten nefret ediyordum ama ilk günden okulun bir nevi ilahı duvar gibi kasları olan, gerçek olamayacak mavi gözleri olan Cam'e çarpıverdim! Üstüne bu konuda hevesli iki de arkadaş edindim. Ama geçmişim yakamı bırakmazken ne yapabilirim ki?


OBSİDİYEN - LUX SERİSİ
Öküz, n'olucak! Annem yüzünden aniden bu kasabaya taşındığımda ve yan komşuma yol sorduğumda karşıma bir öküz çıkacağını nereden bilebilirdim! Hem öküz, hem uzaylı, hem de taş malesef! -_- Üstelik okulda da sürekli karşımda! Pardon, arka sıramda ve sürekli kalemiyle beni dürtmekle meşgul! Ama çok tatlı bir kız kardeşi var, onun hatırına katlanıyorum. Hayır, ona katlanmamın taşlığıyla hiçbir alakası yok... 



ALACAKARANLIK
Ben bu furyanın baş temsilcilerinden: Isabella Swan. Ama Isabella'dan nefret ederim, bu yüzden lütfen bana Bella deyin! Annem kendinden genç biriyle çıkıp, artık yerinde duramaz olduğunda ona ayak bağı olmamak için güneşin kavurucu sıcağı altındaki evimden Forks'a geldim. En yağışlı ve kasvetli havaya sahip o tuhaf kasabaya babamla yaşamaya. Hiçbir zaman parlak biri değildim, genelde utangaç ve salağım. Edward'a göre beynimde bir sorun var. Edward demişken, Edward benim vampir erkek arkadaşım. Dünyanın en silik insanıyken daha bu okuldaki ilk günümde bir sürü arkadaş ve hayran edindim. Üstelik o tuhaf aileyi de gözüme kestirdim, başta Edward olmak üzere. Bizim hikayemizi muhtemelen bilmeyen yoktur, yanılıyor muyum?



YARALI
Lanet olsun yaşadıklarıma kimse inanmıyor! Beni sert seviyor sanıyorlar, ailem bile! Nasıl kendi evlatları dururken bir yabancıya inandılar aklım almıyor! Ah, pardon; o kadar sinirli ve yıkılmış bir haldeyim ki kendimi tanıtmayı unuttum. Ben: Sidney! Her şeyi silip yepyeni bir başlangıç yapmıştım. Ta ki yanlışlıkla hiç tanımadığım hocamla flört edene kadar! Üstelik ben ne kadar silsem de geçmiş hala peşimde... 




GABRIEL'IN CEHENNEMİ
Ben de her şeyi silip yeni sayfa açanlardanım. Minicik tek göz odamda, okula devam etmeye çalışıyorum. Ama Profesör Emerson bunu hiç de kolaylaştırmıyor. Ah köpeklerin yaşayamayacağı pahalı dairelerin tanrıları, sadece beni rahat bırakmasını istemiştim, bana acımasını değil! Ancak onun aslında geçmişim olduğunu nereden bilebilirdim!



TANRIÇA SERİSİ
Kaçacak bir geçmişim yok çünkü ben acılarımla yüz yüzeyim! Annem kanser! Ve artık umut yok... Son günlerini yaşaması için onu doğduğu kasaba Eden'a getirdim. Ve ben de orada okula başladım. Okulda tanıştığım kız bana zarar vermek üzereyken şimdi kendi boğulmak üzereydi ve ben onu kurtaramıyordum. Yanımıza gelen gizemli yabancıya onu kurtarması karşılığında bir söz verdim ama bu sözün 6 ay onunla yaşamak anlamına geldiğini bilmiyordum. Üstelik o adam Hades'ti!  



TATLI BELA
Geçmişimi yok sayıyorum! Artık iyi biriyim. Sırf o  dünyadan uzak durmak için en yakın arkadaşım America'yla yeni bir şehirde bir okula başladık. Tek amacımız kurtulmaktı. Ancak daha büyük bir belaya bulaştım: Travis! Ama tatlı bir bela. Okulun dövüşçü, dövmelerle dolu kötü çocuğu, nasıl benden hoşlanıyor olabilir ki?

-----

Ben Yeni Kız!
Tür, yazar fark etmez. Her yerde karşınıza çıkabilirim. :)


Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

6 yorum:

  1. çok beğendim süper bir tespit olmuş :D

    YanıtlaSil
  2. Süper olmuş canım :) Nereden aklına geldi. Gerçekten de öyle her yerde karşımıza çıkabilirler. :)

    YanıtlaSil
  3. Yeni bir yere taşınmazsan kitap olmaz :( Ben de taşıncam La Fea :( Teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  4. Gabriel'in Cehennemi - Arafta - Cenneti favori kitaplarım. Tatlı Bela serisini de okudum ama çok sevmedim. Alacakaranlık serisinin de filmlerini izledim, onu da sevmedim. Ama diğer kitaplara bakacağım. Çook Teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gabriel serisini çok seviyorum ben de :) Tatlı Bela serisi malesef bana da hitap etmedi. Alacakaranlık zamanında güzeldi ve filmleri çok kötü :( Lux serisi fantastik bir seri ve çok güzel ^_^ Tanrıça serisi de çok güzeldir.Yaralıyı ortalama buldum, hep seni bekledim de çok güzel :)

      Sil