16 Eylül 2014 Salı

Çirkin Güzel Konulu Kitaplar


Bayılırım başta çirkin, kilolu, bakımsız veya eğitimsiz kızın bir anda tam tersi yönde değişip ortama geri döndüğü kitaplara :)
Bir çoğunuzun sevdiğine de eminim. Neden olduğunu düşünmek lazım. Sevenlere ya da sevmeyenlere neden diye soralım? 

Daha çocuk yaşlarda tanıştığımız bir tema bu.



Çirkin ördek yavrusuyla başlıyor genelde :) Güzeller güzeli annesi ve tatlı kardeşleri içerisinde çirkinliğiyle alay ve acıma konusu olan ördeğimize ne üzülmüştük daha ufacık bir çocukken. Ve sonra gözümüzün önünde güzeller güzeli bir kuğuya dönüşmüştü.



İkinci doz Kül Kedisi, nam-ı diğer her yerde ayakkabı bırakır Cinderella'yla girdi bünyemize. Yine çocuk yaşlarda. Üvey anne, üvey kız kardeşler ve hizmetçi gibi kullanılan, saçını süpürge eden çilekeş Kül Kedisi. Prensin balosuna gitmek bir yana, evden dışarı çıkamıyor işten güçten. Ve sihirli bir değnekle bir anda prensese dönüşüyor. Ama büyü saat 12'ye kadar geçerli... Tik,tak...


Ki sadece kitaplar değil, dizi ve filmlerle de perçinleniyor zihnimizde bu senaryo. Yeşilçamda da çokça işlenmiştir bu konu :) 




 Bir dönemin fenomeni Çirkin Betty'i çoğunuz hatırlar :)
Ama konumuz kitaplar... 

Bu konuyu seviyorsanız artık okumak için kendiniz kitaplar, filmler, diziler araştırmaya başlarsınız. 

Bu konunun farklı türleri olabilir. Örneğin;



Şu an turunu yaptığımız Çirkin Güzel kitabında kızımız Melike; şişman olduğu için eşi tarafından aldatılıyor. 1 senelik hazırlık sürecinde kızımız kilo veriyor, kuaförlerle barışık, eğitimini tamamlamış bir kadın olarak dönüyor. Neden mi? Tabi ki intikam için! 3:)




Tam bir Kül Kedisi daha göstereyim hemen size. Bu seriye ölüyorum bu arada. Matchmakers serisi 1. Kitap. Constanse'ın evlilik umutları geçmiştir, resmen evde kalmıştır. Yakınlarına Shaperonluk yapmaktadır. Ancak bir iddia sonucu Lady Francesca onu baştan yaratana kadar. ^^ 



Judith McNaught'un İçinde Aşk Saklı'sı ise kızın kendini eğittiği tarza örnek gösterilebilir çünkü kızmız erkek gibi giyinip, çıplak atın üstünde ayakta durmak gibi şeyler yaparken sürüldüğü Fransa'da bambaşka biri olur. Tek amacı evine dönüp Paul'u tavlamaya devam etmektir. Ancak işler sandığı gibi gitmeyecektir.


Paralel ama farklı bir kurgu olarak da okuduğum ancak yorumunu bir türlü giremediğim, tur bitiminde gireceğim Baştan Çıkarma Seansları'nı örnek gösterebilirim. 
Kızımız, bir türlü kendisini görmeyen hoşlandığı doktor arkadaşını etkileyebilmek için çapkın bir dövüşçü olan, abisinin arkadaşı Reid'den yardım alıyor. Reid, kızımızı hoşlandığı adamı etkileyebilmesi ve baştan çıkarabilmesi için eğitiyor ^^
Baştan Çıkarma Seansları başlasın :3


Ve tabi her zamanki gibi beyaz diziler de bu konuda oldukça zengindir :3

Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

2 yorum:

  1. İçinde Aşk Saklı yazarı kadar kitabına da aşık olduğum bir 'nesne'. :) Harika anlatımı,vurucu cümleleriyle insan gerçekten dünyadan tüm desteğini koparıyor. :) Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Türkaan En sevilen :) Strandart ama güzel be boşlukta iyi gidiyor. Ugly betty o diziyi sonuna kadar götüremedik neden bilmiyorum ama merak ettim bundan güzel hatun nasıl çıkacak diye. :D

    YanıtlaSil