29 Ağustos 2014 Cuma

Kore Marketi Alışverişleri: Smart Market^^


Uzak Doğu etiketli çoğu yazımda tarif yapabilmek için orijinal malzemelerimiz olmadığından yakınıyordum.
Kore restorantlarında denediğimiz lezzetleri ara sıra evde de denemek istiyordum ama dedim ya bulamıyordum.
Kemerburgaz'da bir Kore Marketi olduğunu biliyordum ama Kemerburgaz bana göre şehirdışı gibi bir şey.
Aranırken Mecidiyeköy'de bir Kore Marketi öğrendim. Yolum düşünce uğramayı düşünürken karşıma çok ama çok yakınımda bir Kore Marketi çıktı o.O
İlk şoku üstümden attıktan sonra çalışma saatlerini inceledim. Ama açık olduğu saatlerde ben işte oluyordum :( Ancak marketin sahibi sayfaya bir not düşmüştü. Evi marketin üstünde olduğundan telefonla arandığında uygunsa açabileceğini. Buna sığınarak bir akşam aradım kendisini. Aaa nasıl unuttum söylemeyi? 
Marketin sahibi birçoğunuzun muhtemelen bildiği Lezzetli Kore Yemek Blogu sahibi Lale Hanım.  
Market de Kemerburgazdaki marketin şubesi. İsmi: Smart Market. 

Lale Hanım sağolsun dışarı çıkma planlarını benim için 1 saat erteleyerek yardımcı oldu. Aradığınız çoğu ürüne ulaşabileceğinizi düşünüyorum çünkü ben ulaştım ^_^
Fiyatlar  bizim marketlerdeki gibi bir skala bekleyenlere fazla gelebilir.
Ancak ürünlerin burada bulunmayan şeyler olduğunu düşünmeye başlarsanız gözünüze daha normal gözükecektir.

İlk Alışverişim :


Kimbap yemeyi seviyorum ve zaman zaman canım çekiyor. Önceliğim denemek için onun malzemelerini almak oldu. Tabi sadece onlar değil.
Kurutulmuş yosun, radish de denen turp turşusu, Ddok/ddeok da denen ddokbokki yapımı için pirinç keki ve çoğu tarif için gereken susam yağı aldım. Susam yağının kokusuna aşığım!


Ayrıca chopstick de aldım. Benim Chopsticklerim ahşap olduğu için bu kez de metal aldım :) Pudra renkli olan ikizime. :p

İlk alışverişim bu şekildeydi ^_^

Gelelim ikinciye.


2. ziyaretimiz aslında benim için değil abimin arkadaşı içindi. Gitmişken aldım bir şeyler, kaçar mı? -_- 
Japchae yapımı için şu aslında noodle olmayan noodle'dan aldım :D Japche'i çok sevdik kızlarla restoranda denediğimizde (henüz yazamamış olsam da -_-) Evde de denemek istiyorum ^_^

Ramenlere gelince, aslında Shin Ramyeon'u marketlerde de görüp almıyordum çünkü ithal olanlarda domuz katkısı olduğu konuşuluyordu tehlikeye atmak istememiştim. 
Ancak hazır danışabilecek biri varken danıştım. Yok denilince rahatladım. Kendim de tüm paketi güzelce inceledim ve herhangi bir şeye rastlamadım. 

Tofu aldım ^_^
Metal çubuklardan sonra şu siyah ahşap çubuklar ilgimi çekmişti, aldım ama çok kayıyorlar :D
Kore Mutfağı tarif kitabı ise abimin arkadaşının aslında. Ben tarif kitabına ihtiyaç duymuyorum. Ama böyle bir kaynak kitap arayan birileri vardır diye resme ekledim :)
Balık Sosu  ve tatlı ekşi sos'u Real'den almıştım, marketten almama gerek kalmadı.

Ben alışverişlerimden memnun kaldım ^^
Lale Hanım'la da ayaküstü de olsa sohbet etme imkanı bulduk :)

Aldığım ürünlerle çoktan kimbap yaptım, ramenleri denedim :D Onları ve diğer yaptıklarımı yakında paylaşacağım.
Sevgilerle :*

Şimdi gelelim benim gibi bu tarz ürünler arayanlara.
Marketi bulamayanlar için açık adres tarifi yapabilirim :pppp

Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

19 yorum:

  1. Chopsticklere aşık oldum O.O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığımdan beri kullanıyorum metaller hem hafif hem kullanışlı ^_^ Ama tamamen siyah olanlar kayıyor onu pek sevmedim :(

      Sil
  2. Merhaba 🙋🏻 Benimde almak istediğim birçok ürün var ama bir türlü ulaşamıyorum. Neyse bende bu gün bir kore marketine gittim mecidiyeköyde ama çok az ürün vardı çoğu ürün gelmiş ama gümrükte değişen maddeler nedeniyle takılmış vs vs. Ve çok pahalı. Bir ramen 10 tl idi ve ben o parayı bayıldım. Yukarda bahsi geçen shin ramyun idi aldığım ramen ve birde dduk aldım yani bu pirinç keki dedikleri şeyi oda 15 lira idi. Smart markete gitmek istiyorum ama acayip uzak bir yerde ve ben bilmiyorum. Bana açık adres yazarmısın acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben ürünleri satın aldığımda Smart Market'in aynı zamanda bir internet sitesi vardı ve sipariş verebiliyorsunuz ancak 1-2 ay önce site kapandı. Ben Kemerburgaz'daki değil Ümraniye'deki şubesine gittim. Ümraniye şubesinin facebook sayfası burası https://www.facebook.com/koreyemekmalzemeleri?fref=ts Ihlamurkuyu tarafında. Sayfadan hem açık adresi, hem çalışma saatlerini öğrenebilirsiniz. Ben resimdeki rameni 3,5 tl ye almıştım. Kutudakiler biraz daha pahalı olabiliyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler.

      Sil
  3. Atıştırmalık dediğimiz abur cubur tarzında bir şeyler satılıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Smart Market'in internetten online satış yapan sitesi kapandı ama şubesi duruyor. Orada birkaç çeşit atıştırmalık bulabilirsiniz ayrıca chopstick, k-pop ürünleri gibi ufak tefek birkaç şey de var. İnternetten sipariş verebileceğiniz, birkaç tür kore atıştırmalığı olan gurmenet.com ve asyagurme.com var ama ikisinden de henüz alışveriş yapmadım o yüzden kefil olamıyorum.

      Sil
  4. "Radish de denen turp turşusu" ? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu turp türünün adı Radish olarak geçiyor :D

      Sil
  5. Mochi veya mochi yapmak için malzeme varmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendilerinin facebook sayfası var, merak ettiklerinizi oraya sorup daha doğru cevap alabilirsiniz. Sevgiler :*
      https://www.facebook.com/koreyemekmalzemeleri/

      Sil
  6. Açık tarif alabilir miyiz? Hangi ulaşım araçlarıyla nasıl gidilebilir? Otobüs numarası durağı vesaire?

    YanıtlaSil
  7. @Nursen Altuntaş : Facebook sayfalarından daha detaylı bilgi alabilirsiniz ancak mevkî olarak Ümraniye Tepeüstü'nden bir sonraki Durak olan Vergi Dairesi durağında inmeniz gerekir. (9ÜD, 522 gibi otobüsler geçiyor.) Vergi Dairesi'nin tam olarak olmasa da Tepeüstü yönüne biraz ilerleyince giren bir arka sokak var, o sokağın ilerisinde bulunuyor. Aynı sokakta bir de Hakmar market var. Marketi geçince ileride solda kalıyor. Ancak bir apartmanın altında bir dükkan olduğu için dışarıdan direkt anlaşılmıyor. Marketin telefonunu alıp iletişime geçerseniz size daha kolay bir yol tarifi yaparlar diye düşünüyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. online satış sitesi kapanmış galiba yine online satış sitesi açmayı planlıyorlar mı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pembe-gözlükler evet, kapanmıştı.Facebookta sayfaları var dilerseniz oraya bir sorun, açılacak mı bilmiyorum çünkü :)

      Sil
  9. Ürünlerin helal olup olmadığına baktınız mı?

    YanıtlaSil
  10. Online alışveriş yapamıyoruz mu çok uzuldum ben istanbulda oturmuyorum

    YanıtlaSil
  11. @unknown 16 ağustos 2018 önceden yapılabiliyordu, bir süredir yapılamıyor.

    @Pembe gözlükler, böyle bir düşünceleri var mı bilgim yok.

    YanıtlaSil
  12. Yosuna kaç para verdiniz acaba

    YanıtlaSil
  13. @Unknown, ben en son geçen sene 40-50 TL civarı almıştım carrefour gurmeden. şimdi 100 tl yi aşmış görünüyor gurmenette vs.

    YanıtlaSil