5 Ağustos 2014 Salı

Aşka Düşünce - Marie Force (The McCarthys of Gansett Island #2)


Kitap Adı: Aşka Düşünce
Yazar: Marie Force 
Orijinal Adı: Fool For Love
Çeviri: Nilgün Birgül
Yayınevi: Novella Yayınları
 Sayfa Sayısı: 304
Basım: 2014
Seri: The McCarthys of Gansett Island #2

Serinin Diğer Kitapları :
#5 Hoping for Love (Evan&Grace)
#6 Season for Love (Laura&Owen)
#7 Longing For Love (Tiffany&Blaine )
#8 Waiting For Love (Adam&Abby)
#9 Time For Love(David&Daisy)
#10 Meant For Love(Jenny&Alex)
#10,5 Chance for Love (Jared&Elizabeth)
#11 Gansett After Dark
#12 Kisses After Dark (Shane&Katie)
#13 Love After Dark (Paul&Hope)




Aşk kaybettiğinde değil, ondan vazgeçtiğinde biter...


İlk kitaptan tanıdığımız Mac'in kızkardeşi; McCarthy ailesinin tek kız çocuğu Janey'nin hikayesiyle karşımızda yazar. Seri boyunca 5 kardeşin ve Gansett adasındaki bazı arkadaşlarının hikayelerini okuyacağız.

Seriye daha ilk kitaptan bağlanmıştım ve bu kitapla artık Marie Force ne yazsa okurum durumuna geldim. Yazarın kalemi ve anlatış şekli cidden harika! Kitap boyunca tempo hiç düşmedi, aktı gitti...

Janey ile David'in 13 yıllık, çocukluktan başlayan bir ilişkileri var ve nişanlı olan çift, düğün için gün sayıyor. 
Ancak bir sorunları var: David tıp eğitimi aldığı ve şu an doktor olarak ada dışında çalıştığı için genç çift uzaktan bir ilişki yürütüyorlar. 

Janey yıl dönümleri için şehre David'e sürpriz yapmaya gider ancak David'i başka bir kadınla yakalar! Hem de kendi yataklarında! Yıkılan Janey, eve dönmek istemez. Henüz yaşadıklarını anlatacak veya ailedekilerle yüzleşecek gibi hissetmiyordur, üstüne arabası bozulmuştur ve yardım için birini araması gerektiğinde aklına ilk Joe gelir.

Yine ilk kitaptan tanıdığımız, adanın feribot şirketinin sahibi ve Mac'in en yakın arkadaşı Joe; Janey'nin yardımına koşar. Ancak bir sorun vardır Joe, yıllardır Janey'e aşıktır ama Janey'nin David'le olan ilişkisinden dolayı kendini geri çekmiştir. 

Janey, bir yandan ihanete uğramışlığın yaralarıyla uğraşırken, Joe'yu bambaşka bir gözle görmeye başlamıştır. 
Ancak gerçekten başka bir gözle mi görmeye başlamıştır, yoksa sadece olayların şokunda mıdır?
Joe ise hayallerinin kadınıyla yaşamının en güzel günlerini geçirirken, Janey kendine geldiğinde Joe'yu bırakıp gidince onun için her şey eskisi gibi olacak mıdır?
İkili karar veremeden, üstüne basıldığından habersiz David de adaya dönünce neler olacaktır?


Janey, yardımsever, hayvansever, hayat dolu, hoş bir kız. Onu okurken nedense zihnimde hep Arrow'un Thea'sı Willa Holland canlandı. 
Joe, feribot firması ve Mac'in arkadaşlığının dışında gizli yetenekleri olan bir adam. Birini saplantıya düşmeden yıllarca sevmek ve harika resim yapmak gibi. 
Serinin ilk kitabı ne kadar romantik ve destekleyici bir ilişkiyse, fedakarlık doluysa; bu hikaye de bir o kadar romantik ve ateşli. Nispeten daha genç bir çift. 
Kitaba bayıldım. Marie ne yazarsa okurum artık moduna geldiğimden bahsetmiştim sanırım.
Hiçbir hikayenin gelişimi birbirine benzemiyor; yazar kendini tekrar etmiyor. 
Adadaki hayat sürekli devam ediyor. Daha önce tanıştığımız ve ileride tanışacağımız karakterlerle akışta yine karşılaşıyoruz. Ve bu çok güzel ve doğal bir şekilde oluyor. 
Seriyle ilgili bayıldığım şeylerden biri ise bir sonraki çiftin hikayesinin bir önceki kitapta temellerinin atılması ve bir sonraki kitapta da onları yeniden görebilmemiz. Örnek verirsek Joe ve Janey'i ilk kitapta tanıdık, ilk kitabın karakterleri Maddie ve Mac'in hayatlarının devamını bu kitapta görmeye devam ettik. 

Bir sonraki kitap Ready for Love'ın karakterleri Luke ve Sydney'nin hikayelerinin azıcık girişi bu kitapta yapıldı ve 3. kitabı merak ediyorum. 
Ancak en merak ettiğim kitaplar senarist abi Grant ve müzisyen kardeş Evan'ın hikayesi. Yani 4. ve 5. kitap. Ama en çok da Evan'ı merak ediyorum.
Umarım Novella Yayınları hızlıca tamamlar seriyi. Oldukça seri çıkarıyorlar :)

PUANIM: 

En çok güldüğüm yer: (Ufacık spoiler olabilir.)
Joe'ya David'i neden yumrukladığı sorulur:
-Yani hiçbir şey söylemedi mi?
-Merhaba demiş olabilir...




4 yorum:

  1. vay , harika görünüyor , kapak lar müthiş , bu seriyi tamamladığında harika hissedeceğine eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplar da en az kapaklar kadar güzel. Aile dram gibi görünüyorlar ama alakası yok, günümüz aşk. Tamamlandığın harika olur, haklısınız!!! ^_^

      Sil
  2. Kitabın kapağı bir harika gözüküyor. İçeriği de kitabın kapağı kadar kaliteli gibi. Tarzım değil ama sevdim kitabı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayılıyorum kapaklara ama aile dram sanıyor çoğu kişi. Günümüz aşk sevmiyor musunuz? :(

      Sil