21 Nisan 2014 Pazartesi

Asla Başkasını Sevme - Susanna Dubot




Kitap Adı: Asla Başkasını Sevme
Yazar: Suzanna Dubot
Orijinal Adı: Never Love Another
Çeviri: Mehtap Çakır
Yayınevi: Altın Bilek Yayınları
 Sayfa Sayısı: 80
Basım: Temmuz 2012
Kapak: Kendi içinde güzel ancak tarihi bir roman olan kitapla uyumsuz.
---
"Aşk anlaşmanın bir parçası değilse eğer, mutlaka biri üzülecektir."

Bir yanda yüzlerce sayfa işgal edip hiçbir şey hissettirmeyen hikayeler, bir yanda 80 sayfaya sığdırılmış tüm duygular, en başta aşk...

Louise, Felix'i ilk 6 yaşında, düşüp yaralandığında görmüş, Felix mendiliyle yaralarını sardığında aşık olmuştu ona. 6 yaşında bir kızla, 10 yaşında bir çocuk aşık olur mu demeyin.
Onlar büyüdü, aşkları onlarla birlikte büyüdü. Ne var ki Louise basit bir çiftlik sahibinin kızıydı, Felix ise bir baron oğlu. 

Felix'in ailesi Louise ile birlikte olacağına oğullarının savaşa gitmesini daha yeğ tuttular. Yıllar geçti Felix döndü, Louise bıraktığı 17 yaşındaki genç kız değildi; 22 yaşında dul bir anneydi. Ne var ki Felix de aynı kalmamıştı.

"Bu kitap, ülkesi için savaşan askerlere ve tüm zorluklara rağmen onları sevmeyi bir an olsun bırakmayan kadınlara ithaf edilmiştir."

İçinizden hiçbir şey yapmak gelmediği melankolik bir günde, sütünüz ve bebe bisküvinizle okunacak konsantre bir güzellik...
Tek kusuru kısa olması...

PUANIM: 
Kitabı birlikte okuduğumuz

2 yorum:

  1. Bebe bisküvisi ve süüüüt :)
    Kısa öykülere bayılıyorum, son zamanlarda favorim...Daha çok okuyup daha çok hayata dokunmuş gibi hissediyor insan kısa sürede...yarın fuar gezmesi yapacağım, bunu yazdım listeye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara ara can çekiyor bebe bisküvisi ve Süt :) özellikle biraz içime kapanmak istediğim zamanlarda ^^ beğeneceğinizi düşünüyorum. Keyifli bir fuar dilerim, darısı bana...

      Sil