5 Ocak 2014 Pazar

Güzel Bir Yalan - T.E.Sivec - Ateşle Oyun #1



Kitap Adı: Güzel Bir Yalan
Orijinal Adı: A Beautiful Lie
Yazar: T.E. Sivec
Çeviri: İsmail Korhan Tok
Yayın Evi: Aspendos Yayınevi
Basım Yılı: Kasım 2013
Sayfa: 545
Seri: Ateşle Oyun #1 (Dekkoing With Fire)
Seri Sıralaması
1. Güzel Bir Yalan / A Beautiful Lie - Garrett
2. Ölüm Melodisi / Because of You - Brady
3. Worn Me Down - Austin
4. Closer To The Edge - Cole


Tüm hayatınızın baştan sona bir yalan olduğunu öğrenirseniz ne yaparsınız? 

Parker üniversitenin kafesinde Garrett ve Milo'yla tanıştığında aslında Garrett'tan hoşlanmıştı. Ancak babasının, hayatının aşkı olan annesinin ölümünden sonra nasıl bir çöküntü yaşadığını, alkol batağına sürüklenip kızını yani Parker'ı bile umursamadığını gördüğü için bu kadar tutkulu bir aşktansa daha güvenli bir limana sığınmayı tercih etti. Bu kişi Milo'ydu. Milo Parker'a ondan hoşlandığını hemencecik belli etmişti, Parker'sa sadece arkadaşlığından hoşlandığı, yaralarını sarmak istediği Milo'yu seçti. 
Garrett en yakın dostu Milo'yla gittikleri kafede Parker'la tanıştığında, ilk görüşte etkilenmişti ondan. Ancak üvey baba dayağıyla büyümüş, küçüklüğünden beri istediği hiçbir şeye sahip olamamış çocukluk arkadaşı Milo'nun da ondan hoşlandığını görünce, arkadaşı için geri durdu. Üstelik Parker da Milo'dan hoşlanıyor gibi görünüyordu.
Yıllar sonra Milo bir görevde öldü. Ölümünün şüpheli olduğunu düşünen Garrett gerçeği bulmak için yola düştü. Parker da ona eşlik etti...

---
Eğer birinin hayatını ve duygularını kurtarabilmek için geçmişe dönme ve doğruları söyleme şansınız olsa... Yapabilir miydiniz?
---

Gerçek içinde gerçek, yalan içinde yalan olan sır yumağı bir kitap. Harika bir aşk hikayesinin yanı sıra harika bir macera ve polisiye. İki türün de eşit bir şekilde ve iç içe anlatıldığı bir kitap... Bir yandan Garrett ve Parker arasındaki ifade edilmemiş duygular
 bir yanda Milo'nun ölümünün arkasındaki sır sonucu atıldıkları macera... İki türü de seven şahsım adına çok ama çok severek ve merakla okuduğum bir kitap oldu. 
Çoğu yerini de oldukça gerçekçi bulduğumu söylemeliyim.

Kitapta aksayan tek yön, çeviriydi. İlk yüz sayfa oldukça göze batıyordu çevirideki bozukluklar, 100. sayfadan sonra kitabın çevirisi oldukça düzeldi. Çevirideki en büyük sıkıntının 'birebir çeviri' olduğunu düşünüyorum. Dilimizde olmayan deyimler ve kelime grupları dilimize uyarlanarak değil, olduğu gibi çevrildiği için göze hor görünüyor, ilk yüz sayfadaki çoğu yerde cümleler düşük... Ancak kitap sonrada kendini bu konuda oldukça düzeltiyor.

Çeviri dışında konusunu ve anlatımını çok beğendiğim bir kitap oldu. Seriye devam etmek istiyorum. 4 ajan arkadaşın hikayelerinin anlatıldığı seride en çok merak ettiğim kişi bana Sherlock'taki gibi "Brany is the new sexy!" dedirten, bilgisayar kurdu Brady ^^ Kendisi 2. kitapta bizimle :)

Sevgiler...

PUANIM: 

3 yorum:

  1. bu kitabı çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk yüz sayfadaki çeviriye takılmazsanız çok güzel bir aşk + polisiye/macera :)

      Sil
  2. Bu kitabı çok merak ediyorum
    mommyslifetime.blogspot.com

    YanıtlaSil