13 Ocak 2014 Pazartesi

Gelinin Kolyesi - Kat Martin (Kolye Üçlemesi #1) - OKK İncelemesi





Kitap Adı: Gelinin Kolyesi
Orijinal Adı: The Bride's Necklace
Yazar: Kat Martin
Çeviri: Dilay Çakıcı
Yayın Evi: Nemesis Kitap
Basım Yılı: Ocak 2014
Sayfa: 352
Seri: Kolye Üçlemesi #1 (Necklace Trilogy)
Seri Sıralaması
1. Gelinin Kolyesi / The Bride's Necklace - Cord&Tory
2.  Şeytanın Kolyesi / The Devil's Necklace - Ethan&Grace
3. The Handmaiden's Necklace - Rafael&Danielle



Tory üvey babasından nefret etmekte haklıydı. Babası öldükten sonra annesiyle evlenen baron, annesi de öldükten sonra Tory ve kız kardeşinin vasisi olmuştu. Claire'e göz koyan Baronu bir gece kardeşinin yatağının başında yakalayan Tory, onun kafasına sert bir cisimle vurdu ve kız kardeşini de alıp Harwood Malikanesi'nden kaçtı. Tabi beş parasız olmazdı bu iş, kaçarken Gelinin Kolyesi'ni de çaldı. Kolyenin bir de efsanesi vardı. Kolye sahibine felaket veya saadet getirebilirdi. Kolyeye sahip olan kişi temiz kalpliyse kolye ona mutluluk getirirdi, değilse tam tersi... Tory'nin efsaneyle uğraşacak zamanı yoktu. Kolyeyi değerinin çok altında bir değere sattı ve kız kardeşiyle kısa bir süre bu parayla geçindikten sonra iş bakmaya başladılar ve kader onları hizmetçi olarak Cord 'un evine getirdi. Bir yanda Cord'a olan duygularıyla baş etmeye çalışan Tory, kolyeyi ve onu çalan üvey kızlarını arayan barondan kaçmalıydı, ayrıca ailesinin öldürüldüğüne inanıyordu ve bunu kanıtlamalıydı.
Cord, Tory'e olan hisleriyle baş etmeliydi. Ölen babasından kalan işleri devralmıştı ve borçları ödemeli, mali durumunu düzeltmeliydi. Aynı zamanda savaş esiri olan kuzeni Ethan'ı bulup ülkesine dönmesini sağlamalıydı. 

Sevdiklerim
Karakterler mükemmel değil. Saf kızımız Claire dünya güzeli olmasına rağmen bu kitap onun kitabı değil. Tory daha kısa ve kız kardeşinin yanında daha gösterişsiz. Cord ise evet bir kont ama aşırı sert, harika bir adam değil. Ne kadar sert diye tasvir edilse de adam sürekli gülüyor. Bırakın onu, kıkırdıyor :) Bu durum çoğu kişiyi çıldırtsa da ben sevdim

Kitap sadece Tory&Cord odaklı değildi. Yukarıda bahsedilen yan konulara derinlemesine eğilmişti yazar. Ve Claire'in başına gelenleri de tüm ayrıntısıyla okuduk... Tüm karakterleri yakınen tanıdık.... 

Satranç oyununu, kitabın çoğu kısmının hamleler üzerinden anlatılmasını da sevdim. 
---
Sevmediklerim
Kitabın başında malikaneye yerleştiklerinde, Cord ilk Claire'in güzelliğinden etkilenir, onun peşinden koşar, daha sonra çok ama çok saf olan Claire'i masum ve çocuksu bulup, ablaya yönelir. Bu beni çok ama çok rahatsız etti (Spoiler saymıyorum kitabın ilk 20 sayfasında geçen bir olay)

Ortalara doğru o kadar heyecanlı olaya rağmen kitabın temposu oldukça düşüyor. Tekdüze bir hale geliyor. 
Ayrıca karakterler de ortalardan sonra kişiliklerinin tersine ve çok saçma davranıyorlar. İki tarafın da yaptıkları beni kızdırdı.  
---
Sonuç olarak belli kalıpların içinde olan -sert, karanlık, aksi dük; güzeller güzeli bir esas kız vs - historical romance'ları sevenlerin tarzına uymayacaktır.. Ancak tüm historical romance'ların birbirine benzediğini düşünüyor, farklı bir kurgu arıyorsanız okuyabilirsiniz :)

İkinci kitapta Ethan'ın, üçüncü kitapta ise Cord'un kankası (:p) Rafael'in hikayesini okuyacağız. Karakterler öyle güzel anlatılmıştı ki kurgunun tekdüzeliğine rağmen serinin devamını da merak ediyorum. Çok tuhaf... 

PUANIM: 

2 yorum:

  1. Bence klişelerden uzak enteresan bir kitaptı. Çok sevdim çünkü karakterler ince ince işlenmişti. Seri devamını merak etmemek elde değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarına katılmakla birlikte bence ortalamayı malesef çok geçemedi ... Ama sen cidden çok sevdin :)

      Sil