30 Mayıs 2013 Perşembe

Akşam Okuması - Aşka Şans Ver - Sherryl Woods ve Mistik Chai Diye Bir Şey



Sherryl Woods ablamızın Chesapeake Kıyıları serisine başlamış bulunuyorum. Serinin ikinci kitabı Aşk Kokan Çiçekler de sırada :) Kitaptan daha önce bahsetmiştim. Okuokudan yaptığım 100Tl lik bir alışveriş sonucu hediye gelmişti. Sadece bana diye düşünmeyin, kampanya vardı o zaman. Yoksa ben 100 Tl üzeri alışveriş yapsam da okuoku bana ayraç bile göndermezdi.  

Akşam okuması olarak Aşka Şans Ver'i seçtim. Yanında mistik chai'ım la beraber. (Bu saatten sonra gece okuması oluyor gerçi) 

Hazır laf sırası gelmişken size mistik chai'dan bahsedeyim, ne zaman birilerinin yanında içsem olay oluyor çünkü... Olay deyince eller havaya bir şey düşünmeyin, "Bu ne beee?" bakışı oluyor yani :)


Mistik Chai, Chai Tea Latte de denilen bir bitki çayı. "Ayy, bitki çayı mı? Hiç de sevmem..." diyerek burun kıvırıp kaçmayın, yakarım! :) Bu bitki çayı biraz tuhaf. İçinde karanfilden zencefile bir çok bitki içeren mistik chai su+sütle yapılıyor. Sütle bitki çayı, valla bakın :) 1/3 kadar süt, 2/3 kadar su, itiraf: ben sütünü biraz daha fazla koyuyorum... 


Bu çayı bir-iki sene önce nerden duydum hatırlamıyorum, duydum ve hayatım değişti :p O kadar olmasa da yeni şeyler denemeye bayılan ve de ilkokuldan beri bitki çayı müptelası olan bendeniz hemen almaya markete koştum... Çoğu yeri gezdim ve bir zaman sonra büyük bir markette buldum. Ne saadet... Ben Doğuş marka kullanıyorum, Doğadan Büyülü Bohça serisinde de çıkardı bunu, ama onu denemedim... 



Benim özellikle kışın severek içtiğim çaylardan biri... Kitap Tutkusu bir muhabbette duyunca "Aa, o ne be?Çok ilginç. Tadı nasıl?" dedi, tarif edemedim tabi , ahaha... :) Benim saçmalamalarımdan sonra hemen denedi.  Aslında şaşırdım, öyle bir tarife, ben olsam gidip almam, ne idüğü belirsiz çayımsı şey diye :) Ve hatırladığım kadarıyla da beğenmişti. Sonra ikimiz ortak bir tarif yapmıştık: " Bitki çayı gibi ama değil gibi de. Coffee Latte gibi ama değil gibi de...." Sanırım bizden pazarlamacı olmaz, soğumayın hemen çaydan yahu :) Ayrıca mis gibi vanilya kokuyor ve ara ara salep tadı da veriyor :) Yani; "Ayh, canım sıcak bir şeyler istiyor, bitki çayı mı yapsam yok ya o değil, latte mi yapsam, yok o da değil, salep mi içsem, o da değil, hiçbiri değil, daha farklı bir şey istiyorum." derseniz Ağaoğlu gibi, bunu deneyin, seveceksiniz :) 

Kısaca sevdiğim bir çay diyeyim siz anlayın :p 

Ve gideyim kitabıma gömüleyim izninizle... Bakalım nasıl bir kitapmış. Sonucu yakında bildiririm:p
Serinin ikinci kitabı da sırada.

Sevgiler... :)


5 yorum:

  1. Ahahahha yazını çoooook keyifle okudum! Hatta başlığını okuduktan sonra daha yazını okumadan kafamda yorum olarak senle konuşunca almıştım ve beğenmiştim tarzında birşeyler karalıycaktım kiii bir baktım ikizim benim adımı yazmış!!!

    Ben ilk duyduğumda o ne demiştim ama sanırım senle konuştuktan sonra akşam iş çıkışı gidip almıştım. Ben çook beğendim hafif salepsi bir tadıda var. Değişik birşey! Ben ilk denediğimde sütü 2/3 koymuştum dolayısıyla mmm nasıl desem aromalar tam dağılmamıştı. Ama artık sütü tariften azcık daha fazla koyuyorum ve tat enfes oluyor! Bende deneyin derim!!

    <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım :)Hazır sıra gelmişken onu da araya sıkıştırayım dedim :)Ayrıca senden bahsetmeden olmaz, herkes burun kıvırırken çok cesurca güvenip hemen alıp denemiştn, doğru dürüst tarif edememe rağmen :) Ayrıca ben de aynen sütünü biraz daha fazla koyuyorum, tam tadında oluyor ...

      Sil
    2. İkizim önermiş denemez miyim?! :D

      XOXO <3<3<3

      Sil
  2. çok şaşırtıcı söylemesen bakmak aklıma gelmezdi ben bir süredir bitçi çaylarına zuak duruyordum geçenlerde tavsiye üzerine ben de birkaç tane denedim yine de sevemedim bunu bir deneyeceğim.

    Kitap çok güzeldi ikizlere bayıldımmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bitki çaylarını severim ama kesinlikle bilinçli içmek lazım. En çok yeşilçay, beyazçay (portakal çiçeklisi çok güzel), elma çayı tercih ediyorum ama sayısız çay denemişliğim vardır :) Dene derimmmm

      Kitap güzel gidiyor, daha çok başlarda olsam da :)

      Sil