16 Aralık 2018 Pazar

Mumya Olmak İstemiyorum - Jon Scieszka (Zamanda Gezinen Üç Kafadar)



Adı: Mumya Olmak İstemiyorum
Yazar: Jon Scieszka
Çeviri: Merve Erol
Resimleyen: Lane Smith
Yayınevi: Gün Işığı Kitaplığı
  Sayfa Sayısı: 84
Basım: 1. Baskı: 1999
Seri: Zamanda Gezinen Üç Kafadar

Zamanda Gezinen Üç Kafadar Serisi
Da Vinci Bize Dahi Dedi
Vay Vay Samuray
Ne Halin Varsa Gör, Gladyatör
Mumya Olmak İstemiyorum
Yıl 2095
Annen Mağara Kadını Olmuş



Çocuk kitapları okumayı seviyorum. Çocukken Antik Mısır'a çok ilgim vardı. Bu kitap bir de zaman yolcuğu üzerineydi. Çok tatlı. :)
Bir kitap sayesinde zamanda yolculuk yapan 3 kafadarın ( Fred, Sam, Joe) hikayesi seri şeklinde yazılmış. Ben huysuz kız kardeşi ve kedisini de çok sevdim. :p

Kahramanlarımız bu kez Mısır'a konuk olup küçük firavun III. Tutmosis'le tanışıyorlar. Huysuz kız kardeş Anna ve kedisi kayboluyor, ki dönmek için ihtiyaç duydukları kitap da ortalarda yok. Üzerine bir de kötülük konusunda master yapmış bir karakterimiz var; Rahip Hatnut. İşler epey karışık anlayacağınız. 



Kitabın içinde çizimler de mevcut.
Esprili bir dille yazılmış, döneme dair ufak bilgiler veren bir çocuk kitabı diyebiliriz. Serinin mantığını da beğendim.

Zaten yazarın amacı özellikle erkek çocuklarına okumayı maceracı bir üslupla sevdirmekmiş.

Sevgiler. :)







Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com.tr" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

6 yorum:

  1. Limon Kütüphanesi'ni okudun mu? Muhteşem bir kitaptır. Biraz hüzünlü, ama kesinlikle okumaya değer bir çocuk kitabı. Baş karakter Calipso'yu okurken içime sokmak istemiştim. Ona yemek yapmak, kıyafet almak, çok çok sevmek istemiştim. Ayy çok güzeldi. Tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Limon Kütüphanesi'ni okumadım. Ama yorumundan sonra kesinlikle bakacağım :) böyle karakterleri severim. Ayşe'nin günleri diye bir kitap okumuştum çocukken, benzer şeyler hissetmiştim. :,)

      Sil
  2. Mmmm erkek çocuklarına uygunmuş :) Yeğenimize alabiliriz :) Eline sağlık canım :)

    YanıtlaSil