23 Nisan 2016 Cumartesi

Her Yönüyle... Roman, Vampir, Mitoloji, Einstein



Merhabalar,
Bir süredir ortalarda olmadığımı biliyorum. Ancak her seneki gibi geleneksel bahar alerjimi yaşamakla meşgulüm. Geçen sene çok hafif, neredeyse hiç diyebileceğim derecede geçtiğinden sanırım bu sene oldukça ağır geçiyor.

Yazmak istediğim dolu yazı var, bloguma hasret çekiyorum. :/

Birazcık nostalji yapayım diyerek, Arkadaş Yayınevi'nden çıkan bir dizi kitaptan bahsetmeye karar verdim. Ki bu kararı vereli biraz zaman oluyor. :p
Her Yönüyle... diye başlayan bu kitaplar ilgi alanlarınıza göre bazı başlıklar seçiyorlar. Siz de ilginizi çeken  konuyu çoğu yönüyle ele alan bu kitapları zevkinize göre seçiyorsunuz :) 



Bu seriyle, seri demek istemiyorum sanki aynı yazar, aynı tarz vs gibi geliyor kulağa ama neyse seri veya dizi diyerek devam edeceğim mecburen. Ama yazarları, temel konuları tamamen farklı. Bu seriyle ilk olarak Her Yönüyle Roman yazımı isimli kitapla başladım. Blogda ŞU yazıda bu kitaptan bahsetmiştim. Linke tıklayıp okuyabilirsiniz.



Okuma yazmayı öğrendiğim günlerden, belki daha öncesinden beri kitap yazmak hayalim olduğu için bununla alakalı ilgimi çeken kitapları karıştırabiliyorum. Maalesef hepsi ilgimi çekmiyor -_-
Bu kitap size bir kitap yazmaya karar verdiğinizde fikri kafanızda şekillendirmekten bitirdikten sonra bastırma sürecine kadar kitap yazmayı ele alıyor. Bazılarını bildiğiniz, bazılarını ilk kez duyacağınız, bazıları ise bizde yayın dünyası böyle değil diyeceğiniz ip uçlarıyla dolu. Ben bu tarz kitapların içeriğinde ne olduğunu çok merak ederim, o yüzden size içindekiler bölümlerini de ekleyeceğim, resimlere tıklarsanız büyüyorlar, böylece kör olmadan umarım ki okursunuz. :) 


Sonradan bir de Vampirler üzerine bu tarz bir kitap olduğunu görmüş hemencecik listeme eklemiştim -_- 
Bir dönem hatırlarsınız Vampirler konu olarak çok popülerdi. Vampirli filmler, diziler, kitaplar  ayyuka çıkmıştı. 
Ben temel konu olarak vampirleri severim. Özellikle de zamanla klişelerden arınan, sınırları zorlayan vampir konulu kitaplar çıkmaya başladığında mest olmuştum. :p 


Bu kitapta da Vampir efsanelerinin doğuşu, popüler vampirler Dracula vs gibi bir çok konuya değinilmiş. Yine aynı şekilde resme tıklayıp büyütüp ana başlıkları görebilirsiniz. 
İçlerinde en sevdiklerimden biri bu :p 
Vampirlere benim gibi "Asla eskimez" :p gözüyle bakıyorsanız seveceğinizi düşünüyorum.


Sevdiğim ana başlıklardan biri de mitolojidir. Mitolojiye dair okuma yapmayı, bu efsaneler üzerine kurulmuş romanları okumayı da çok severim. Hem Yunan, Hem Mısır mitolojisini severim (ne kadar hem fikir olmasak da:p), aynı zamanda eski medeniyetlerin mitleri üzerine okumaktan da keyif alırım. 
Uygun bir zamanda Mitoloji temelli fantastik romanlar üzerine bir yazı yazmak istiyorum, umarım o gün de gelir :p. 


Bu kitabın içindekiler bölümü de bu şekilde. İsminden de anlaşılacağı üzere kitap Yunan Mitolojisi'ni ele alıyor. Yunan Mitolojisi hakkında okuduğumu hatırladığım ilk yazı Paris ve Helen hakkındaydı, çocuk aklımla bile hoşuma gitmişti ve bu konuda daha fazla okumaya başlamıştım.
Tabii bu Yunan Mitolojisine dair her şeyi sevdiğim ya da mantıklı bulduğum anlamına gelmez :p


Son kitap ise Her Yönüyle Einstein. 
Aslında şahsi olarak Einstein hayranlığım yüzünden değil de araştırma konularına duyduğum hayranlık nedeniyle aldım bu kitabı. 
Severek okuyacağımı umuyorum. 


İçindekiler bölümü ise bu şekilde. Mitoloji ve Einstein üzerine olanı alalı çok uzun zaman olmadı. Denk gelince almak istedim ama. :) Sonra da böyle bir yazı yazayım dedim. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutlarım.:)
Sevgiler :* 

Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

7 yorum:

  1. Ama yapmayın bana bunu. Daha bitireceğim çok kitap var. Şimdi nasıl da istedim şu kitapları :D Şaka bir yana o güzel anlatımınla kitaplar listeme eklendi.
    23 Nisan'ın kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hihi böyle denince çok mutlu oluyorum :) Şaka bir yana içlerinde en çok ilgini çekeni alıp bir deneyebilirsin. İçinde mini mini bölümler olduğu için bir anda değil de ağır ağır daha iyi okunuyor gibi. Bu arada mimimi yazdım ama bugün yazı yayınladım diye bekletiyorum :)

      Sil
    2. Yalan söylemeyeceğim, en ilgimi çeken vampirler oldu :D . Mimin gelmesini dört gözle bekliyorum :)

      Sil
  2. Yazılarını çook özlemişim <3 Bu seriyi hiç görmemiştim belki vampirlerle alakalı olana denk gelmiş olabilirim o da yine senden olabilir tatlı kıs. :D Çok ilginç duruyorlar, Mitoloji, Roman Yazma ve Vampirli olanları merak ettim. İçindeki paylaştığın için teşekkürler. =) Umarım bahar alerjin sonsuza dek yol olur ve bloga daha sık girersin, çok geçmiş olsun tatlı kıs. *.*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yazı yazmayı çok özlemişim *_* Çok teşekkür ederim tatlı kıs ^_^

      Sil
  3. Vampirlerle ilgili çok fazla seri çıktığından artık eskisi kadar ilgi çekmiyor. :) Arkadaş Yayınevi'nin çıkardığı Vampir Knight manga serisini almayı düşünüyorum. Daha önce animesini izledim ama seri yarım kalmıştı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir dönem vampir miti oldukça tüketildi ama orijinal vampir kurgularını hala çokça seviyorum :) animesini ben de izledim, manga serisine de başladım ama seriyi toplu bir şekilde indirimde tamamlamayı düşünüyorum :)

      Sil