13 Mart 2015 Cuma

Ahlaksız Teklif - Nicole Jordan (Notorious #1)


Kitap Adı: Ahlaksız Teklif
Yazar: Nicole Jordan
Orijinal Adı: The Seduction
Çeviri: Fulya Özgener
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Basım: 20 Şubat 2009
 Sayfa Sayısı: 294
Seri: Notorious #1

Seri Sıralaması:
#1 Ahlaksız Teklif / The Seduction (Damien Sinclair & Vanessa Wyndham)
#2 Tutku Mevsimi / The Passion (Aurora Demming & Nicholas Sabine)
#3 Arzunun Kıyısında / Desire (Brynn Caldwell & Lucian-Lord Wycliff) 
#4 Şehvetin Esiri / Ecstacy (Raven Kendrick & Kell Lasseter)
#5 Günah Prensi / The Prince of Pleasure (Dare & Julienne)


"Bana güvenmeyi öğrenmen lazım."
"Bir kurda güvenmeyi tercih ederim."
"Ah güzel cadı, ruhumu yaraladın."
"Belki pansuman yapması için Dr. Underhill'e ricada bulunmalısınız."

Güzel ama mahcup dul Vanessa'nın hovardaların gittiği kumarhanede işi olmazdı. Ancak kardeşiyle oynadığı kumarda tüm mal arlıklarını kazanan, onları dımdızlak ortada bırakan Lord Sinclair'den borçlarının affını dilemek için oradaydı. Karşısındaki adam Lord Sin (Günah) olarak adlandırılacak kadar günahkar bir adam olmasaydı belki Vanessa'ya merhamet ederdi. Ondan kardeşini düelloya davet etmediğine şükretmesini istedi. Şaşıran Vanessa bu nefrete anlam verememişti. Ardından kardeşinin Lordun yani Damien'in kız kardeşi Olivia'yı kandırıp sakat kalmasına neden olduğunu öğrenince kardeşini affettirmek için Olivia'nın refakatçisi olmayı teklif eder. Damien işi bu kadarla bırakmaz; gündüz kız kardeşiyle ilgilenen Vanessa'nın geceleri de kendisiyle ilgilenmesini ister. Bu çok zor bir karardır... 

---
"Seni yalnız bırakmamı mı istiyorsun?"
"Evet dersem ne olacak?"
"Fikrini değiştirmek için seni ikna etmeye çalışacağım."
---


Nicole Jordan gerçekten bambaşka bir yazar. Kalemi inanılmaz güzel. Ki Notorious serisinin bu ilk kitabı sansürlü. Diğer kitapların neredeyse yarısı kalınlığında, buna rağmen harika. Diğer sansürsüz kitapları merak etmemek elde değil. Ben bu kitabı günümüz aşk olarak düşünerek almıştım zamanında, kapaktan tarihi aşk romanı olduğu hiç anlaşılmıyor çünkü. 

Kitaba gelirsek zekice işlenmiş olay kurgusu dışında karakterleri de çok sevdim. Bana göre her şey dozundaydı. Sessiz görünüp altında inanılmaz cevherler taşıyıp, mücadele eden karakterleri seviyorum. Bir tek Vanessa'nın erkek kardeşinin akıbeti için bir Acaba? dedim. 

Yazarın bana göre artı bir yanı da vermek istediği duyguyu çok güzel hissettirmesi. Ayrıca dönemin gerçekleriyle ilgili ayrıntılara yer verilmesi de hoşuma giden şeylerden biriydi. 

Bahsetmeden geçemeyeceğim; kitaptaki gül ayrıntısı harikaydı ve ince bir düşünceydi. Kendine has güzellikler yazan yazarları ayrı bir seviyorum. Kitaptaki anlamı ve kullanılışı beni benden aldı. *_*

Tarihi aşk romanı severlerin zaten es geçmediği bir yazardır diye düşünüyorum. Cüretkâr bir dili olduğunu eklemekte de fayda var. 
Sevgiler :* 

PUANIM:




 
Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

2 yorum:

  1. Bu kitabın adını daha önce duymuştum ve açıkçası alıp almamak konusunda tereddüt etmiştim.Bugün blogunda gezinirken bu yazıya rastladım.Düşüncelerin bu kitabı almak istememe yol açtı.Alınacak kitaplar listeme ekledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Historical Romance seviyorsanız beğeneceğinizi düşünüyorum. Cüretkar ve büyülü bir dili var yazarın :) Şimdiden keyifli okumalar.

      Sil