3 Şubat 2015 Salı

Şeyh ve Esiri - Emma Darcy (Harlequin)


Kitap Adı: Şeyh ve Esiri
Yazar: Emma Darcy
Orijinal Adı: Traded To The Sheikh
Yayınevi: Harlequin Yayınları
 Sayfa Sayısı: 112
Basım: 2005
Tür: Harlequin İkili 
 2. Hikaye: Rumuz Yapayalnız - Barbara Hannay


Bu kadın öpülmeye değerdi.
Bu kadına sahip olmaya değerdi.

Şeyhli Beyaz Dizileri severim. Beyaz dizilerde favorim Zoraki veya Anlaşmalı Evlilik/Nişanlılık/Sevgililik olsa da Şeyhlileri okumak da bir o kadar keyifli. One Better Day'in de canı Şeyhli Bd çekince OBD, blog ikizim Kitap Tutkusu ve ben yine bir araya gelip Şeyh Ve Esiri'ni okuduk. 

Kızımız bir dalış öğretmeni! Ooo! Afrika'nın ücra bir yerinde yaşayan kız kardeşi ona bir not gönderir, onu acilen Afrika'ya çağırmaktadır. Ona buluşacakları bir otel adı verir. Bu çağrının nedenini bilmeyen kızımız kız kardeşini görmek için yola çıkar. Bu sırada kaçakçı bir adamın eline düşer. Artık bir teknede esirdir. Derken tekne sahibi yakalanır. Kendi topraklarında (Vaaay!) kaçaklılık yapılmasına asla göz yummayan Şeyh Zageo bin Sultan Al Farrahn (Uuuu B|) adamı kanuna teslim edecektir tabi ki. Bu işten ne pahasına olursa olsun sıyrılmak isteyen Bay Kaçakçı, Şeyhe teknesindeki kızıl sarı saçlı afeti teklif eder (işler ilginçleşiyor o.O). 
Şeyhin normalde böyle şeylerle işi olmaz (Acaba? ^^) ama kadını merak etmiştir. Adamlarını tekneye kadını bulmaya yollar. Ama kızımız çoktan kaçmıştır. Heyecan yapmayın bataklığa saplanmış bir halde bulunur. Dalgıç olmak ne fayda?
Zaten şeyhimiz de dalgıç olduğuna inanmaz. Onu dansöz sanmaktadır o.O
Üstüne ona dansöz kıyafetleri de giydirir. (Şeyhimizin hayal gücü ve fantazi dünyası bizi biraz aşıyor :p)
Kızımız da adamı dansöz olmadığına mı ikna etsin, sözde misafir olduğu bu hapishaneden kız kardeşine gitme yolu mu arasın, yoksa ateşle barut misali bir arada kaldığı şeyhe mi karşı koysun? Zor hayat azizim, zor. Evet, üçüncü daha zor :p Hele de şeyhin zaten güzeller güzeli, manken bir sevgilisi varken. 

***

Bu Beyaz Diziyi tee üniversiteye giderken almıştım.Kapaktaki adamın burnuna vurularak aldığım tek kitap ve beyaz dizi :D
Konu çok güzel ama işleyiş ortalama. Kötü değil ama mükemmel de değil. Beyaz Dizi standartlarına göre kesinlikle ortalama. Kitapta beni çarpan tek nokta finaliydi. Amaaan Beyaz Dizi sonuçta sonunu zaten biliyoruz demeyin nütfen. Çok güzel ve şiirsel bağlanmıştı. Bayıldım. İleride bu Beyaz Dizi aklıma gelince zihnimde canlanacak ilk sahne bu olacaktır kesinlikle. 

Şeyhli Beyaz Dizi fanıysanız okuyabilirsiniz. Beyaz Dizi okumaya yeni başlıyorsanız doğru seçenek mi pek emin değilim. 

PUANIM: 


Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!



2 yorum: