10 Ocak 2015 Cumartesi

MİM: Book Sacrifice Tag





Blog ikizim Kitap Tutkusu beni zevkli bir etkinliğe mimlemiş. Bakalım ne atraksiyonlara gireceğim yine! :p


1) Aşırı abartılmış bir kitap: Bir Zombi Kıyameti ile başlıyoruz! Bir kitapçıdasınız, dolanıyorsunuz ve BAM! ZOMBİ İSTİLASI! Ve bir anons duyuyorsunuz. "Ordu zombilerin tek zaafının aşırı abartılmış kitaplar olduğunu keşfetti." Hayatta kalmak için karşındaki zombiye herkesin öve öve bitiremediği ama senin hiç beğenmediğin bir kitap fırlatacaksın. Hangisi?


Soruyu gördüm, cevap zihnimde iri puntolar ve yanıp sönen neon ışıklarla belirdi: 
TATLI BELA - Jamie Mcguire!
Zamanında görüp almak istediğim, abartılı yorumlardan sonra okuyunca daha da soğuduğum kitap kendisi. Okuduktan sonra "Abartılacak ne vardı?" dedim. Bana göre ortalama bir kitaptır. Zevk meselesi tabi ;)

---


2) Bir devam kitabı: Kuaförden bomba bir saç kesimiyle yeni çıktınız ve BAM! Sağanak yağmur! Kendini korumak için şemsiye olarak kullanacağın devam kitabı hangisi?

Devam kitabını bırakın seri diyelim hemen. Gözümde canlanan görüntü şudur: Gece Evi serisi kitaplarını yan yana dizip kendime şemsiye yapmak. Her kitapta seriden biraz daha soğuduğum, gereksiz uzatıldığını düşündüğüm için veriyorum bu cevabı. (Huhh deyip saçlarını yana savurup ojeli tırnaklarına bakma efekti.) :p

---


3) Bir klasik: Derstesiniz ve Edebiyat hocanız klasiklerin dünyayı değiştirdiği, edebiyatın adeta evrim geçirmesine sebep olduğuyla ilgili zırvalıyor. Gerçekten acayip bunaldınız ve klasiklerden birini alıp tam suratının ortasına fırlatacaksınız. Çünkü bu kitap gerçekten salakçaydı ve bütün sınıfa nasıl hissettiğinizi göstermek istiyorsunuz. Hangi klasik?

Can evimden vurdunuz beni :'( Olmaz! Hiç birini atamam :( Onlarca klasik okumuş, kendilerini pek seven biri olarak hocaya katlanamıyorsam alır klasiğimi sıranın altında açar okurum. ^_^ 

---

4) Hayatının en az favori kitabı: Kütüphanede takılıyorsunuz ve BAM! BUZUL ÇAĞI! Dünya hızla donuyor ve hayatta kalmak için tek şansınız bir kitap yakmak! Yakmaktan asla pişman olmayacağınız, hayatınızın en az favori kitabı hangisi?

Kitap yakmak bana hiç iyi şeyleri çağrıştırmadığı için bu soruya biraz üzülerek cevap vereceğim: Tepeden Tırnağa. Yalnız hep aklıma geldiğine göre kitap beni bayağı bayağı etkilemiş. Ki bence ondan da alınacak birçok ders vardı. Yapacak bir şey yok, hayatta kalmak için bazı şeyleri feda etmek gerekir derken  aklıma geliverdi. Aslında Elif Şafak'ın okuduğum 2 kitabı Aşk + Baba ve Piç'i de yanına koyup hayatta kalma mücadelesini  ayaklarımı uzatıp sıcağın keyfini çıkarmaya döndürebilirim. Oyh, içim ısındı :p

---

Keyifli mim için ikizime teşekkürler. İsteyen herkes yapabilir.
Sevgiler :*
Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder