12 Ağustos 2014 Salı

Anlaşmalı İlişkiler&Evlilikler ve Bu Konuda Yazılmış Kitaplar


Romanslarda en sevdiğim konulardan biri de zoraki veya anlaşmalı yapılan evlilik ya da birlikteliklerdir.
Günlük hayatta dehşet verecek bu konu kitaplarda oldukça eğlencelidir çünkü. :) 
Resim olarak da çok sevdiğim filmlerden biri olan Kiralık Nişanlı / Wedding Date'i koyuyorum. ^_^
Kendisi de bu konuda yazılmış Asking For Trouble kitabının filme alınmış hali. O kitabı da blogda yorumlamak istiyorum.

Günümüzde geçen kitaplarda bu konu şu şekillerde işlenir genelde;
-Kızın  borcu vardır, borcunu ödemek için zengin biriyle evlenir/sevgili olur.
-Kız/Erkek kendisine kalan mirası alabilmek için evlenmek zorundadır.
-Kız ortadan kaybolan erkek kardeşini/ağabeyini aramaktadır. Karşısına abisinin kazık attığı zorlu bir adam çıkar ve abisinin yaptıkları için esasoğlan kızı esir tutar.
-Kızın/Erkeğin ailesinden biri çok hastadır, ölmeden bahsi geçen kişinin mürüvvetini görmek istemektedir. 
-Soy devamı ya da yine miras için çocuk sahibi olmak isteyen kişilerin de başvurduğu yöntemlerden biridir. 
-Kız birini kıskandıracaktır ya da bir ortamda yapayalnız kız kurusu olmadığını ispat edecektir. Sevgili kiralar.
-Erkeğin tarihi aşk romanıysa metrese, günümüz aşk romanıysa toplum önünde onu temsil edecek bir sevgiliye ihtiyacı vardır. 
-Erkek, statü veya para elde etmek için paralı ama toplumun gözünden düşmüş birini aramaktadır.
-İkili bir gece birlikte olurlar, kazara hamile kalınca kızımız, mecburen evlenirler.
-Kız/Erkek, çocuğuna bakacak ilgilenecek 2. bir ebeveyne ihtiyaç duymaktadır.
-Kız/Erkek yapacağı bir görev, gideceği bir yer için evli olmalıdır. 
-Arada düşmanlık olan iki aile, düşmanlığı bitirmek için çocuklarını evlendirir. 
-Ya da kızın ailesinden biri hastadır ve tedavi için para denkleştirmesi gerekmektedir. Aynı tur kitabımız Milyonluk Kirli Sır'da olduğu gibi ^^
Örnekler çoğaltılabilir :))

Birbirini hiç tanımayan veya birbirlerinden nefret eden iki kişinin zamanla birbirlerini sevmelerini okumayı çok seviyorum. Didişmeleri, kavgaları da ayrı bir komik oluyor. Zaten kitapların insanlara sağladığı en güzel şeylerden biri de gerçek hayatta olmayacak veya korkunç olacak şeyleri insanlara zevkle okutması olmalı. 

Gelelim bu türdeki kitaplara. Tabi ki hepsinden bahsetmem mümkün değil. Kolaylık olsun diye tür tür ayırdım. Bir de okuduklarıma öncelik vereceğim. :)

Historical Romance


Güllerin Fısıltısı: İki düşman ailenin çocuklarının düşmanlığı bitirmek için evlendirilmesini konu alıyor. 
Bazıları Ateşli Sever:  İstemediği biriyle evlenmekten kaçabilmek için hapisteki bir adamla evlenen kızımızın hikayesi :)
Düşler Krallığı: Babasının düşmanı tarafından kaçırılan ve onunla evlenmek zorunda kalan Jennifer'ın hikayesi.
İçinde Aşk Saklı: Başkasını severken, babasının para nedeniyle anlaşma yaptığı ve hiç tanımadığı biriyle evlenmek zorunda kalan Whitney'nin hikayesi. 
Gönlünü Kimseye Kaptırma: Erkek kardeşini aramak için taşradan şehre gelen Agatha, bekar bir bayan olarak bu yolculuğu yapamayacağı için kendine bir koca uydurur. Şehirdeki kadınlar kocasını merak etmeye başlayınca ilk karşısına çıkan erkek olan baca temizleyicisini kocası olarak tanıştırır. Ancak Simon baca temizleyicisi değil, bir ajandır.


Anlaşmalı Evlilik: Evli ancak uzakta yaşayan çift boşanmaya karar verirler ancak kocanın boşanmadan bir şartı vardır. Bir çocuk sahibi olmak. Gigi'nin hayatına yeniden başlayabilmek için bir çocuk doğurması gerekmektedir. 
Sessiz İntikam: Kızımız hemen evlenmezse malına mülküne ağabeyi konacaktır. Evlenip mirasını garantiye almalıdır.

Tutku Mevsimi: ^Nişanlısını kaybeden Aurora, babasının baskısından kurtulmak için evlenmeyi kabul etmek zorunda kalır. Korsanlık ve cinayet suçlamasıyla idam edilmek üzere olan mahkum Nicholas Sabine'i seçer çünkü evlendikten bir gün sonra adam idam edilecektir. Peki ya idam edilmezse?

Sevgim Sana Ait: Utangaç olan Evangeline Jenner, babasının mirasını aldığı anda herkesten daha zengin olacaktı. Bunun için ilk önce vicdansız akrabalarından kurtulması gerekiyordu. Evie, çapkın vikont St. Vincent'a akıl almaz bir teklif sundu: Evlilik! 
Ancak Sebastian'ın adı öylesine kötüye çıkmıştı ki onunla baş başa otuz saniye geçiren bir kızın bile ismi lekelenirdi. 

Kiralık Nişanlı: St. Merryn Kontu'nun acilen bir kadına ihtiyacı var. Kibar sosyete ortamında kendisine eşlik edebilecek görgüde, güzellikte, şıklıkta ve duyarlılıkta bir kadın arayışında. O işleriyle ilgilenirken geçici bir nişanlının kendisini koca avcılarından koruyacağını düşünüyor. En basit çözümün ücretli bir refakatçi, 'kiralık bir nişanlı' olduğuna karar veriyor. Fakat öyle bir adayla karşılaşıyor ki, hayatının taşları yerinden oynayıveriyor. Ve ortaya büyük ve karanlık sırlar eşliğinde çözülmesi gereken bir cinayet çıkıyor. 


Ahlaksız Teklif: Lord Sinclair, kız kardeşini sakat bırakan genç asilzade Aubrey'yi yok etmek için her şeyi yapacağına yemin etti ve tüm servetini elinden aldı. Ağabeyinin öcünü almak isteyen Vanessa Lord Sin'in sakat kız kardeşine refakatçi olmayı teklif ettiğinde, Damien bunu tek bir şartla kabul eder; Vanessa ağabeyinin borçlarını ancak onun metresi olursa silebilecektir. 

Evcilik Oyunu: Alexander Denford, herkesin kıskandığı bir beyefendidir. Yaşadığı serbest, keyifli ve rahat hayatının kusursuz düzeni için de tek bir kişiye şükran borçludur - sevgili karısı Emmaline. Tatlı eşi onun metreslerinden şikâyet etmez, gece dışarıda olmasını ise asla sorun yapmamaktadır. Gerçek oldukça sarsıcıdır; aslında Emmaline diye biri yoktur. O, Alex'in hayal ürünüdür. Ancak ortaya Emmaline adına harcamalar yapan bir dolandırıcı çıkmıştır. 

Cennetin Ateşi: Metresinin katilini bulmak isteyen bir adamın, kendine sözde bir metres tutmasının hikayesi. 

P.S: Cathy Maxvell, Monica McCarty, Victoria Alexander, Teresa Medeiros, Julie Garwood, Tracy Anne Warren gibi çoğu historical romance yazarının bu konuda kitapları bulunmaktadır. 

Günümüz Aşk Kitapları


Sana Kapıldım:  Yakışıklı, zengin, ateşli, tabi ki Ceo ve sorunlu bir adam.
Orta sınıf, kendince sıradan ama adamın ilk bakışta ilgisini çekmiş ve tabi ki sorunlu bir genç kız.
Ve oyun gibi başlayan bir ilişki... 
   
Elli Ton Serisi: Sorunlu bir Ceo, masum bir kız ve kontrata bağlı bir BDSM ilişkisi.

Aşkın Büyüsü: Stacey William's anne ve babasını memnun etmek için evlenmeye karar verir ve çalıştığı gazeteye koca ilanı verir. Ama işler umduğu gibi gitmez; gazete bu ilandaki kişiyi haber yapmasını ister, üstüne ilana başvuran kişi günlerdir araştırdığı ve nefret ettiği adamdır. 



İlk Öpücüğün Büyüsü: 1 yıllık, anlaşmalı bir evlilik hikayesi
Sensiz Olmaz: Chicago Stars Serisinin 3. kitabı. Dahi bir fizik profesörü olan Jane, artık bir çocuk sahibi olmak ister. Ancak çocuğu kendi çektiği sorunları yaşamasın diye bulduğu adamın aptal olmasına dikkat edecektir. Ve karşısına çıkan en güçlü aday Chicago Stars'ın oyun kurucusu Cal'dır.

Ah Şu Kalbim: Chicago Stars Serisinin 5. kitabı.Tek gecelik kazara bir ilişki sonucu hamile kalan Molly, yıllardır ona aşkından habersiz olan Kevin'la evlenmek zorundadır.

Travma Sonrası Aşk Çarpması:  Saldırıya uğrayan ve içine kapanan Jess, üniversiteye gidecek kadar iyi olduğunu ailesine kanıtlamalı. Bunun yolu da anlaşmalı bir sevgili bulmak. 


Beyaz Dizi&Harlequin


Beyaz Dizi&Harlequin türü kitaplar bu konu için adeta cennet gibidir. Elinizi attığınız iki kitaptan biri bu kategoriye girecektir. Şahsen ben, onlarca bu konuyu içeren beyaz dizi okumuşumdur :)

Herkese sevgiler:*

3 yorum: