2 Eylül 2013 Pazartesi

OKK 8. Blog Tur - Yakut Kırmızı - Kerstin Gier - Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer #1


Kitap Adı: Yakut Kırmızı
 Orijinal Adı: Rubinrot – Liebe Geht Durch Alle Zeiten
Yazar: Kerstin Gier
Seri Adı: Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer #1
Tür:  Fantastik
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 351
Gwendolyn'in cidden de yaptığı tek şey en yakın arkadaşıyla filmler izleyip, tüm artistleri ezberden saymak ve bol bol kıkırdamaktı. Arada hayaletleri görüyordu gerçi ama bu çok da önemli değildi onun için. Hatta yaşadığı kalabalık ve tuhaf aile bile pek keyfini kaçırmıyordu.  Villiers ve Gwendolyn'in de bir üyesi olduğu Montrose ailelerinin Zaman Yolculuğu Genine sahip olduğu bilinen bir şeydi. Ama bu gen sadece belli başlı kişilerde olabiliyor ve hassas bir şekilde hesaplanıyordu. Bir saat  gibi toplamda 12 kişi... Ve 12. kişi de Gwendolyn kızımızın kuzeni Charlotte'tı. 16-17 yaşlarında ilk sıçramasını yapacağından Charlotte'ın tüm hayatı bu zaman yolculuklarına hazırlanmakla geçmişti. Tarih dersleri, eskrim, danslar ve bilimum tuhaf ders... Ve sonra bir gün aslında bu geni Gwendolyn'in taşıdığı öğrenildi ve her şey bir anda allak bullak oldu!

Bu kitapta her şey var!

Fantastik öğeler! Zaman yolculuğu, hayaletller, yenesi gargoyleler :)
Aşk! Gideon tam bir uyuz olsa da Villiers erkekleri ve Montrose kadınları hep birbirlerine aşık olur derler! Her ne kadar çoğu zaman başarız olsalar da!
Komedi! Gwendolyn ve arkadaşlarının - ki bunlardan biri hayalet James <3 - saf ve komik mizaçları! Gwendolyn'in hayaletlerle konuşmasına normal insanların cevap vermesi! Şaşkın gargoyleler!
Ve Macera! Kronograflar, muhafızların sırları, kim dost kim düşman asla bilinmemesi, zaman yolculukları ve incecik bir ip üzerinde yürüyen kahramanlarımız! 

Ciltli baskı, harika bir kapak illüstrasyonu, harika renkler gibi görselliğinin dışında içi de bir çok şey vaadeden bir seri ve maceranın kapısından adım attığınız ilk kitap! 

Hey! Bizden ayrılmayın! Macera daha yeni başlıyor... ;)




PUANIM: ♥  

ALINTILAR
Kitabı bir ara okurken dalmışım ve parmağım ağzıma gitmiş. Kitaptaki şu uyarıyla kendime geldim.
"Onun hangi dramatik şartlarda ortadan kaybolduğunu ve her şeyin şu çocukla olan ilgisini bilemezsin... Gwendolyn! Parmağını ağzından çek! Bu iğrenç bir alışkanlık!" Tam burada ben de Gwendolyn'le birlikte sıçramışım :) 

"Sırıtmadan edemedim. Bir mektup için dokuz hafta! Bir de İngiliz postasının güvenilmezliğinden şikayet ederler. Tamam, demek ki mektupların hala posta güvercinleriyle gönderildiği bir zamanda bulunuyordum. Hatta sümüklü böceklerle..."



"Tamamen rastlantı eseri gelecekle ilgili birkaç soru sordular. Çocuk her ne demekse, Apple'ın hisse senetlerini almamızı önerdi" Muhafızların Güncelerinden

"Gerçekten düşünceleri okuyabiliyor mu?" diye fısıldadım. (Gwendolyn)
"Uşak mı? " diye fısıldadı Gideon. " Umarım okumuyordur. Biraz önce onun bir sansara benzediğini düşündüm."
Yoksa bu sözlerinde hafif bir esprinin gölgesi mi vardı? 'Bay-çekilin-yoldan-önemli-bir-zaman-yolculuğundayım' gerçekten şaka mı yapmıştı? Çabucak sırıttım. Ne de olsa böyle bir şeyin olumlu bir biçimde desteklenmesi gerekirdi"  -Bu kızın düşünce tarzına bayılıyorum :) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder