16 Haziran 2015 Salı

★ Lisa Renee Jones - Inside Out Serisi Hakkında ★


Aile Dram türünde sevilen kitaplara imza atan Arkadya Yayınları, Yetişkin Romansları için ayrı bir kolla bizimle artık: Arkadya Bitter. 
Bu isme bayıldım. *_* Bitter gibi tatlı ve yoğun kitaplar olacak, canlar. 

Yayınevinin bize ilk sunduğu kitap da Lisa Renee Jones'un yazdığı Inside Out serisinin birinci kitabı If I Were You. Senin Yerinde Olsaydım ismiyle okuyucuyla buluştu. 

Lisa Renee Jones, bu seriyi e-book olarak yazıyor. Ancak kitaplar çok yoğun ilgi görünce basılı hale geliyor. Kendisi çok aktif ve şirin bir kadın. Röportaj kısmında bunu bolca göreceksiniz. :)

Serinin konusundan bahsedersek kendi halinde lise öğretmeni Sara MacMillan, oldukça hareketsiz bir hayat sürmektedir. Yaşadığı sıkıntılı ilişkiden sonra (sıkıntılı az gelir) uzun süredir hayatında kimse olmadan evden işe işten eve yaşamaktadır. Derken eline bazı yollarla bir günlük geçer. Günlükte bir kadının tanıştığı sırlarla dolu adamla yaşadıkları anlatılmaktadır. Sara, bu günlüğe ve kadına tarif edemediği bir çekim duyar, yazılanlardan çok etkilenir. Ancak günlükteki kadının tehlikede olduğunu düşünür. Ve günlüğün sahibi Rebecca sanki yer yarılmış da yerin dibine girmiş gibidir. 
Sara, Rebecca'yı bulmayı ve hayatını ona geri vermeyi kendine görev edinir. Rebecca'nın ayak izlerini takip ederken girdiği dünya ve bu süreçte tanıştığı Chris ve Mark'la yaşananlar Sara'yı hayal dahi edemeyeceği yerlere götürür. Ve bu kayıp kadınla çok fazla ortak özelliğini keşfeder. Rebecca'yı bulmaya çalışırken, Rebecca mı olmuştur? 

Seride beni cezbedecek her şey var. Gizemli bir günlük, kayıp bir kadın, onu bulmaya çalışırken kendini bambaşka bir hayata atan başka bir kadın... Yani kitabın ait olduğu tür yetişkin romans ancak bana göre daha fazlası var seride. Gizemli kısımlar beni inanılmaz derecede çekti. 

Seri 6 temel kitaptan oluşuyor. Ayrıca birçok da ara kitap var. 
Önce ana kitaplardan bahsedelim

Inside Out Serisi



Sara'nın maceralarını anlatan ana seride, son üç kitapta başka bir çift ön plana çıkıyor. Tabi ki  Sara ve aşkı da devam etmekte. Kapaklardaki istikrarsızlığın nedenini ise anlayamadım. :D 


Türkçe edisyonumuz ise çok daha sade bir şekilde çıktı. Sade ama şuh bir kırmızının üzerine, şık bir altın sarısı, Arkadya klasiği püskül. ^^
Bu tarz kitaplardaki gibi resimler ya da bazı simgeler arasa da gözler, bu kapakla umumi alanlarda toplu taşıma araçlarında daha rahat okunacağı da bir gerçek. :)

3.1 His Secrets

Chris'in gözünden bir novella. O la la. :) 3.1 nolu kitap.


Rebecca's Lost Journals
-The Seduction 1.1
-The Contract  1.2
-His Submissive 1.3
-My Master 1.4

Hikayemiz Sara'nın bir günlük bulmasıyla başlıyor demiştik. Kitaplarda da günlüklerden parçalar var. Bu günlüğün sahibi gizemli kadın Rebecca'nın Kayıp Günlükleri de serinin novellaları şeklinde 4 parça olarak yayınlanmış. Serinin 1.1, 1.2, 1.3 ve 1.4 nolu kitapları olarak yayınlandılar.


Ardından da bu 4 kitap, tek bir kitap çatısı altında toplanmış. ^^ Serinin 3.2 nolu kitabı. Gül yapraklarının ise bir anlamı var. Benden söylemesi. 

-The Master Undone
-My Hunger
-My Control

Mark'ın Novella'ları. Kapaklar harika *_* Bana göre Chris'in kapağı Chris'e Mark'ınkiler Mark'a inanılmaz uygun olmuş.

Loosely Tied - Behind The Closed Doors Ella



Serinin 0.1 ve 0.2 numaralı, her şeyin öncesi kitaplarına hoşgeldiniz. 2. si henüz çıkmamış olsa da bu minik hikayeler, günlüğü Sara'ya veren, Sara'nın en yakın arkadaşı Ella hakkında. Her şey nasıl başladı? Bu ikisini kesinlikle okumak istiyorum. *_*

İşte böyle. Bu arada seri çok yakında Tv programı olarak karşımızda olacak.
Yazar ve seri hakkında daha fazla bilgi için röportajı bekleyin. ^_^

Sevgiler. :*

Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

3 yorum:

  1. Bekleyin diyorsanız bekleriz:)) sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bu kitaplardaki uyum beni benden aldı -_- İlk iki kitapta hafif bir Seni Hissediyorum havası varken sonra paint yapımı gibi kapaklar çıktı karşıma :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında güllerin ve yüzüğün seride özel bir anlamı var. Özellikle de güllerin. Ama bu kapakların başarısızlığını haklı çıkarmıyor tabi :D

      Sil