14 Haziran 2013 Cuma

Yeni Aldıklarım - 4 Ayrı Kitap Alışverişi

Bilirsiniz bir süredir paylaşım yapmıyorum... Zaten ülkede olaylar, olaylar... Üstüne annem de rahatsızdı, hastanelerde geçti günlerim, hiçbir şey yazacak keyfim yoktu... Buna rağmen en büyük terapimden faydalandım, şuncaaz sürede yine bir sürü kitap aldım canlarım...  Blogumu da özledim, ufaktan bir şeyler yazmaya başlayacağım yeniden... 

Kitap alışverişim 1... İnternet alışverişi... 



Aslında burada bir kitap daha olacaktı ama o Kitap Tutkusu'nun blog günü için aldığım kitaptır... Cısss!!! :)



Öncelikleee Monica ablamın Tutsak kitabını ve Elizabeth ablamın yepisyeni, konusu ağız sulandıran kitabı Yabani Aşık'ını aldım... I  Historical.. 
P.S: Kitap Tutkusu, sırayla okucam, valla bak :(



Ben yorum yazarken bile arka kapak yazısı kullanmam, bilen bilir... Bu seferki yazımda amme hizmeti yapıyorum ve arka kapakları da yayınlıyorum. :p Konuların güzelliğine bakınnnn !




Ve ve ve, Sherlock Holmes hakkındaki ŞU yazımda bizde niye neden nasıl Sherlock Holmes gibi düşünüleceğini anlatan 'Sherlock Holmes Handbook', 'How to Think Like Sherlock Holmes' gibi kitaplar çevirilmiyor diye ağlak yapmıştım. Ve çok kısa süre sonra Nemesis'in Sherlock Holmes Handbook'u , Sherlock Holmes El Kitabı olarak  yayınladığını öğrendim, havalara uçtum ve hemen sipariş ettim... Darısı How to Think Like S.H'un başına diyorum sevgili nemesis :)



Kitabı tabi ki biraz inceledim, ciltli kapaklı, normal kitap boyutundan azıcık minik, içerisinde güzel çizimleri de olan bir kitap...  Biraz okudum, baktım kaptırmış gidiyorum, anlatımı da güzel, eğlenceli. Bazı taktikler öğrenir miyim şimdilik bilemiyorum ama okuması zevkli... 





Kitap çıkınca nasılmış, ne bölümler varmış içinde diye şevkle araştırmıştım ama bir şey bulamamıştım. O yüzden yine bir amme hizmeti olarak içindekiler bölümünün de resmini çekiverdim... İlgi çekici bölümler var... Kısaca Yaşasıııııııııııın!  :)




Alışverişimi Kitap Sihirbazı'ndan yapmıştım. Sağolsunlar 1 de hediye kitap göndermişler. İsmi 'Görücü Usulü Aşk'... Konusu fenaya benzemiyor, arka kapağı da yayınladım... Bu arada nasıl bir kitaptır bilmem ama kapağı nefis... Bunu söyleyebilirim... Teşekkür ediyorum Kitap Sihirbazına...  


Ve deee, ayraçlarıııım... Kitap Tutkusu, One Direction ve Justin Bieber ayraçları gönderdiler diye kahroladursun, benim ayraçlarım çok tatlıı... Hele de aşağıda ayırdığım Gabriel ve Gece Isırıkları.. :)

İlk Alışverişim böyledir, henüz sıkılmadıysanız lütfen biraz daha aşağı inin... :)

Kitap Alışverişim 2... Annemle düzenli olarak gittiğimiz hastanenin karşı sokaklarından birinde bir sahaf var, her seferinde kontrol ederim. Çok güzel kitaplar ,çok uygun fiyata olur.



Aslında 5 kitap almıştım ama resim çekerken nedense diğeri yok. Meğer onu hemen alıp psikoloji kitaplarımın arasına koymuştum. Neyse aşağıda ondan da bahsedeceğim. 



Bu 4 kitabı toplamda 10 tl ye aldım. Martin Eden yine okul kütüphanesini talan ettiğim dönemlerde okuduğum, bayıldığım kitaplardan... Elimde yoktu ve yeniden okumak istiyordum, o yüzden hemencecik aldım. 
Bilirsiniz Harry Potter okumamış biriyim ben... Skandal! :O
Seriyi toplamaya başladım, ilk kitabı da 3tl ye almıştım... Okucam yaa seriyi, valla bakın... 
Irvin Yalom'un Psikoterapi öykülerini anlattığı bu kitabı da aldım... 
Ben kitaplara bakarken bir amca elimdeki kitaplara baktı, ayak üstü az lafladık, emekli öğretmenmiş kendisi ve İki Esir adlı kitabı çok şevkle önerdi. Ben de kıramadım ve ne kaybederim diye alıverdim. Böyle de düşünceliyimdir. :)


Ve bu kitap... Yıllardır istiyorum ama çok pahalı ya :( 2. elini 10tl ye görünce dayanamadım aldım... Gerçi sonra kahroldum ama az aşağıda bahsedeceğim bundan :)


 Bu arada sahaf çok güzel. Bu sefer sevdiğimiz yazarların kitaplarının ingilizce versiyonu bile vardı, şuna bakar mısınız? Sandra Brown... :) Ama bu kitabı almadım, kapak çok tatlı... 


Hala mı bıkmadınız? Canımsınız... Gelelim alışveriş 3 e... 


4 kitap aldım bir kitapçıdan... Ve Kelebek ve Ben Böyleyim'i tanesi 7.5 tl ye aldım. Yeni hem deee!
Kitap Tutkusu duymasınnn! Çıldırıyor canım benim ben uygun kitap bulunca :)


Cehennem ve Tatlı Belayı da aldım... Ama kitapları kuzenimde unuttuğum için verimli bir resim çekemedim :(
Kahrolduğum mesele ise bu kitapçıda Tarihçi'nin 2. Elinin 5tl olmasıydı :) Sağlık olsun... 

Yazarken yoruldum, bu kadar kitabı nasıl okuyacağım ben? 
Ve son alışverişciğim, dayanın bu tek kitap... 

Yine bir hastane çıkışı Kadıköydeki Ada Kitap'tan aldım buncağızı da. Nam-ı diğer Sense and Sensibility..
  Jane Austen
 7.90'dı. 
Ayracı falan da var, çok tatlı... 


Bana tahammül ettiğiniz için teşekkürler... :)
Daha güzel günlere... 
Sevgiler...
  P.S: Aldığımız kitapların benzerliği gözümden kaçmadı Kitap Tutkusu :)

20 yorum:

  1. Sherlock Holmes El Kitabı'nı listeme ekledim :)
    Kitaplarının hepsi harika görünüyor, keyifli okumalar ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sherlock candır! Nasıl onun gibi düşünüleceğini anlatan kitaplar daha da candır! :) Çok teşekkürler...

      Sil
  2. görücü usulü aşk oku yorumla da bakalım nasılmış acayip merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuyacağım bakalım nasılmış, ben de merak ettim... Ama kapağa bayıldım ya :)

      Sil
  3. Ne kadar kârlı ve dolu dolu bir alışveriş olmuş,sahaf'ınızı çok kıskandım ne yalan söyleyeyim :) "Tatlı Bela ve Cehennem" benim de listemde olan kitaplar,yorumlarınızı bekliyorum,ayrıca özel olmazsa eğer,sahaf'ınızın adresini öğrenebilir miyim :)) -tubakayikci@gmail.com-
    iyi günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle karlı oldu :) Aslında sahaf bile sayılmaz, yarı eskici yarı sahaf. kapının önünde tezgahlarda ve minicik dükkanın içinde kitaplar var. Ayda bir hastaneye gittiğimiz için önünden mutlaka geçer bakarım, yeni ve farklı kitaplar olur... Sahaf tabi ki özel değil, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle Minibüs caddesindeki otobüs durağının tam arasında kalan sokak. hastaneden caddeye çıkarken oradan geçtiğimiz için görüyorum tam adres bilmiyorum... Tatlı Belayla çok inatlaştım, o kadar konuşuldu ki okumak istemiyordum ama aldım uygun bulunca. Ama ne zaman okurum bilmiyorum, çok kitabım var okunacak :) Yorum ve güzel dilekler için teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  4. Annen inşallah en kısa zamanda iyileşir :) Allah şifa versin canım.Sherlock Holmes El Kitabı'nı ilk defa görüyorum ve acayip merak ettim.Umarım bende hemen alabilirim.Böyle kitap alışverişleri görünce benim de ağzımın suları akıyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim son bir tahlil hariç zor günleri atlattık gibi, inşallah daha da iyi olacak... sherlock holmes el kitabını o kadar zamandır bekliyordum ki bir sarılıp uyumadığım kaldı :)

      Sil
  5. Tarihçi 5-10 lira mı ya ben onu Okuoku'dan çok daha fazlaya almıştım. :( Akıl ve Tutku'nun geçenlerde filmini izledim mutlaka almak istiyorum onu da. :) Çok güzel kitaplar almışsın keyifli okumalar dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihçiyi çok uzun süredir almak istiyordum ama fuarda bile 30/35 tl fiyat söylediler :O Aslından nadir kitapta falan 10tl ye vardı 2. el ama emin olamamıştım, bu çok güzel denk geldi... Jane Austen okumadan filmlerini izleme yasağı koydum kendime :) Yolun kadıköye düşerse sahildeki seyhan yazan ada kitapta 7.90 :) çok teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Ouu ben hep kadıköyden alıyorum, Ada'ya koşacağım en kısa zamanda :D

      Sil
    3. üzerinde seyhan yazar, otobüs duraklarının tam karşısında, kapının önündeki raflarda dolanmanı öneririm, onlar indirimli. bir dönem ordan bayağı historical almıştım :)

      Sil
  6. Yeni cicilerin çok çok güzel canımcım :)) Görücü usulü aşk değişik bir kitaba benziyor oku bakalım nasılmış :) Hepsini keyifle oku KALP

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Esra&kübram :) Pudra da onu merak etti , açıkçası kapağı öyle cezbetti ki ben de merak ediyorum :)KALP!!

      Sil
  7. Sevgili ikizimm o kadar çok yerde adım geçmiş ki sıra ile yazacağım ben de :))) Ama tabiki de yazılarında bana takılmanı çok seviyorummm!

    1.Çoook merak ediyorum blog günü kitabımı. Aslında tahminim var ama desem mi ki? Bu arada ben kitap listemi unuttum. Onu bir ara bana yazar mısın? :D

    2. Tutsak’ı okumadım ama Yabani Aşık süper!!! Sıra ile okumalısın canım bu seriyi çünkü olaylar bağlantılı. Gerçi bağlantılı olmasa da sıra ile okumalısın! :D

    3.Sherlock Holmes hiç okumadım ama bu el kitabı dikkatimi çekti. Sence hikayeleri okumadan bu kitabı okusam olur mu?

    4. Ahh inanmıyorum! Gabriel ve Gece Isırıkları mı var orda? Ya bana JB ve OD ayracı yolladılar daha başka bir şey demiyorum. Hem de genelde +18 kitap sipariş etmiştim! Neyse o alışverişim ilk ve son oldu!

    5.Evet çıldırıyorum! :D Bu kadar ucuz nasıl bulabiliyorsun? Ben anca netten, marketlerden falan filan bulabiliyorum. Ahh ahh bir gün peşine takılıp ben de alacağım ucuza kitap!

    6. Ben Böyleyim! Ben de en son ki siparişimde almıştım :D Bu aralar hep ortak kitapları alıyoruz :D

    Tüm kitapları keyifle oku canım benim <3 MCX!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah benim düzen ve sıra takıntılı cici ikizim, yine her şeyi sırasıyla madde madde yazmışsın senden öğrenecek çok şeyim var :)
      1- tahminini tahmin ediyorum, ama sen yine de söyle ve evet yollarım :)
      2-Yabani Aşık ın konusuna öldüm zaten. ve evet sırayla :(
      3-Hikayelerle el kitabı bence bir bütün. Hikayeleri okumamışsan el kitabının bir anlamı olmadığına inanıyorum ben çünkü hikayeleri okumalı, dizi ve filmini izlemeli ve off nasıl yapıyor wuhuu demeli ve öyle el kitabını okumalısın bence. yoksa tadı olmaz.
      4- o ayraçlardan sana itinayla yollanacaktır merak etme :)
      5- ohh çatla patlaa :) takıl peşime takıl! sen peşime takıl diye o amcalarla tek tek konuşup sana yarı fiyatına vermelerini söylerm :p
      6- çünkü biz ikiziz...
      7- çok teşekkürler canım sen de :) <3

      Sil
    2. Ama ne yapayım alışkanlık illa maddesel anlatacağım :) Hihihi :D

      Tutsak :D ya da optimumdan istediğim 3.kitap :D adını unuttum vampirli birşeydi :D

      Takılıcam ikiz peşine hiç merak etme :D

      MCX! Ayrıca XOXO :D

      Sil
    3. Bakalım tahminler doğru mu? biliyorsun ben doğru tahmin etmiştim seninkini :)


      Sil
  8. Canım bloğunu yeni keşfettim.Annene geçmiş olsun diliyorum.Bloğunu gerçekten çok beğendim.Benimkinede beklerim poliship.blogspot.com bu arada Sherlock Holmes kitabını kaça aldın?mutlaka kütüphaneme eklemem lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) piyasa fiyarı 12 tl sanırım, internet sitelerinde 9-10 civarı ben kitap sihirbazı sitesinden 7.50tl ye almıştım

      Sil