24 Kasım 2015 Salı

Doctor Who Kitapları #2




Uzun zaman önce Doctor Who kitaplarıyla ilgili bir yazı yazmıştım. Okumak için TIKTIK!
O zamanlar tabii Doctor Who'yla ilgili çok fazla kitap seçeneğimiz yoktu ve biz bunun açlığını çekerken malum birkaç seçeneği sunmak istemiştim. 
Ancak ardından birçok kitap çıkınca o yazı güncelliğini yitirdiği için ikincisini yazayım dedim.

O yazının ardından çıkan Doctor Who kitaplarını öncelikle bir sıralayacağım. O zamanlar Shada yeni çıkmıştı, 11 Doktor 11 Öykü'nün ise sadece dedikoduları vardı. Ondan da kısaca bahsetmişim. Onlardan başlayayım en iyisi ^_^




O zamanlar Shada yeni çıkmıştı. Bu kitap 4. Doktor hakkında. Sadece atkısından bahsedildiğinde bile bunu anlayabiliyorsunuz. :) Çalınan bir kitapla başlıyor kitap ve bu kitap zaman lordlarına ait olan kadim bir kitap. Olaylar olaylar. 
2014 İzmir Kitap Fuarı'nda aldığım bu kitabı kısa sürede okumuştum. Okuyalı çooook uzun zaman geçti. Hâlâ blogda yorum giremedim ama çok güzeldi, sadece doktor değil bir bilimkurgu hikayesi olarak da çok güzeldi. Diğer görüşlerimi bloga saklıyorum.
 1975 basımları toplamaya çalışırken telef olmaktansa kolay ulaşılabilir bir Doktor macerası sundu bize.

Konusu: 
Kendine has üslubuyla tanıdığımız usta bilimkurgu yazarı Douglas Adams, efsanevi Doctor Who dizisi için yazılmış ancak televizyonda yayınlanma fırsatını yakalayamamış bir senaryoyla karşımızda. Doctor Who takipçilerinin yakından tanıdığı yazar Gareth Roberts'ın ustaca romanlaştırdığı bu eserde, bizi sürükleyici bir macera bekliyor.Doktor'un eski dostu, Zaman Lordu Profesör Chronotis emeklilik hayatını Cambridge Üniversitesi'nde sürdürmektedir - yanında birkaç zararsız eşya da getirmiştir. Fakat bunların arasında, Gallifrey'in Muhterem ve Kadim Yasalar'ı da vardır. Üstüne üstlük bu kitabı, dünyadan haberi olmayan yüksek lisans öğrencisi Chris Parsons'a pervasızca ödünç vermiştir. Muhterem ve Kadim Yasalar evrendeki en tehlikeli eserlerden biridir ve yanlış ellere geçmesi felaketle sonuçlanabilir. Sinsi Skagra'nın kitabı elde etmesi ise, olabilecek en kötü şeydir. Skagra, evrene hükmetme eğilimli iflah olmaz bir sadist ve egoisttir. Üstelik Cambridge'e doğru yola çıkmıştır:
Hedefi de kitap ve Doktor'dur.


Bu kitap ise yine ilk DW Kitapları yazısında bahsettiğim, Neil Gaiman'ın da içinde bulunduğu yazar grubunun yazdığı kitap. 11 Doktor, 11 Öykü, 11 Yazar. Her bir doktora ait bir kitap bu da. Her doktoru farklı açılardan görmenizi ve favoriniz kim olursa olsun size tüm boyutlarıyla bir DW okuma tadı sunuyor. Bu yönüyle harika. Bu kitabın da öykü öykü yorumunu yapmak istiyordum ama hayırsız bir blogger olup çıktım ben :D 
Hem ciltli, hem ciltsiz versiyonu var. Ben ciltli olanı tercih ettim.
Fuarda ikizime alacaktık ama ciltlisi yoktu o.O
Bu kitabın iç resimlerini de ŞU YAZIDA bulabilirsiniz.

Konusu: 
Tüm evrende nam salmış biri olmasının yanı sıra, yaşayan her bir canlının eşsiz olduğunu bilen Doktor, Gallifrey'de yaşayan ya da yaşamış Zaman Lordlarının belki de en farklısı.
Ödünç aldığını iddia ettiği zaman makinesi TARDIS'i, yüzlerce yıllık hayatı boyunca yanından eksik olmayan yol arkadaşları ve nereye giderse gitsin, en az yol arkadaşları kadar ona bağlı olup peşini bırakmayan düşmanlarıyla bir kahramandan daha fazlası.
Televizyon tarihinin en uzun soluklu dizisi Doctor Who'nun ellinci yılı adına, o güne kadar hayat bulmuş on bir Doktor için yazılan on bir öykü; Doktor'un kahramanlık, zekâ ve mizah dolu yepyeni maceralarını bir araya getiriyor. 
11 Doktor 11 Öykü için kalemlerini eline alan on bir yazar bu kitapla birlikte Doctor Who efsanesini, olabilecek en kusursuz biçimde yaşatmayı sürdürüyor.
İthaki Yayınları'nın 1000. kitabı olan 11 Doktor 11 Öykü için, bugün galaksimizde yaşayan en ilginç yazarlar, her bir Doktor için yeni bir macera yarattılar!
(Tanıtım Bülteninden)


Bu kitap ise kapak resminden anlaşılacağı üzere 11. Doktor üzerine ve isimden anlaşılacağı gibi malum olayı anlatıyor. İçinde birkaç tane hikaye mevcut. Trenzelore bölümünü hatırladım da dizinin, içimde bir şeyler koptu. ^_^ Bu kitabı henüz ben de okumadım. 
İç resimlerini ŞU YAZIDA bulabilirsiniz.

Konusu: 
"Yüzyıllardır buradayım, bir an olsun rahat vermediler…"
Öngörüldüğü üzere, evrenin orduları Trenzalore kapılarına dayanmıştı. Gezegenin yerle bir olmasının önünde tek bir engel vardı: Doktor. Bu pejmürde adam, dokuz yüz yıl boyunca gezegeni ve üzerindeki Noel adlı ufak kasabayı kötü niyetli güçlere karşı korumuştu.O korkunç yıllarda yaşanan olayların bir kısmı kayıtlara geçti. Ancak diğer pek çok hikâye gizemini korumayı başardı. Ta ki bugüne dek...
Bu kitapta anlatılanlar, yüzyıllar boyunca Noel'in ve sakinlerinin yüzleştiği tehlikeleri savuşturan Doktor'un öykülerinden sadece birkaçı. Bu öyküler, günün sonunda dizleri titreyen canavarların ve her şeye rağmen onlara karşı duran bir adamın son anına kadar nasıl direndiğinin şimdilik elimizdeki tek kanıtı.
(Tanıtım Bülteninden)


Bu kitap ise son ve de taze çıkan DW kitabımız, Siluet. 
Kapaktan anlaşılacağı üzere 12. Doktor üzerine. Henüz Trenzalore'u okumadan çıkıverdi. Ben de alıverdim ^_^ 

Konusu: 
"Vastra, Strax ve Jenny mi? Ah hayır, onları rahatsız etmemize gerek yok. Güven bana."
12. Doktor'u Viktorya dönemi Londra'sında Paternoster Çetesi'yle buluşturan yepyeni ve esrarengiz Doctor Who macerası "Siluet" Türkçede!
Marlowe Hapworth kilitli çalışma odasında ölü bulunur. Kimliği belirlenemeyen bir saldırgan tarafından öldürüldüğü tahmin edilmektedir. Bu tam da Meşhur Dedektif Madam Vastra'ya göre bir iştir. Eldivensiz boks yapan Rick Bellamy'nin hayatı, cenazeci kılıklı biri tarafından elinden alınır. Bu olay Sontaran Strax'ı öfkelendirir. Gariplikler Karnavalı: Acayip ve büyüleyici gösteriler ve akrobatlarla dolu bir eğlence. Burası Jenny Flint'in sorularına cevap aradığı yerdir.
Bütün bunların birbiriyle bağlantısı nedir? Peki zengin fabrikatör Orestes Milton'ın bu olaylarla ilgisi ne? Doktor ve Clara hakikatin peşine düşmek için diğerlerine katılırken, kendilerini hiçbir şeyin ve hiç kimsenin göründüğü gibi olmadığı bir dünyanın ortasında bulurlar. Gelmiş geçmiş en tehlikeli silah Londra'nın üstüne salınmadan gerçeği ortaya çıkarmayı başarabilecekler mi?
(Tanıtım Bülteninden)



Bu arada ufak bir hatırlatma yapayım ilk kitapta 6 kitaplık Remzi Kitabevi (1975 yılı) serisinden bahsetmiştim. Seriyi tamamladım. İlk 5 kitap benim elimde, son 6. kitap ise seriyi dizmemde benden çok emeği olan One Better Day'de. Hakkı ödenmez. ^^ Henüz elime ulaşmadı o yüzden resmin köşesine onun da resmisini koyuverdim. ^_^ Nasıl bir mutluluktur *_* Darısı tüm Whovianların başına :) 
Bu arada bendeki Gizli Silah neden ciltli hiç bilmiyorum o.O


Son olarak resimlere şöyle bir son bakış atalım mı canlar? 
Hepinize şimdiden fantastic! okumalar.
Allons-y!
Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!



21 yorum:

  1. Çok güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş, teşekkürler :)) Doctor Who sevenlere duyurulur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa remzi kitabevinden aldığın doktor kim kitapları şu an piyasada çok pahalı sen ne kadara aldın?? ??

      Sil
    2. Büyük bir kısmını toplamama arkadaşım yardım etti. İki tanesini 10'ar tl ye aldık, bir tanesini 25 tl ye, diğerlerinin fiyatını bilmiyorum maalesef ama piyasada pahalı olduğunu biliyorum, denk gelmek gerekiyor sanırım.

      Sil
    3. Hangi şehirde oturuyorsun? Direk kitabevinde mi karşına çıktı? Ben bu sene Tüyap'a okul gezimizde 11 Doktor 11 Öykü ve Silüet"i alabildim fazlaca indirim yaptılar ve internette çok pahalı ben bütün doktorları kökenine kadar bilmek istediğim için tüm kitapları toplamak istiyorum.Doktor Kim kitapları ne kadar pahalı ki?

      Sil
    4. Güncel kitapları ben de fuarlardan ve netten aldım. Ancak 1975 basımı olanlar sahaflarda ve nadir kitapta karşınıza çıkıyor sadece ve cidden pahalıya satılıyorlar. Ben gerçekten ucuza buldum sanırım :)

      Sil
  2. 11 doktor 11 öyküyü ben şimdi okuyorum çok güzel shada yı da okudum diğerleri sanki para için yazılmış kitaplara benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben de Shada ve 11 Doktor 11 Öykü'yü okudum ve çok beğendim. Diğerleri hakkında şu an için yorum yapamam çünkü henüz okumadım. Zaten önce eski basımlardan başlamak istiyorum. Gerçekten bana göre ne amaçla yazıldıklarını okur okumaz paylaşırım :) Sevgiler.

      Sil
    2. tranzalore hikayeleri de güzel

      Sil
  3. merhabaaaa ben doctor who hayranıyım ama kitaplardan yeni haberim oldu en çok istediğim ciltli bir 11 doktor 11 öykü ama o özel basımmış sanırım çok kötü oldum bunu duyunca neyse iyiki seninki ciltli bir gün o kitabı elime almak dileklerimle iyiki varsın yazıların harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. :) Zamanında hem ciltli hem karton kapak basılmıştı. Şu an bulunmuyor mu ciltli baskı :(

      Sil
    2. bide 11 doctor 11 hikayenin ciltlisini nerede bulabilirim 2015 basım olduğu için ben bulamıyorum :((

      Sil
    3. Bu konuda yayıneviyle iletişime geçerseniz daha sağlıklı bir yanıt alabilirsiniz. Mail atabilir ya da sosyal medya hesapları üzerinden direkt mesaj gönderebilirsiniz. Umarım bulursunuz.

      Sil
  4. Merak ettiğim bir konu var kitaplarını okumak icin dizisini izlemek gerekiyor mu ? Cevaplarsan minnettar olurum 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seriye dair azıcık ön bilginiz varsa diziyi izlemeden de kitapları okuyabilirsiniz ^_^

      Sil
    2. Ama şöyle bir şey ki dizinin tadını kitaplar vermez kitapların tadını da dizi vermez bence her ikiside

      Sil
    3. Ben de her ikisini de tercih edenlerdenim ama diziyi izlemeden kitapları severek okuyanlar var bunlardan biri de benim arkadaşım :) Ben ikisini de severek takip ediyorum ^^

      Sil
  5. İlk olarak hangisini okumaliyim sence? Favori doktorum 11. Ama onun yanisira bir şeyler de okumak isterim. Çok güzel ve bilgilendirici bir yazi olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ^^ eski kitapları bulmak maalesef ki zor. Güncel kitaplardan 11 Doktor 11 Öykü'yle başlamanızı öneririm. Tüm doktorlarla ilgili hikayeler mevcut hem böylece diğerleriyle de yakınlık kurarsanız sonraki kitapları okumanız daha keyif verici olur :)

      Sil