4 Haziran 2015 Perşembe

ESKİ BİR YAZI: MBLAQ'ten Hüzünlü Bir Comeback: Winter! TT.TT


Mblaq'in Winter Albümünün çıktığı dönemler oldukça çalkantılı dönemlerdi. Grubun dağılma haberleri vs. derken o zaman sıcağı sıcağına bir yazı yazmıştım. Ama bir türlü düzenleyip, resim ekleyecek fırsatım ve zamanım olmadı, yazı da böylece kaldı. Mblaq'in 8. Mini albümü Mirror'ın teaser'ı yayınlanıp blog ikizim Kitap Tutkusu ve canım One Better Day bana 'Oo, comeblaq yazısı yazarsın,' dedikleri için :D arada bu yazının olduğu geldi aklıma. Önce bunu bir yayınlayayım dedim. 
Bu arada yazı sıcağı sıcağına yazdığım için düşüncelerim de biraz fevri olabilir. Şu an için neler hissettiğimi diğer yazıda daha düzgün anlatabileceğimi düşünüyorum. 


----------

Uzun süredir MBLAQ'in dağılacağına dair söylentiler vardı. Benim için bir numarada olan gruba dair bu söylentilerle neredeyse yıkıldım tabi ki T.T Mir'in sözlerine kulak verdik, resmi açıklamalara kadar tek yürek, umutla bekledik. Beklenen açıklama geldi ve söylentilerde olduğu gibi Lee Joon oyunculuk kariyerine odaklanmak, Thunder ise müzik (söz yazarlığı) kariyerine odaklanmak için MBLAQ'ten ayrıldı.

Aslında söylenecek çok şey var. Joon'un her zaman oyuncu olmak istediği, Rain'in geçici süre onu MBLAQ'e aldığı dillendirilmeyen bir gerçekti. Bu konuda da ciddi bir yeteneği var Joon'un. Üstelik MBLAQ'in şirketine ne dense az gelir. Bu kadar sorumsuz, alakasız bir şirket var olamaz. MBLAQ Beast'le aynı dönemde çıktı, uzun bir süre rakip gösterildiler, başa baş gittiler, çoğu zaman MBLAQ önde gösterildi. Şimdi ise durum belli, Beast'in kat ettiği yol inkar edilemez. MBLAQ ise tüm yeteneğine rağmen yerinde saydı bir nevi. Işık saçan bir grup nasıl mahvedilir konusunda kitap yazar J. Tune Camp. Joon'u anladım, yer yer hak verdim, kızamadım. Çekimlerden son zamanlarda grup aktivitelerine bile katılamamıştı. Thunder'ın neden çıkmak istediğini başta anlayamadım. Batan gemiyi terk etme telaşı mı dedim, sonra kötü düşünmek istemedim. Ardından MBLAQ ile Thunder'ın müzik tarzlarının uymadığına dair şeyler söylendi. Gözümüzün önüne hep Idol Manager'da yapılan mizansendeThunder'ın MBLAQ'i ilk yarı yolda bırakan kişi olduğu geldi vs. Ama onu da affettim, elbet bildiği bir şey vardır. Bazı şeylere kızgınım, kırgınım ama hiç biri için onları artık sevmediğimi, sildiğimi söyleyemem. A+'lar olarak kenetlenme vaktidir sanırım.


Her şeye rağmen MBLAQ'in 3 kişi olsun devam etmesi en büyük dileğimdi. Olan oldu, bari olduğu kadarıyla devam etsin dedim.Ana vokalimiz melek sesli G.O hala grupta, rapper'ımız ve çılgın Maknaemiz hala grupta, liderimiz ve yardımcı vokalimiz Seung Ho'm hala grupta.  Başlarda MBLAQ'e yeni üye alımı ya da 3 kişi devam etmesi konuşuluyordu ancak Jtune üye alımı iddialarını reddetti sonra. Bir şekilde MBLAQ 3 kişi de olsa var edilecek. Bence de yeni üye alımı çok büyük hata olurdu. İhtiyaç olduğunu da düşünmüyorum. Bu üçlünün çok güzel devam edebileceğine inancım tam.  Umarım ki hem onların, hem biz A+'ların hakkında hayırlısı olur. MBLAQ Fighting!

Bu durumda çok hüzünlü ama MBLAQ'in tam kadro çıkardığı son albüm özelliği taşıyor Winter, A+'lara yani bize ithaf edildi. Veda gibi der ağlarım :'( Çünkü çok hüzünlü. Ama Mir'in de dediği gibi bu bir son olmayacak APluslar :* Ve onlar gönlümde hala 5 kişiler..



Albüm bilgilerine gelirsek.

Winter
 엠블랙 – 겨울 (Mini Album Vol. 7)
Yayın Tarihi: 2014.11.25
Tür: Ballad

Parça Listesi:
01. Live In The Past
02. 봄 여름 가을 그리고… (Spring, Summer, Autumn And…)
03. You Ain’t Know
04. 괜찮을 거란 그 말 (feat. 혜미 Of 피에스타) (Stop Saying It's Alright)
05. 녹 - Rust (Unplugged ver.)


Albüm bu ruh halini olanca haliyle yansıtıyor. Ballad albüm ve tüm şarkılar yaramıza tuz basacak cinsten. 
Albümdeki favori şarkım You Ain't Know! Hafif isyan havasında, farklı şeyler hissettiren bir şarkı. Benim de ruh halime uygun yani. 

Hiçbir şey bitmedi A+'lar. M3LAQ'i desteklemeye devam.
Proud to be an A+ <3

-------
Yazım burada bitiyordu. Ama benim yoğun zamanıma gelen bu yazı, resimlerini ekleyemeyip düzenleyemediğim için bir türlü yayına giremedi. 

Yeni albüm teaser'ı yayınlanmışken ve umuyorum ki yine comeblaq yazısı yazacakken bu yazı aradan çıksın istedim. 

MIRROR adlı 8. Mini Album Teaser'ı için TIKTIK!
Düşüncelerim için Comeblaq yazısını bekleyin :* 

Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

3 yorum:

  1. selam bende sizi örnek alıp, bir kitap blogu açtım müsait olduğunda bir göz atar mısın?
    Adı: birkitapolsam.blogspot.com

    YanıtlaSil