7 Eylül 2013 Cumartesi

Bir Zaman Yolculuğuna Nasıl Hazırlanılır?




Siz bu yazıyı okuduğunuzda ben çok uzaklarda olacağım :P Şaka bir yana bu yazının yayınlandığı saatlerde umarım ki Music Bank Konserinde K-pop dinleyip ergen ergen çığlık atıyor olacağım :P 

Biraz da iş konuşalım...
Varsayalım ki siz de 12 şanslı -belki de mağdur- kişiden birisiniz ve zaman yolculuğu geni taşıyor ve zamanda geriye doğru gönlünüzce hoplayıp zıplıyorsunuz :) 

Bilmeniz gereken çok mühim meseleler var o zaman!!!

Bir kronografa sahip olmak ve düzenli sıçramalar yapmak!
Bu gene sahipseniz muhtemelen aniden biriyle konuşurken, bir şeyler yerken, belki de gittiğiniz tarihte orada olmayan bir köprünün üzerinde yürürken sıçrama yapabilirsiniz! İşte bu çok ama çok tehllikeli. O kadar tehlikeli ki yanlış yazmışım.  Bir Kronografa sahip olduğunuz takdirde dilediğiniz zamana, dilediğiniz yerden güvenlice, hazır bir şekilde gidebilirsiniz. 

Tarih dersleri!
Üzgünüm ama sıçrayabileceğiniz yıllarda ne olup bittiğini; kim kral, kim kraliçe, gelenek görenek nedir, 1 dolar kaç para :pp bilmeniz lazım! Yoksa en ufak bir yanlışta bakmışsınız kellenizden olmuşsunuz :) Şşşt , bakayım, uyanın, bu derste uyumak lisede kaldı :) 



Giyim! Davranış!  
Gideceğiniz döneme göre giyisilerini dolabınızda bulundurmalı, dönemin modasına göre giyinmelisiniz yoksa cadı sanılıp yakılmanız işten bile değil! Belki o dönemde cadı diye yakılanlar aslında zaman yolcularıydı, ne dersiniz? Döneme göre giyindikten sonra döneme göre de davranmalısınız. Vakur bir duruş, artistik bir yürüyüş. Hangi mevkidekine nasıl selam verilir? Kimle nasıl konuşulur? Eskaza bir düke el ense yapıp "Naber kanka?" dediğinizi düşünemiyorum bile. Ve siz bayanlar lütfen o yelpazelerinizi nasıl kullanacağınızı iyi öğrenin. Yanlış hareket ettirilmiş bir yelpaze, yanlış mesaj demek. Yanlış bir mesaj da belki cihan harbine neden olabilir!! Ayrıca lütfen televizyon, cep telefonu, araba, uçak, buzdolabı gibi aletlerden bahsetmeyiniz . Tarihi değiştirebilir ya da sadece deli damgası yemekle kurtulabilirsiniz. 


Bazı beceriler!
Sayın erkekler, biricik centilmenler. Şık bir şekilde giyinip, peruğunuza kadar takmakla bitmiyor malesef. Kılıç kullanmayı bilmeli, eskrim dersleri almalısınız. Gittiğiniz dönemde tabanca olmama ihtimali kuvvetle muhtemel. Dövüşmeyi, centilmen olmayı, politika konuşmayı, kağıt oyunları oynamayı, at sürmeyi de bilmelisiniz. 

Ve siz bayanlar. Bir centilmenle nasıl konuşulur, nasıl göz süzülür, nasıl kendinizi komik duruma düşürmeden inceden dedikodu yapılır, rezil olmadan nasıl içilir, o kocaman elbiselerle yuvarlanmadan nasıl yürünür, cehennem azabı gibi sıkı korsenin içinde nasıl nefes alınır, el nasıl öptürülür -Berhüdar ol evladım lafını sakın kullanmayın!-
 öğrenmelisiniz :) 


Dönem danslarını, dansa nasıl kaldırılır, nasıl dansa kalkılır, nasıl partnerin ayağına basılmaz, dans bitince nasıl vedalaşılır -boynuna sarılıp Allah'a emanet ol diyerek :p- kimle hangi yakınlıkta, kaç kere dans edilir? İşte en mühim mevzulardan biri de budur...  

Kendinize bilmemnere kontu şu, bilmemnere kontesi bu diye destekli kimlikler seçmelisiniz.
En en önemlisi de kimliğinizi saklamak için çok iyi bir yalancı olmalısınız!

Hazırsanız, haydi tarihte hoplayıp zıplamaya :) 


2 yorum: