16 Mart 2017 Perşembe

Nedensiz Yere Hüzünlendiren Şarkılar / Gece & Uzun Yol Şarkılarım



Selamlar ^_^
Öylesine aklıma gelmiş bir yazı bu aslında.
Arada Bir Şarkıyla Aşk Yaşıyorum adında yazılar yazmışlığım vardı gerçi.

Hani bazı şarkılar vardır, bazen sözleriyle, bazen melodisiyle, bazen sizdeki anılarıyla uzun yolda  ya da sabahladığınız gecelerde dinlenmek için yazılmış gibidir.

Türkçe veya başka bir dilde ayırmaksızın, bende bu duyguyu oluşturan şarkılardan bahsedeyim dedim.

Bu ne yahu da diyebilirsiniz ya da denemiş olursunuz :)


Pilli Bebek - Fotoğraf

Bu şarkıyı daha önce blogda paylaşmıştım. Özellikle geceleri dinlemeyi sevdiğim bir şarkı. Beni alıp götürenlerden. 04.15 ile 04.30 arasını ayrı bir seviyorum.

Hem sözlerini hem müziğini çok seviyorum. Ama özellikle müziğini. Sözleriyle de sokaklardaki maceralarımızı hatırlatıp ayrı bir nostalji yaşattığı da bir gerçek.



Ai Otsuka - Planeterium (Hana Yori Dango OST)

Hana Yori Dango dizisini izlemiş miydiniz? Hani Kore versiyonu var: Boys Over Flowers. Diğer ülke versiyonlarını henüz izlemedim ama Hana Yori Dango'nun yeri apayrıdır bende ve tekrar tekrar izlesem de aynı duyguları aynı canlılıkla yaratan dizilerden biridir.
Müziklerini de severim. Hele ki Planeterium. Yolda, evde; gecei gündüz fark etmez; dinlediğim her an hüzünlendirir beni. Türkçe alt yazılı halini paylaşıyorum, sözlerini de çok severim. Çevirenlerin ellerine sağlık. :)


"Sayısız yıldızla dolu gökyüzü hala burada, sonsuza kadar.
Ağlamayacağım, çünkü seninle birlikte gördüğüm gökyüzü güzeldi."






Teoman - Ağır Kapı

Murathan Mungan şiirlerini severim. Teoman'la ilgili de ŞÖYLE bir yazı yazmıştım. Her şarkısını ezbere bilirim. Kısacası onun seslendirdiği bir Mungan şiirini de sevmem kaçınılmazdı zaten. Ama ben bu şarkıyı, çok, pek çok sevdim.

"Hangi meydan, hangi sokak buluşturur bizi,
Hangi yalan, hangi yasak karşılar bizi."

Harika değil mi? Ayrıca tam buradaki müziği de ayrı bir seviyorum.



Kalafina - Lacrimosa

Kuroshitsuji benim en sevdiğim animelerden biridir, belki de en sevdiğim. Bu şarkıyı da o anime sayesinde tanıdım. Çok uzun bir süre yolculuk şarkım buydu. Ayrıca bir manzaram vardı, karanlıkta o manzaraya bakarak dinlediğim çok olmuştur. Hayır, kimseyi dikizlemedim. :)
Girişini çok sevmekle birlikte 2.45- 3.15 arası gibi iniş çıkışlı yerlerini de sevmekteyim. Ya da 3.50- 04.00. Zaten Lacrimosa'nın Yasta, kederli, gözü yaşlı gibi bir anlamı var. Bir de bu şarkının ekürisi Gloria vardır, o da güzeldir. Güzel bir grup bence, Kagayakusoranoshijimaniha vs. de dinlenilebilir. Gothic havalarda, eski tarz kıyafetlerle çektikleri klipleri de aksiyon açısından yavan ama görsellik açısından iyidir.




Multitap - Ben Anlarım
Battaniyem şarkılarıyla tanıyıp, aaa ne tatlı grup demiştim. Ama favorim uzun zamandır bu şarkıları. 
Sözleri güzeldir. :) Dinlerim. 

Flört - Şakalar (Ama kötü şakalar diyen versiyonu, yenilenmiş iyi diyen hali değil), Leyla The Band - Yokluğunda gibi şarkılar da sayılabilir. Hatta upuzun bir liste de yapılabilir. Ama fazla uzatmak da istemiyorum. 

Sizi hüzünlendiren, alıp götüren, özellikle geceleri ya da uzun yolda dinlediğiniz şarkılarınız var mı? Önerirseniz seve seve dinlerim :)
Sevgiler :* 


Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

7 yorum:

  1. Kuroshitsuji'nin müziğini bende çok severim, hatta aklıma hep kayıktaki yalnız yolculuk sahnesi gelir :(
    Yeni türkü Telli turna çook eskilere götürür.
    Bülent Ortaçgil Eylül akşamı tam yol şarkılarındadır. Ve tabiki Ajda'nın tüm şarkıları ilk aklıma gelenler.

    YanıtlaSil
  2. @Cclair delune Merhaba :) Kuroshitsuji'nin sevmediğim müziği yok sanırım *_* Ah o güllerle dolu kayık...
    Eylül Akşamı'nı çok severim. Teoman'la düetini bolca dinlerim ^_^
    Öneriler için teşekkür ederim <3

    YanıtlaSil
  3. Ben Anlarım hariç hiçbirini daha önce dinlemedim. Ve hepsini tek tek dinleyeceğim. :D Özellikle Kuroshitsuji'ninkini çok merak ettim. *.* Animeyi de merak ettim araştırıyorum şu an. Benim çok sevdiğim, uzun yol şarkısı yaptığım pek şarkı yok sanırım. O sıralar en çok neyi dinlemeyi seviyorsam kafama göre seçiyorum. Mumford & Sons - The Enemy, Jackson 5 - I'll be There, Fikret Kızılok - Gönül, Ezgi'nin Günlüğü - Sigaramın Dumanına Sarsam en sevdiklerimden aklıma gelenler. Yazına bayıldım, paylaştığın için çok teşekkürler. <3<3

    YanıtlaSil
  4. Dinle tatlı kıs *_* Kuroshitsuji mikemmel bir anime, izlersen senin de çok beğeneceğini düşünüyorum. Müzikleri de harikadır. Türkçe olan şarkıları severim ^_^ Diğerlerini de deneyeceğim. :*

    YanıtlaSil
  5. Aralarındaki birçok şarkıyı bilmiyordum -utanmış emoji- Ama şimdi bazılarını listeme ekleyeceğim sanırsam *_* Bu arada Kötü Çocuk Savaşlarının ilk roundu açıklandı ve 2. Roundda başladı:)) Açıkçası ben artık sonuçları tahmin bile edemiyorum bakalım neler olacak :)) Sizi ve değerli takipçilerinin de katılımını çok isterim :))
    Adresi: http://birkitapolsam.blogspot.com.tr/2017/03/fantastik-karakterler-savas-kotu.html

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar konuyla pek alakasi yok ama bir şey sormak istiyorum bir wholockum ve sherlockun kitaplarini kolayca bulabiliyorum ama doktor who öyle değil. Bu yüzden ilk hangi kitabi okumami onerirsiniz diye soracaktim şimdiden teşekkürler. Ayrıca pilli bebek dinlemen 😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Sorunuzu Doctor Who Kitapları #2 yazısının altında yanıtladım :) Ayrıca Pilli Bebek candır ^_^

      Sil