2 Mart 2017 Perşembe

MİM: Uyarlamaca



Merhabalar :)
Belle'nin Kütüphanesi beni mimlemiş, sağolsun. Mersilerden bir demet :* 

Ne zamandır mim yapmıyordum, iyi oldu bence ^_^




 1- Uyarlama dizi/film seyretmeyi sever misiniz? Ne sıklıkta uyarlama dizi film seyredersiniz?




Okuduğum bir kitabın dizisini/filmini izlemek konusunda pek heves duymuyorum. Ya hiç izlemiyorum ya da aradan uzun bir zaman geçtikten sonra izliyorum. İstisnası pek nadirdir. 





 2)Şu zamana kadar en sevdiğiniz veya başarılı bulduğunuz uyarlama film hangisiydi? Cevabı neye göre verdiniz?



 Bu zamana kadar yanlış hatırlamıyorsam kitabını okuduğum sadece 2 uyarlama filmden sonra iyiymiş dedim kendi kendime. 

Bunlardan biri Zülfü Livaneli'nin Mutluluk kitabıydı, diğeriyse enteresan ama Açlık Oyunları serisi. Enteresan çünkü okurların genelde filmi sevmediklerini biliyorum. 
Cevabı neye göre verdiğime gelince Mutluluk için yazarın boğulduğu dehlizlerde boğulmadan tek mesajla ilerlemesi ve daha beklenilesi bir sonla bitmesi derim. Açlık Oyunları için ise kitaba olabildiğince sadık kalmasını öne sürebilirim. 



 3)Şu zamana kadar en sevmediğiniz veya başarısız bulduğunuz, uyarlamayı yapanlara "neden yaptınız bunu neden?" diye sorduracak uyarlama film hangisiydi? Neden böyle düşünüyorsunuz?

 Aklıma ilk olarak Ölümcül Oyuncaklar serisinin ilk filmi geldi. Sadece biraz ileri sarıp göz gezdirerek bile kasvetli havasını, oyunculuğu ve muhtemelen hiçbir şeyini sevmediğimi fark ettim. Bu yüzden izlemeye tahammül edemedim zaten. Belki bir gün izlemeyi yeniden denerim. 

Diğer aklıma gelen film ise Grinin Elli Tonu oldu. ŞURADA bir şeyler yazmıştım zaten o yüzden çok üzerinde durmayacağım. Ama kitabı okuyan birinin filmi beğenme ihtimalinin çok düşük olduğunu düşünüyorum. 


 4)Şu zamana kadar en sevdiğiniz veya başarılı bulduğunuz dizi uyarlaması hangisiydi? Neden?

 Poldark canlandı gözümün önünde. Oradan yürüyeyim. Gerçi Poldark'ın ilk olarak dizisiyle başlamıştım, kitabı daha sonra çevrildi ülkemizde. 
My Mad Fat Diary dizisinin de kitabından daha başarılı olduğunu düşünüyorum.
True Blood da zaman zaman eleştirsem de takip ettiğim dizilerden biriydi. 
Sherlock'a hiç girmiyorum :D  
Kitabının yerini asla asla tutacağına inanmasam da Aydan Şener'li 6 bölümlük Çalıkuşu dizisi de güzeldi bence. 


 5)Şu zamana kadar en sevmediğiniz veya başarısız bulduğunuz uyarlama diziyi nedenleri ile birlikte söyler misiniz? 



The Vampire Diaries -_- 

Hatta hem kitabının hem dizisinin hayal kırıklığı olduğunu düşünüyorum. 
Hakkını yemeyeyim dizi yine kitaplardan bir nebze daha iyi. Ancak ben 2 sezondan sonra izlemek istememiştim, kuzenimle başladığımız için onun zoruyla 4. sezonu bitirmiştim. Sonra yüzüne bakmadım. Sırf bir şeyleri yarım bırakmayı sevmiyorum diye bir gün bitirmeye çalışır mıyım acaba? -_-

 6)Diziye veya filme uyarlansa çok güzel olurdu, kesin izlerdim, uyarlanmasını isterdim dediğiniz bir kitap var mı?

Bu soruyu biraz düşündüm. Aklıma aslında birçok kitap geldi ama onların başarısının dilinde olduğunu düşündüğüm için hemencecik aklımdan çıkardım. 
Dönem kitaplarını seviyorum ve görsel olarak izlediğimde de bana hitap edeceğini düşünüyorum. O yüzden Historical Romance serilerim film/dizi olsa güzel olur diye düşündüm bir an. Bir Brenda Joyce kitaplarını, ne bileyim Sarah Maclean, Elizabeth Hoyt, Julia Quinn kitaplarını izlemek hoşuma giderdi sanırım. Bu cevabı vermemdeki neden, bu satıraları yazarken hemen sağ tarafımda Tarihi Aşk Romanlarımın olduğu kitaplığın bulunuyor olması olamaz, değil mi? :) 

*********

Sevgili Belle'e beni mimlediği için tekrar teşekkür ediyorum ^_^ 
Cevaplarken eğlendim ve tamamen o an aklıma gelen cevapları verdim. 

Ben de;
Kitap Tutkusu, One Better Day, Fighting! Blog, Evil'in Dünyası, Büyülü Ayraç, Bir Hayalperestin Kütüphanesi başta olmak üzere mimi gözüne kestiren herkesi davet ediyorum. :) 

Sevgiler :*

 


Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

6 yorum:

  1. Ölümcül Oyuncakları'nın uyarlamasını seven bir kişi görmedim şu ana kadar. The Vampire Diaries'i de senin gibi 2 sezon izleyip bırakmıştım. Olmuyorsa hiç zorlama derim, sonrasında iyice nefret ediyor insan.

    Julia Quinn'in bir kitabının uyarlamasını düşünmedim değil ama bu tarz pek tercih edilmediğinden kafamdan sildim.

    Asıl vakit bulup cevaDekkoabildiğin için ben sana teşekkür ederim. Okurken çok zevk aldım 😊

    YanıtlaSil
  2. Heyooo ben de mimlenmişim hem de konu çok güzel <3 En kısa zamanda düşüncelerimi aktaran bir yazı yazacağım tatlı kıs, sevgiler. :***

    YanıtlaSil
  3. @Belle'nin Kütüphanesi: Geçtiğimiz sezon en sevdiğim dizileri bire takip edememiştim önce onlarla arayı kapatacağım elbette :)

    Ben kendi zihnimde hayal ettiğim şekilde düşününce hoşuma gitti nedense.

    Mimlediğin için tekrar teşekkürler, çok mutlu oldum :*

    YanıtlaSil
  4. @Büyülü Ayraç: Merakla bekliyorum tatlı kıs:*

    YanıtlaSil
  5. Yaa daha yeni gördüm mimlendiğimi. Bir de mim i çok beğenmiştim ama mimlendiğimi bilmiyordum çok teşekkür ederim bu güzel mim ve verdiğin aşırı haklı cevaplar için :)) Şu an ilk iş bu mim yazısını yazmak olacak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğin bir mim olduğuna çok sevindim. Bekliyorum yazını ^_^

      Sil