11 Şubat 2017 Cumartesi

Şubat 2017 - Okuoku Kitap Alışverişi

Selamlar :)
Bu sipariş aslında 1 Şubat'ta elime geçmişti, gelir gelmez snapchatte (@benherneysemo) video olarak paylaştım her zamanki gibi, bloga ise yeni yazma fırsatı buluyorum. 

Bu sipariş abimin bana doğum günüm için aldığı 2. hediyeydi diyebiliriz. Aslında doğum günüm üzerinden bayağı bir zaman geçti ancak siparişi anca verebildim. :p

Şimdi her kitabı neden aldığımdan bahsetme kısmına geçebiliriz. 



Genelde en son ayraçları eklerim ama bu kez tersten başlayayım. Okuoku'nun klasikleşen çeşit çeşit ayraçları ve kahvesi. Kahveyi 2si 1 arada olarak göndermeleri ise güzel bir jest. 



Önceki resimdeki gözlükten bahsedeyim biraz da. 
Gece kitap okumayı severim ancak gece kitap okurken de film izlerken de ışığın açık olmasından hoşlanmam. Hal böyle olunca okuma yapmak için aparatlara ihtiyaç duyuyorum. Sayfa kenarına tutturulan lambaları seneleeeer önce denemiş hiç sevmemiştim. Sayfa üstüne konan sayfa boyutundaki aydınlatıcıdan memnun kaldım ancak onun eksi yanı ise ne kadar gözünüz gibi baksanız da çizilmesini engelleyemiyorsunuz. Ve sayfanın üzerinde o çizikleri görüyorsunuz. Ben pek takılmıyordum gerçi. Son zamanlarda arka arkaya gelen elektrik kesintilerinde kendisinden bolca faydalandım. Gözlükleri de merak ediyordum, açıkçası gözlüğün yan kısımlarından çıkıp sayfaya yansıyan ışığın rahatsız edici olup olmadığı benim için en büyük merak konusuydu. Ve gözlükten gerçekten çok memnun kaldım. Şimdilik bir kere kullanma imkanı buldum ama bütün bir geceyi okuyarak geçirdiğim düşünülürse oldukça verimliydi. Pil kısmı vidalı olduğu için şimdilik nasıl bir pille çalıştığını bilmiyorum ancak saat pili gibi minik olduğu belli. 


İlk olarak İndigo'dan Kan Sanatı'nı aldım. Bu kitap çıkalı uzunca bir süre geçse de almaya bir türlü sıra gelmemişti. İlk baskıda kesimli bir kapağı olduğunu hatırlıyorum, Sherlock silüeti kısmı pencereliydi. Ancak benim satın aldığım muhtemelen daha sonra çıkan bir baskı çünkü dümdüz. 
Kitap farklı yazarlar tarafından yazılmış Sherlock Holmes kitaplarına da bir örnek. Bu konuyla ilgili yazmaya başladığım yazı dizisinin ilkini okumak için TIKTIK!


Mortena Yayınları'ndan ilk kez kitap alıyorum. 
Jennifer Royce'un Ephesus Yayınları'ndan çıkan ilk kitabı Gözlerinin Esareti'ni yine bir indirimde alıp denemek istemiştim. Ve hasta yatağımda birkaç bölüm okuma imkanı bulmuştum. 
Kendisinin Türk bir yazar olduğunu ve ismini tahminim odur ki Judith McNaught'un Düşler Krallığı kitabındaki karakterleri Jennifer ve Royce'dan aldığını muhtemelen biliyorsunuzdur.
Yazarın baştan sona bir kitabını okumamış olduğum halde daha sonra bu tarz kitapların baskısına ulaşmak zor olduğundan ve hazır indirimdeyken almak istedim. Umuyorum ki yazarı sever ve kitapları vakitlice aldığım için mutlu olurum. :)


Yabancı Yayınları'ndan da iki adet kitap aldım. Lanetler ve Lütuflar hem kapağıyla, hem konusuyla beni vurmuş bir kitap. 

"Romeo ve Juliet’in unutulmaz hikâyesi devam ediyor. 600 yıl sonra bile Bazı aşklar, tomurcuklanmaya başladığı andan itibaren lanetlenir. Bu lanet öyle güçlüdür ki, bütün bir şehrin ayaklanmasına, şerefli ve köklü ailelerin dağılmasına ve nihayet genç âşıkların birbirlerinden sonsuza kadar ayrı kalmalarına neden olur. Bu aşkı ağzına alanlar bile lanetlenecektir. Ama belki de laneti kaldırmanın bir yolu vardır? Cevap, Julie Jacobs’a miras kalan anahtarın açtığı kasada saklı olabilir. Ama Julie’nin, öncelikle atasının acı tarihini öğrenmesi ve soyu üzerindeki bu menem lanetin sebebini bulması gerekmektedir." şeklinde gizemli bir konuya sahip olan bu kitabın kapağı ne kadar klasik olsa da konuyla epey uygun ve ben bayıldım. 
Okumayı gerçekten çok istiyorum. 
One Better Day okudu, kitap hakkında konuşma imkanımız oldu; ondan da en kısa zamanda yorum bekliyorum *_* 
Keşke eskisi kadar sık yazmaya devam etse. 


Bu kitabı neden aldığım konusunda sorsanız çok net bir yanıt veremem. 
Konusu güzeldi, hem de distopya, hem de kısacık bir seri, hem de indirimde, hem de neden olmasınki diye bir şeyler gevelerim ama. :) 
Baskı gerçekten çok güzel görünüyor, umarım cildi dağılmaz. 

Gelelim siparişin büyük bir kısmını kaplayan Novella Yayınları kitaplarına; 



Tarihi bir kitap, hem de bir malikanede geçiyor deyin ve oturup beni seyredin *_* 
Bu tarz kurgulara zaafım var ve bu kitabın çok ama çok ilgi çekici bir konusu var. Almamam mümkün değildi. 


Hazır indirimdeyken serilerimi tamamlamaya devam. Bir de bu seri çok beğenildi, merak ediyorum. 


Seri devamı demişken... :)  Bella Andre ve Marie Force'daki seri kapakları ve renklerindeki bütünlüğe de ayrıca bayılıyorum. 


Yine bir seri devamı. 


Ve siparişimin en sevgili iki kitabından biri. Karanlıkta'yı çok beğenmiştim Yorumum için: TIKTIK!
Devam kitabı Aydınlıkta'yı bekliyordum ve nihayet çıktı. Hem de çok tatlış birinin çevirisiyle. ^^ 
İlk kitap kadar seveceğimi umuyorum. Zaten iki kitaplık bir seri. Ve minicik de bir novellası var. Laura Kaye, Nemesis Kitap'tan da kitapları çıkan bir yazar, şimdilik takip etmeye değer bir yazar olduğunu düşünüyorum. 


Ve ve seriye devam edilmeyecek diye karalar bağladığım  bir dönemde Novella Yayınları seriye devam edeceğini duyurdu. Bu nasıl bir mutluluktur *_* 
Bu dövüşçü serisini sevmiştim çünkü. 

Ancak ufak bir değişiklikle. Yayınevi seri bütünlüğü sağlamak için ilk kitabın kapağını da değiştirmiş. Ben bu yeni baskılarda 2. kitabın kapağını ölmesem de iyi buldum ancak ilkini çok da beğenmedim, bendeki eski baskının kapağını tercih ederim. Salt kapak değişikliği için kitabı tekrardan almayı elbette düşünmüyorum. Bu nedenle serime kaldığım yerden devam ederek 2. kitabı aldım sadece. Seriye devam etsinler de kapak kısmı beni çok da etkilemiyor açıkçası. 

İlk kitap için yaptığım yorumu okumak isterseniz TIKTIK!


Ancak dikkatimi çeken bir şey oldu. 
Birinci kitaplarla ikinci kitaplar arasındaki kalınlık farklı. Evet Aydınlıkta Karanlıkta'ya göre bir parça daha kalın ama iki katı olacak kadar mı bilmiyorum. 
Mesela Nemesis Kitap'ın çıkardığı kitapları kalınlaştırma çabasını başından beri sevmiyorum. Arkaya diğer kitaplardan bir dolu bölüm eklemek, punto büyütmek böylece sayfa sayısını artırmak benim hoşuma gitmiyor. Tam emin olmasam da Novella'nın böyle bir şey yapmayacağını umuyorum sadece.


Unutmadan, ki unutmuşum ve fotoğrafını çekmemişim. Okuoku'nun hediyesi olarak Lady Chatterley'in Aşığı geldi ve böylece elimde bu kitaptan 3 adet oldu. Biri çoooook eski zamanlara ait dili bile anlaşılmayan bir baskısı, biri Olimpos baskısı ve bu. 
Sanırım birini olsun elimden çıkaracağım, ama önce bir incelemem lazım. Tenk yu Okuoku ^^



Son olarak genel bir bakış ataraktan yazımı burada sonlandırırken mahsus selam eder gözlerinizden öperim. :) 
Sevgiler :* 

 


Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

10 yorum:

  1. yaşasın doğum günü hediyesi olarak alınan kitaplar :) ben de amcamdan oku oku kitap alışverişi hediyesi almıştım o geldi aklıma :) bu ara tekrar oku oku ya uğramak istiyorum ama CNR kitap fuarını da beklemeden edemiyorum :D iyi okumalar :)

    YanıtlaSil
  2. Hediye olunca epey bir tatlı oluyorlar. :) Ne hayırlı amcaymış ^^
    CNR yaklaştı ama bu sene nedense fuarlardan bir soğudum ben, Tüyap'a da gitmedim, CNR ne olur bilinmez. Teşekkür ederim ^_^

    YanıtlaSil
  3. Hepsi harika, mükemmel^^ Keyifle oku K.mm <3 Gözlükleri her zaman merak etmişizdir ama ne kadar işe yarıyor emin olmadığımız dan almamıştık. Eğer sen beğendiysen bizde bi deneyelim.^^ Ellerine sağlık, tekrardan keyifle oku, Öpüldün :* :*

    YanıtlaSil
  4. Canım V'm *_* Denemelisiniz bence ^_^ Ben de çok şüphedeydim. Teşekkür ederim :* KALP

    YanıtlaSil
  5. Keyifli okumalar. ^_^
    Ne yalan soyleyeyim Jennifer Royce olayını bilmiyordum ve baya bir şaşırdım. Mutlaka bakacağım bir kaç kitabına. Tabiki de öncelikle senden kopya çekeceğim ce bunlara bakacağım :)
    Lanetler ce Lütuflar'ın konusu gerçekten cok ilginç ve ben değişik Romeo ve Juliet yorumlamalarını okumayı cok seviyorum. Eğer bulabilirsem mutlaka almaya çalışacağım. Paylaşımın için teşekkürler. Sayende değişik bir Romeo ve Juliet yorumu daha okuyabileceğim:)
    Sonuç olarak çok güzel bir alışveriş. Keyifli okumalar tekrar ^_^

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim ^_^
    Sadece ilk kitabını birkaç bölüm okumama rağmen kalemini beğendim diyebilirim ama sonrası nasıldır işte ona kefil olamıyorum şu an Jennifer Royce için.
    Lanetler ve Lütuflar bu aralar hakkında en çok konuştuğum kitap oldu henüz okumadan. Umarım bulursun :)
    Tekrar çok çok teşekkür ederim, çok güzel bir yorumdu ^^

    YanıtlaSil
  7. Jenny candır. Umarım sen de çok beğenirsin. Bir Rüya Gibi'yi çok sevmiştim. Yazarın sonraki kitabı Bir Asi Yürek'e ise bayılmıştım 😍
    Martı şu anda çıkardığı klasiklerin bir kısmını yeni kapaklarla düzenlemiş. Beğendim denemez, Koridor'dan çalmışlar. Koridor bez baskılarla basıyor kitapları, Martı da aynısını yapmaya karar vermiş. Sayelerinde Jane Eyre'nin eski basımını kaldırmadan almaya gideceğim yarın,inşallah bulurum.
    Hepsini güle güle oku ☺

    YanıtlaSil
  8. Jennifer Royce'la ilgili okuduğum birkaç bölüm dışında bir fikrim yok ama iyi bir intibam var şimdilik. Umuyorum ki çok beğenirim ^^

    Bir Rüya Gibi'yi alırken yazarın diğer kitabına da bakmıştım. Beğenirsem diğerini de alırım diye düşünmüştüm. Beğenmene sevindim, umuyorum ki ben de beğenirim *_*

    Martı'nın yeni klasiklerinin kapaklarını ben de hiç beğenmedim, vintage'den çok eskiden giyilen basmalara benzemiş. Ben klasikleri okumaya çok eski zamanlarda başladığım için o kadar çok klasik okudum ki açıkçası bu baskılar beni pek heyecanlandırmıyor, en azından şimdilik.
    Martı'nınkileri beğenmedim, Koridor'unkiler fena değil, şimdi Yabancı da çıkarıyor.

    İnşallah bulursun ^_^ Bende de Martı baskısı var :D

    Çooook teşekkür ederim :*

    YanıtlaSil
  9. Yorum gönder deyince farklı bir yerin açılmasına alışamadım tatlı kıs, neden böyle oluyor? :D Kitapların hepsini snapchatten görmüştüm ama buradan okuyunca daha bir mutlu oldum. ^_^ Lanetler ve Lütufları ben de aldım, hatta okudum bile. Yorumunu yakında bloga girmeyi umuyorum. Karanlıkta'yı severek okumuştum, Aydınlıkta'yı alsam mı acaba bir sonraki alışverişimde? Bazen kendi kendime aşk romanlarının vakit kaybı olduğunu düşünüp okumamalıyım diyorum, ama mutlu oluyorsam vakit kaybı değildir bence. Hala Lanetler ve Lütufların etkisindeyim sanırım ondan aşk romanları üstünde düşünesim geldi yine. :D:D Senin de en kısa zamanda okuyup yorumunu yazmanı çok isterim. Diğer kitaplarının hepsi çok güzel gözüküyor, Jennifer Royce'un Türk olduğunu biliyordum ama isminin kaynağını senin sayende öğrendim, teşekkürler. <3 Biraz uzun bir yorum oldu, umarım sorun olmaz. :D O kadar uzun yazınca başa dönüp düzeltme yapıyorum, kelime ya da imla hatam var mı diye. :D Kitap yorumlarını merakla bekleyeceğim.

    YanıtlaSil
  10. Selam tatlı kıs ^_^ 200 yorumu geçince yazı altında, devamını görememe sorunu yaşıyordum, devamını göster desem de açılmıyordu. Ben de yorum yazılma pencere şeklini değiştirdim maalesef. Ben de sevmiyorum ama bir çözüm bulana kadar katlanacağım artık.
    Evet okudun ve ben yorumunu merakla bekliyorum *_* Ben de okumak istiyorum ^^
    Ben mutlu olduğum hiçbir şey için pişman olmamaya çalışıyorum, demek ki buna ihtiyacım varmış diyorum. Aşk romanları da yeri geliyor bir boşluğu dolduruyorlar.
    Ay lav uzun yorumlar :D Hep uzun yaz *_*

    YanıtlaSil