15 Haziran 2016 Çarşamba

Okuoku Kitap Alışverişim - Haziran 2016



Geçtiğimiz aylarda dünyanın kitabını aldım :/ Bu bir yandan elbette güzel bir şey ama bir yandan yer sorunum olduğu için ve battığım için yer yer düşündürücü olabiliyor. 
Ve hiçbirini bloga yazmadığımı fark ettim. Instagram'da ve Snapchat'te birkaçını paylaştım ama düzenli bir şekilde her siparişimi paylaşmadım. Bir süre sipariş vermeyi düşünmediğim için (bu sözler genelde tutulmaz ama bu kez kararlıyım) son siparişimi yazmaya karar verdim çünkü kitap alışverişi yazısı yazmayı seviyorum. 

Ben bu siparişi 2 Haziran'da vermiştim ancak bugün yani 15 Haziran'da elime ulaştı. Normalde elbette bu kadar gecikmezdi, bunun da bir nedeni vardı, onu da aşağıda yazacağım. 



Okuoku'da bazı kitaplar 9.90TL indirimdeydi, bunlardan en çok istediğim Yabancı Yayınları kitaplarını seçtim.  Onun dışındakiler ya daha önce aldığım kitaplardı ya da ilgimi çekmiyorlardı. Yanlış hatırlamıyorsam Yabancı'dan 6 kitap bu indirime dahildi. Benim en çok merak ettiklerim bunlardı. Kupa Altılısı'nın ayracını çok beğeniyordum ama çıkmadı içinden -_- 
Bu arada indirim devam ediyor sanırım, ilginizi çekiyorsa bakabilirsiniz. Benim indirimden aldıklarım bu kadardı. 


Harika serini severek okuyorum ve en merak edilen şey ara kitapların çıkıp çıkmayacağıydı. Ara kitaplar yurtdışında e-kitap olarak yayınlanmış olduğu için o zamanlar ülkemizde basılma imkanı yoktu ancak sanırım bu durum değişti ki ara kitap olan Harika S.rt.k geldi *_* Bu kitabın yayınlanacağı haberini aldığımda çok çok mutlu olmuştum. Aksi takdirde ne kadar sevmesem de İngilizce olarak okuyacaktım. Bu kitap serinin ilk kitabı Harika P.ç'in kahramanları Bennett ve Chloe'nin novellası. Yani 1.5 nolu kitap. Çok merak ediyorum. 
Siparişimin geç gelme nedeni bu kitaptı çünkü önsipariş tarihi 13 Haziran'dı. O yüzden onu temin etmeyi beklediler siparişimi göndermek için. 

İtaatkar isimli kitap Pegasus Yayınları'nın 2016 katalogunda dikkatimi çekmişti. Merak ettiğim için siparişime ekledim. Beni çok çok şaşırtan nokta ise bu kitabın normal kitap boyunda değil, ara boy olması. Yani cepboyla normal kitap boyu arasında. Fotoğrafta da belli oluyordur. Buna çok şaşırdım. Pegasus'un çok eski kitaplarda cep boy görmüştüm ama hiç bu boyda kitaplarını görmemiştim. Hiç sevmedim bu durumu. -_- 


Stephenie Meyer'in olayları Edward'ın gözünden anlatacağı Gece Yarısı Güneşi kitabı yalan olunca  yazar onuncu yıla özel farklı bir fikirle karşımıza çıktı. Bu fikir de karakterlerin hepsinin cinsiyetini değiştirmek. Bu kez vampir olan kız, insan olan ise erkek olacak. 
Bu fikre karşı oldukça nötrüm. Yani fikri berbat bulanlar, kitabı hiç sevmeyenler de oldu, tam tersi de oldu. Ben emin değilim, sanırım okuyup karar vereceğim. 
Ayrıca kitap çift taraflı. Bir tarafından Alacakaranlık'a, diğer tarafından Yaşam ve Ölüm'e başlanıyor. 
Seriye dair anılarımı ve fikirlerimi bu kitabın yorumunda anlatacağım. 


Ve her zamanki gibi okuoku'dan dolu ayraç geldi. ^^ 


Alışverişim bu kadardı. 
Alışveriş yazısı yazmayı özlemişim. 
Sevgiler :* 

Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

8 yorum:

  1. Ooo kimler gelmiş! Hem de güzel alışverişler de yapılmış 😍 Ben İtaatkar'ı hiç beğenmedim, erotizm baya abartıydı. Hazır İtaatkar'dan söz açılmışken, bu kitaptan önce yayınevinin Paris'te Bir Akşam isimli kitabın orta boyunu gördüm. Bana orta boy sevimli geldi.
    Sonraki yazı için bekletme bizleri 😘

    YanıtlaSil
  2. Selam ♡ İtaatkar'a dair birkaç yorum gördüm ki senin yorumun da dahilhepsi de olumsuzdu. Ama taktım kafayı ilk gördüğümde nedense okumak kendim görmek istiyorum. Orta boy kitapları Martı'dan görürdüm mesela alışkanlık mıdır nedir yadırgamazdım ama pegasus'ta daha önce görmediğim için olsa gerek çok yadırgadım. Yanyana dizince uzun kısa görmekten pek hazzetmiyorum :( Bir süredir ortalarda yoktum, olmak istiyorum ama ben de bilmiyorum henüz. Yorumun moral verdi çok teşekkürler ♡♡

    YanıtlaSil
  3. Merhaba.........
    Bütün kitaplığınızın fotoğrafını paylaştınız mı hiç çok metak ettim açıkçası paylaşırsanız sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Keşke paylaşabilsem ama benim kitaplarım maalesef şu an eve sığmıyor. O yüzden kitaplıklarım çift sıra halinde ve sıkış tepiş, üzerine bolca kolilerim var. Yani yer sıkıntısı çektiğim için kitaplarımı özgürce sergileyip paylaşamıyorum. Arada instagramda raflarımı paylaşıyorum ama :)

      Sil
  4. Size bir mail attım cevaplarsanız sevinirim.isterseniz burdanda sorabilirim

    YanıtlaSil
  5. Merhaba..
    Size bir mail gönderdim beni aydınlatırsanız sevinirim veya burdanda sorabilirim..

    YanıtlaSil
  6. Alacakaranlık benim miladımdı. Kitap okumaya bu seriyle başladım. Onuncu yıl özel baskıyı da daha dün D&R'da dolaşırken gördüm. Kısa zamanda edinmeyi çok istiyorum. 😊 Yabacı'dan aldıkların benimde listemde, gerçi o listenin sonu gelmez ama bakalım yakın zamanda almayı planlıyorum 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alacakaranlık'la okumaya başlayan çok fazla kişi gördüm, o serinin böyle bir misyonu olmuş gerçekten :) Zamanında severek okumuştum, alır almaz birkaç bölüm okudum ama maalesef ki vakitsizlik, pek kitap okuyamıyorum. Yabancı'dan en çok almak istediklerim bunlardı ama bunlar içerisinde de şüpheyle yaklaştıklarım var. Güzel kitaplar çıkartıyorlar ama bazı kitaplara şüpheyle yaklaşıyorum maalesef. Umarım alıp okursun ^_^

      Sil