13 Mart 2016 Pazar

MİM: Kişisel Blog Yazarları Ne Düşünüyor?


Merhabalar,
Fighting! blogu canlarım beni bu mime etiketlemişler. Sıkı bir şekilde çalıştığım şu anda ufak bir mim yaparak ara vereyim dedim. Teşekkürler ediyorum ve bloguma dair kişisel sorulara geçiyorum :) 

1-Yakın çevrenizde ki insanlara blogunuzdan söz ediyor musunuz?
Hayır! Elimden geldiğince anonim kalmaya çalışıyorum. Genelde blog yazdığımı çok yakınlarım biliyor. Ailem ve yakın arkadaşlarım. Ailem de zaten girip okumuyor. :p
2-Neden blog yazıyorsunuz?

Blogda bundan birkaç kez bahsetmiştim. Etrafımda kitap okuyan hiç kimse yoktu ve ben yine de insanları esir alıp saatlerce kitaplardan bahsederdim :p Blog yazmaya hem bu sevgimi paylaşmak, hem de kişisel bir arşiv tutmak için başladım.
3-İlk yazınız ile son yazınız arasında nasıl bir fark var?

İlk yazım Beyaz Dizi'ler üzerineydi. Aslından bir sene öncesinde blogcu üzerinden (blogcu ne alakaysa -_-) aynı isimle bir blog açtım ve sadece tek bir yazı yazdım ve bir daha yüzüne bakmadım. Blogcuyu sevmemiştim. Tam bir sene sonra blogspotta tekrar blog açtım, eski blogum kişisel olacakken bu blogun kitap blogu olmasına karar vermiştim. Gerçi bu blogda da dolu kişisel yazı bulabilirsiniz. 
Asıl soruya gelirsek çok büyük farklar olduğunu düşünmüyorum. Tabii insan yazdıkça gelişiyor, bunu da inkar edemeyiz. 

4-Blog yazmak normal yaşantınıza ne kattı?

Çok güzel insanlarla tanıştım, bir o kadar kötüleriyle de karşılaştım. Elimden geldiğince kendi halimde kalmaya çalışsam da farklı tür birçok insanla karşılaşabiliyorsunuz. 
Hem blog üzerinden hem özelden rahatça kitapları seven insanlarla kitaplar hakkında konuşabiliyorum, bu da güzel bir şey.
Onun dışında ben hâlâ benim. 
Ama yazmak ve içimi dökmek inanılmaz güzel bir şey!
5-Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerir misiniz?

Başlarda çok önerdim, ama blog yazmaya başlayanlar olsa da düzenli bir şekilde devam ettiren pek kimse olmadı.
6-  Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?

İlham kısmını anladığım gibi cevaDekkoayım, blogda kitaplar, dizi/filmler hakkında çokça yazıyorum (ilham sayılıyor mu?), ayrıca hobilerime ve sevdiğim şeylere dair yazılar da yazıyorum (burada ilham kendim oluyorum sanırım). Bana dair ne varsa, blogda da o var.

7-Diğer blog sahipleri ile iyi iletişim kurabiliyor musunuz?

Okuyan Kızlar Kulübü kızlarıyla zaten 7 gün/24 saat iletişimdeyim :p 
İyi iletişim kurduğumuza inandığım bloggerlar elbette var ^_^
Onun dışında kendimi çok fazla ortalara attığım söylenemez. 
8-Şikayetçi olduğunuz konular var mı?

Neye dair şikayet? Blogger'ın kendine mi? Blogculara mı? 
Blogger arada kafayı yese de memnunum. 
Blog yazarlarına dair hoşlanmadığım tek şey uyarı vermeden lap diye spoiler veren insanlar.
Blog kişisel bir alan elbette ama sosyal medyada ya da önünüze kolayca düşecek kaçamayacağınız yerlerde devasa spoiler yazılmasından hiç ama hiç hazzetmiyorum.
Yoksa takibi bırakırsınız olur biter, ki ben de öyle yapıyorum.  

İşte blog dünyasına karşı böyle bir bakış açım var, siz neler düşünüyorsunuz?

Mimlediklerime gelince Fighting! yine benim etiketleyeceğim herkesi etiketlediği için -_- tek tek isim sunamıyorum :p 
O yüzden mimi gözüne kestiren herkes yapabilir :*

Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

18 yorum:

  1. Spoiler konusunda o kadar haklısınız ki! Spoiler yemekten nefret eden biri olarak, bazen yanlışlıkla okuyabiliyorum. Bir ara blogcu modaydı, hala arada internet araştırmalarımda karşıma çıkabiliyor. :D Okumayı seven insanlarla bir arada olmak, gerçekten güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de spoilerdan çok fazla etkileniyorum, resmen bir kitabı zevkle okuma bir filmi/diziyi zevkle izleme hakkımızı elimizden alıyorlar. -_- Belki de moda olduğu için benim blog açarken karşıma ilk çıkan oldu, bilemiyorum. :) Bence de çok güzel ^_^

      Sil
  2. Çok açıklayıcı sözlerle açıklamışsın...

    YanıtlaSil
  3. Esra Ercan! ikilisinden geliyorum, haftanın bloğu olarak sizi seçmişler, ziyarete geldim ;)
    Güzel bir mim idi hatta benim gözümde bir nevi blogspot Cv si niteliğinde :)) Samimi, içten cevapları okumak da bir hayli keyifli oluyor ;)
    Zengin bir arşiviniz varmış, ne güzel oldu, etkinliğimize sizi de bekleriz, her hafta haftanın bloğunu seçiyoruz :)) bana da beklerim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoş geldiniz :)
      Evet, insan neden blog yazdığını, bu dünyada nasıl bir konum aldığını tekrar düşünüyor, sorguluyor.
      Çok teşekkür ederim, elbette uğrayacağım ^_^

      Sil
  4. Ben de acemi bir blogcuyum, öyle acemi ki mim nedir, okuyan kızlar klubüne nasıl üye olunur bilmiyorum :) Sevgili Benherneysemo beni bu konularda aydınlatabilir misiniz? Bir de blog izleyicim sadece 2 kişi. Biri benim zaten :)) Nasıl artar acaba? Bu arada blogumu ziyaret ederseniz pek sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, blogunuz hayırlı olsun :) Mim bloggerların kendi aralarında yaptığı bir tür mini anketler olarak düşünebilirsiniz, soruları cevaDekkoıp cevaplamasını istediğiniz kişilere paslayabiliyorsunuz. Okuyan Kızlar Kulübü bir blog turu, birkaç bloggerın bir araya gelip birlikte kitap okuması ve o kitaba dair özel çalışmalar yapmasıyla oluşuyor. Maalesef yeni bir üye almak gibi bir düşüncemiz yok çünkü hepimiz her şeyden önce yakın arkadaşlarız. Blogunuz henüz çok yeni, düzenli aralıklarla yazmaya devam edip özgün ve tamamen kendiniz olursanız izleyicilerinizin kendiliğinden arttığını göreceksiniz. Sevgiler :)

      Sil
  5. Bilgilendirme için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, Doctor Who araştırması yaparken senin bloguna rastladım. ^^ Çok hoş bir bloğa sahipsin, biraz dolaştım buram buram bilim kurgu ve Doctor kokusu aldım. :)) Yazdıklarını okuyunca içim açıldı. Bende yeni blog yazarıyım, spoilerı seven bir ben varım galiba. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, :) Çok güzel bir vesileyle gelmişsiniz *_* Çok teşekkür ederim, inanılmaz mutlu oldum ^_^ Spoiler hiç sevmiyorum okuduğum/izlediğim bir şeye karşı merakım, isteğim azalıyor. Bana göre spoiler vermek bir insanın bir kitaptan/filmden/diziden alacağı zevki onun elinden almaktır. Blogunuz hayırlı olsun, hemen ziyaret edeceğim.

      Sil
  7. Blogunu gezerken üstteki yorumuma rastladım :) Aradan çok uzun zaman geçmemiş ama mim nedir diye sorarken aynı konuya mimlenmişim ve biraz biraz blog dünyasına alışmışım. Bana da beklerim canım, sevgiler ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehe :D Umarım daha çok alışır, güzel günler geçirirsin blog dünyasında. Ben blogunu ziyaret ettiğimi hatırlıyorum ama takibe aldığımı sanıyordum :D

      Sil
  8. Teşekkürler canım, ben de blogunu takibe aldım, yeni yazılarını bekliyorum gayrı...

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir mim olmuş ilgi çekici

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ^_^ Beğendiyseniz sizi de davet ediyorum bu mime :)

      Sil