16 Ocak 2016 Cumartesi

Tardis Defterim - River Song'un Günlüğü - Book of Spoilers




Merhabalar, 
Direkt konuya giriyorum :p 
10 yaşımdan beri günlük tutuyorum. Yazmak ve defter tutmak kısmı bende çok küçük yaşlarda başlayan bir alışkanlık + tutku. Bu kısmı aslında yakında başlayacağım Defterlerim yazı dizisinde anlatacağım. O yüzden hiç girmiyorum. 

Ne zamandır aklımdaydı River Song'un günlüğünden yapmak. Aslında çoğu yabancı sitede satılıyor ama kendi not defterlerini yapan bir insan olarak, 
yeniyıl arifesinde de günlüğüm bitince, hazır bir defter almaktansa neden kendi günlüğümü yapmıyorum dedim. Hem aklımdaki projeyi gerçekleştirmiş, hem de o deftere güzel bir misyon yüklemiş olacaktım. 

River Song'u ve günlüğünü ilk olarak 10. doktor zamanında tanımıştık. 
River her defasında, "Spoilers!" diyerek defteri suratımıza kapatmıştı. :/ 
Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim bu çok güzel bir bölümdü. 


Dikkat ederseniz River'ın günlüğü nispeten daha küçük, ama ben rahat kullanmak için daha büyük yapmayı tercih ettim. 
Bir de yapım videolarının çoğunda a4 kağıtlarının çay veya kahve içinde bekletilip kurutulmasıyla eski, buruşuk bir görüntü elde edildiğini de göreceksiniz. Maksat orijinale en yakın görünümü bulmak. 
Ancak ben bunu da tercih etmedim, günlük olarak kullanacağım için zaten kullanmayı sevdiğim, sık sık kullandığım saman kağıtlarımı tercih ettim.

Yani günlüğü bir miktar kişisel kullanımıma göre revize ettim. :) 


İnternette bir çok yapım videosu bulabilirsiniz, o yüzden tek tek nasıl yaptığıma girmeyeceğim. Sayfaları desteleyip, işaretleyerek diktim. Ardından sırtını tutkallayıp iç kapaklarını halledip bir de mukavvadan sert kapak yaptım. 


Dış cildini yaptığımda görüntü bu şekildeydi. Ardından mukavvadan parçalar keserek kareli görüntüyü verdim ve boyadım. 
Ve sonuçta ortaya ilk resimdeki görüntü çıktı. 


Yine dikkat ederseniz River'ın günlüğünün daha eskitilmiş bir görüntüsü var. Başta ben de eskitme yaptım ancak daha sonra soluk görüntüsünü beğenmeyip daha canlı, Tardis mavisine boyadım. Son hali daha çok hoşuma gitti. 



Defterin iç kapaklarını uzay görüntüsü şeklinde yaptım çünkü ben bu görüntülere aşığım *_* 
Sağ üst köşedeki Tardis'i bulun :) 

Yani biz yolculuğumuza çıktık bile :) 
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim defteri de konseptli tutuyorum. Bu defter yazarken uzay terimleri, bilim kurgu görselleri, zaman yolculuğu vs konsepti üzerinden gittiğim bir defter oluyor. 

Tabii o kadar hoşuma gitti ki yeni projelerin de yolunu açtı. John Winchester'ın günlüğünü yapmak istiyorum ki hazırlıklara başladım bile. Sadece ajanda sayfalarından hoşlanmadığım için yine kendime göre revize ettiğim ama içinde avcılık konseptini kullandığım bir defter hazırlayacağım gibi görünüyor. Bakalım nasıl bir şey elde edeceğim. Bunu da yazmak istedim :) 


Defterin iç kısmı da bu şekilde. Saman kağıda dolma kalemle yazıyorum ve işin en güzel yanı bu sayfaya yazdığım şeyin arka sayfada mürekkep izi çıkmıyor. Böylece tüm sayfaları istediğim şekilde dolu dolu kullanabiliyorum. 


Sonuç olarak elde ettiğim defter bu ve ben sadece ona yazarken bile çok mutlu oluyorum. Umarım güzel anılar ve yaşanmışlıklarla doldururum :)



O zaman Doktor'un bir sözüyle veda edeyim; 

Hepimiz birer hikayeyiz sonuçta. Güzel bir hikaye olsun, tamam mı?


 
Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

23 yorum:

  1. Çok güzel olmuş,benimde yapasım geldi ama önce malzemeleri almam lazım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, denemelisin *_*

      Sil
    2. Evdeki malzemeler ile bir tane denedim ama pekte güzel olmadı. :D

      Sil
    3. Güzel olmadı diye bir şey olabilemez! Vazgeçmek yok, zaten yapa yapa el alışıyor :)

      Sil
  2. Ilk fotoğrafı görünce yazını okumadan direk buraya o defteri o kupayı nereden aldın?? diye sorucaktım ^-^ O kadar bayıldım, nazar değmesin *-* ellerine sağlık valla çok güzel olmuş :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, çok mutlu oldum ^__^ Kupayı hobikutu.com diye bir siteden aldım bu arada :)

      Sil
  3. Çok güzel olmuş 😍😍 Aman nazar değmesin :D Güle güle kullan :D

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş defteriniz güle güle kullanın^^
    Benim merak ettiğim bir şey var. Acaba o saman dosyalarının boyutları ne kadar? Ben a4'ü katlayıp defter yapmaya çalıştığımda baya küçük olmuştu da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Yanlış hatırlamıyorsam a4 boyutundaydılar ama oldukça kullanışlı oldu benim için boyutu

      Sil
  5. Mükemmel olmuş!! DW hayranı olarak bayıldım :D Ben de sanırım yazmayı öğrendiğimden beri günlük tutuyorum, ikinci sınıftan kalma günlüklerim var :D Uzun zamandır da dolma kalemle tutarım, dolma kalem de bir tutkudur :)) John Winchester'ın günlüğünü de Supernatural hayranı olarak bekliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Uu 2. Sınıf gerçekten çok küçük bir yaş. Yazmak gerçekten bir tutku. Kırtasiye de. Sanırım ikisi de var bizde ^__^ Bakalım John'un günlüğü nasıl olacak ben de merak ediyorum :)

      Sil
  6. Vay canına! Gerçekten harika olmuş tatlım, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba
    DW izlemediğim için günlüğün ne manaya geldiğini bilmiyorum. Fakat yaptığın defter çok güzel olmuş. İç kaplamasını güzel düşünmüşsün. Defter olayını senden görüp, bunu üretip satmasınlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkür ederim, mutlu oldum :) Defterin yabancı sitelerde satışı var, ama iç kapağı böyle değil :p

      Sil
    2. İç piyasa için önünüzde bir fırsat var o zaman. Benim gibi üşengeç olanlar için bir seçenek olabilir;) Birde bu tür eski tarzda defterlere yazmak insana farklı bir his verdirebilir. Hani şu ortaçağ defterleri vardır, kalın ciltli, kalın eskimiş kağıtlardan oluşan. İnsan kendini farklı hisseder öyle bir şey yazarken.

      Sil
    3. Ben defter, not defteri yapmayı severim, o eski tarz deri kaplı defterleri de yapmak zor değil aslında ama ne yazık ki 100 liranın altında satılmıyorlar :D Defter konusu önemli, gerçekten havaya sokuyor yazarken ve benim ruh halimi etkiliyor. Özellikle saman kağıdı ya da sepya renkli sayfalara yazmaktan hoşlanıyorum.

      Sil
  8. Bir Doctor Who hayranı olarak bu projeyi beğenmeseydim gece gözüme uyku girmezdi. Harika. :)

    YanıtlaSil
  9. Tardis mavisi boyayı nasıl elde edeceğiz peki?Klasik bir lacivert ile geçiştirmek istemiyorum

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel olmuş bende yapmak istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum o kare şekillerini nasıl yaptın acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ^_^ Bence denemekte fayda var. Eliniz alıştıkça defterler de güzelleşecektir. Kareleri mukavvadan keserek yaptım. :)

      Sil