16 Mayıs 2015 Cumartesi

The 100 - Kass Morgan (The Hundred #1)


Kitap Adı: The 100
Yazar: Kass Morgan
Çevirmen: Arın Zengin
Yayınevi: Go! Kitap
 Sayfa Sayısı: 297
Basım: 2014
Seri: The Hundred #1

Seri Sıralaması:
#3 Eve Dönüş / Homecoming



"O seni seviyor Clarke. Çoğu insanın hayatı boyunca aradığı bir sevgi bu."
"O zaman, senin iyiliğin için söylüyorum, umarım öyle bir şey bulmazsın."


Dünya'da yaşanan nükleer bir felaketin ardından insanlar 300 yıldır yörüngedeki bir uzay gemisinde yaşamaktadırlar. Kaynaklar kıt olduğu için çok sıkı önlemler alınmaktadır. Örneğin; birden fazla çocuk sahibi olmak ölümle cezalandırılır. Ancak bu sonsuza kadar bu şekilde devam edemeyeceği için çözüm yolları aramak zorundadırlar. 300 yıl sonra Dünyanın yeniden yaşanabilir bir hale gelip gelmediğini, radyasyon durumunu öğrenmek için 100 suçlu çocuğun dünyaya deney ve keşif amaçlı gönderilmesine karar verilir. Zaten çocuk suçlular 18 yaşını doldurduktan sonra idam edilmektedir. 

Dünya'nın yaşanabilirliğini araştırırken hayatta kalma mücadelesi veren The 100'ün farkında bile olmadığı çok büyük gerçekler vardır. Ayrıca gemide de işler hiç yolunda gitmemektedir. 
İnsanlığın kaderi artık bu yüz çocuğun elindedir. 

Kitap dört karakterin ağzından günümüz ve flashbackler şeklinde anlatılmaktadır. Bu benim çok hoşuma gitti. Olayları ve o olaylara neden olan şeyleri farklı bakış açılarından etraflıca öğrenebildik. 
Bu karakterler Glass, Clarke, Wells ve Belamy'dir. 
Glass, son dakika yerine geçen (olaylar olaylar) Belamy nedeniyle gemide kalmıştır. 
Diğer üçü ise Dünya'ya gitmiştir. 
Böylece hem Dünya'daki, hem de gemideki gelişmeleri takip edebildik. 

Karakterleri de sevdim ama bayıldığım, favori bir karakterim olmadı. En az hoşlandığım ise Clarke oldu maalesef. 

Bir solukta okunabilecek bir kitap. İnanılmaz akıcı ve karmaşadan uzak. Okuduğum son kitaptan o kadar etkilendim ki ondan sonra azıcık basit geldi. Ama konuyu ve işlenişini sevdim. Tam bir Genç Yetişkin romanı. Sonu da hem Dünya, hem gemi açısından çok can alıcı bir yerde bitti. O yüzden hemen 2. kitap 21. Gün'e başladım. 
Özellikle gemideki gelişmeleri çok merak ediyorum. 

Sevgiler :* 

PUANIM: 
3,5'tan 4



Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

14 yorum:

  1. Sanırın distopya,değil mi? Okumaya değer. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Ondan da bahsedecektim unutmuşum. :) Kitapları okumadan izlemek istemiyorum, bir de ergence mi acaba diye çekincelerim var. Bakalım izleyip göreceğim. Teşekkür ederim ^^

      Sil
    2. Yarı ergence diyebilirim. Detay veremiyorum spoiler olmasın :) Bana mı öyle geliyor bilmiyorum yabancı diziler 6-7 bölüm sonra sarmaya başlıyor bu da onlardan biri :)

      Sil
    3. Bilgilendirme için teşekkür ederim ^_^ 3. Kitaptan sonra başlamayı düşünüyorum. Beni 2. Sezonda sarmaya başlayan dizi bile var :D nasıl azimle izlemişsem :)

      Sil
  3. homecoming çıktıktan sonra dizisini izlemeyi düşünüyorum kafam karışmaması açısından bence dizisi güzel bir kaç bölüm izlemiştim ama kitapla alakasız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de diziye bulaşmadan seriyi bitirmek istiyorum. Yoksa sizin de dediğiniz gibi kafa karışıyor ya da dizide olaylar bambaşka gidiyor. Karakterleri vs de sevmezsem kolayca bırakabilirim :)

      Sil
  4. Merhaba
    Bende dizisine başlamıştım. Konusu aslinda distopya değil. Ortada ilk sezonda ve kitapta görünen tek yönetim ark da bulunan. Bence daha çok kıyamet sonrası zanan konusu daha uygun. Herneyse :) Birinci sezon harbiden ergen muhabetleri. Ben ingilizce için izledigimden biraz göz ardı ettim ama normalde dayanılmaz. Kitapta geciyormu bilmiyorum ama sezon sonunda bir heyecan olusturdular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Ben seriyi bitirmeden diziye başlamayı düşünmüyorum. Son kitaptan sonra bir göz atacağım. Kitap bir ufak bir bilimkurgu yönü de olan bir distopya bence. Yönetimin ne kadar baskıcı olduğunu gördük ve ikinci kitaptaki olaylar da neler olacağının habercisi. İlk kitap da ikinci kitap da oldukça heyecanlı yerlerde bitti, özellikle 2 :)

      Sil
    2. Seni üzecek şey dizi için sevdiğin karakter sanırım yok dizide. Belki ben hatırlamıyorum ama bu kadar baskın olan karakteri unutmam diye düşünüyorum. Konusunda gerçekten iyi bir karakter yok. Bakalım ileriye doğru neler olacak :)

      Sil
    3. Aaa :( Diziye baktığımda artık göreceğim. Ama cidden favori bir karakterim oluşmadı. Yine de serinin son kitabını merak ediyorum. Basit ve yormayan bir seri. Bakalım ne olacak? :)

      Sil
  5. Dizisini izleyip en beğendiğim yapımlar arasını girmişti kendisi. Senin gibi Clarke seven olamadım ben ama. Nedense sinir bozucu bir yanı var anlayamıyorum. Benim favori karakterim Bellemy, o kardeşi için herşeyi yapan abi. Kendinin de korunmaya ihtiyacı olduğunu kabul etmeyen güçlü biri seviom keretayı. :') Fakat hepsinden öte Jaha'dan nefret ediyorum. Tüm Ark halkı gibi kinliyim uyuz adama. Kitap da dizi gibi heyecanlıysa sanırım kitabı da okuyacağım. Teşekkürler yazı için. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben diziyi henüz izlemedim. Serinin tüm kitaplarını da okumadan izlemek istemiyorum çünkü diziyle kitap oldukça farklı yönlere gidiyormuş sanırım. İlk iki kitabı okudum üçüncü kitap da çıktı, çıkacak. O yüzden üçüncüyü de okuduktan sonra izleyeceğim diziyi. Clarke en nefret ettiğim karakter :) İlk kitapta bir nebze sevsem de ikinci kitapta Bellamy'den nefret ettim. :( Kız kardeşi için olan çabaları bile bana kendini sevdirmeye yetmedi. İkinci kitapta Glass ve Luke'a biraz daha ısındım. Tabii ben kitap bakış açısından söylüyorum, yoksa dizide bambaşka hisler içine girebilirim :) Kitapta şimdilik Jaha diye bir karakter yok yanlış hatırlamıyorsam. Hiç yormayan, akıp giden, devamını merak ettiğiniz hoş bir seri. Ayrıca kısa da bir seri, 3 kitaplık. Ben de yorumunuz için teşekkür ederim ^^

      Sil