27 Eylül 2014 Cumartesi

Kiralık Eş - Christine Bell (For Hire #1)


Kitap Adı: Kiralık Eş
Yazar Adı: Christine Bell
Orijinal Adı: Wife For Hire
Çeviri: Pınar Polat
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 346
Basım: Eylül 2014
Seri Adı: For Hire 

Seri Sıramalası:



"Eğer bir insanı hayatınızın merkezine oturtursanız o kişi çekip gider. Peki, bu sizi ne duruma düşürür? Ne duruma düşüreceğini söyleyeyim. Karanlıkta yalnız başınıza bırakır."

"Üç haftalık bir pozisyon için, yeterli oyunculuk deneyimine sahip, 25-35 yaşlarında hoş bir kadın aranıyor. Dizi ya da film oyuncuları başvurmamalıdır. Tam üç hafta boyunca 7 gün 24 saat ulaşılır olmak karşılığında ücret net 20,000 Dolar'dır. Başvuracak kişinin seyahat engeli olmamalıdır."

Lindy bu ilanı okuduğunda başvurmak zorunda olduğunu biliyordu. İsmini yedi cücelerden almış yedi tane köpek yavrusu ve kimsesiz bir kadına bakan Lindy borç batağındaydı. 20.000 dolar onun ihtiyacı olan her şeye yetecek bir miktardı. İlana başvurdu. Böyle enteresan bir ilan veren kim olabilirdi ki?

Owen, bu kadar saçma bir işe girişecek bir adam değildi. Ama kız kardeşi için her şeyi yapabilirdi. Bu üç haftalığına bir eş kiralamak ve kız kardeşinin tüm parasını dolandıran adamı araştırıp tüm foyasını ortaya çıkarmaya çalışmak olsa bile!

Böylece Lindy ve Owen bir eş gibi araştıracakları adamın işlettiği problemli çiftler için birebir olan o otele gittiler. 
Ancak işler göründüğünden daha karışıktı, üstelik Owen ve Lindy birbirlerine karşı hissettikleri çekimi kontrol edemez hale gelmişlerdi. 
Bu iş nasıl sonlanacaktı?

----

Son zamanlarda hep sevdiğimiz konulardaki kitaplar üzerinden gidiyoruz. Zoraki, anlaşmalı evlilikler, çirkin güzeller ve nihayet kiralık eş/sevgili/nişanlılar!
Beyaz dizilerde çok fazla rastlayacağınız bu konuyu da çok severim ben. 

Karakterleri sevdim, özellikle Lindy'i!
Owen'ı çok fazla tanıyamadık bana göre.
Ama Lindy çok güzel aktarılmıştı. Şuh, cilveli bir kadın değil. 
Aksine doğal, dürüst, olduğu gibi, hatta ara ara şaşkın biri. 
Sevilesi bir karakterdi. Owen'ın kız kardeşini de çok sevdim. Seri şimdilik 2 kitap olarak görünüyor, eğer 3 çıkarsa umarım ki Cara hakkında olur. 

Yazarın sade akıcı bir anlatımı var.
Romandan çok gelişmiş bir beyaz dizi ya da novella tadı var.
O nedenle bir roman değil, novella beklentisiyle okursanız daha çok zevk alacağınıza inanıyorum. 
Kafa dağıtmak için birebir, oldukça komik bir hikaye!
Tam da kitap sonudaki alıntıda dediği gibi ^_^ :

"Kendi hikayenizden sıkıldığınızda romantik bir kitap okumak iyi gelir."


PUANIM: 


Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder