22 Temmuz 2014 Salı

INFINITE is "Back"



"Ay lav kambeks!" diyerek fangörl girişi yapıp tüm enerjimi döktükten sonra geliyorum Infinite'in kendini aştığı klibe... *_*

WELCOME BACK!!! Beast Ve Infinite ComeBack Yaptı! *_*  yazımda da bahsettiğim gibi Infinite'e takım elbiseyi çok ama çok yakıştırmıştım. Back klibinde ise tarz olarak özlerine dönmüşler tekrar. Ama oldukları yerde sayarak değil! Bence bir tık daha yukarı taşımışlar olayı. Bu karalar, deriler, kötü çocuk tarzını çok yakıştırdım Infinite'e.
Saçların yanları çizilerek, dövmelerle aşmış;  kısaca hakkını vere  vere yapmışlar :) 

Klibi izlemeden önce zaten çok aksiyonlu olacakmış, film gibi, fragman gibi lafları dolanıyordu. Ki teaser da bunu doğrulayacak şekilde; hepsi bir karanlık, bir yaralı, örselenmişti :)

İlk dikkatimi çeken Maknae Sung Jong oldu. Tamam, itiraf ediyorum Infinite'te en sevdiğim kişiler Hoya ve Sung Jong'dur; grubun genelini de çok severim, yanlış anlaşılmasın. En uzak olduğum kişi ise L'dir. Myung Soo'yla yıldızımız bir türlü barışmadı, Masters Sun'da bile :( 


Ama Sung Jong dikkatimi bu nedenle değil, klipteki konumuyla çekti. Hep maknaeliğin hakkını vererek davranan, kız grubu dansları yapan SJ; bu klipte "büyümüş" dedim yahu. Çok erkeksi ve hırçın gördük onu burada ve ben çok beğendim *_* 


Sesini de oldukça geliştirmişti. Bu daha da çok hoşuma gitti. Klip neredeyse onun üzerine kurulu gibi geldi bana, belki de onun gelişimine çok odaklandığımdandır, bilemiyorum. Yukarıdaki kareler beni bitirdi velhasılı kelam. 

Normalde genelden özele giderim ama madem özelden başladım önce kişilerden başlayıp klibin geneline gidelim :) Let's come with me!


Hoya'nın söylediği kısımları çok beğendim desem "Torpil!" der misiniz? :( 
Şey... Sesi ve söylediği kısım feci ahenkliydi de ^_^ Favori kısmım... 


Bak bak bak! Bizim korkak lider n'apmış böyle! :D Şu sahne bana bile "woow" dedirtti. Halbuki köpeklerden korktuğun günler sanki dün gibi Sung Gyu :) 


Bizde kanıtlar konuşur (cool surat) :p

Bu kadar cıvıklık yeter, klibe dönüyorum. 

Klip feci derecede aksiyonlu, tempo hiç düşmüyor.
Tema, kaçırılan bir kız ve bizimkilerin onu kurtarmaya çalışması üzerine kurulu.
Klipten önceki konuşmalar, resimler vs bende MBLAQ - It's War gibi bir klip beklentisi oluştursa da pek alakası yok. It's War bambaşka bir yerlerde *_* 
Şarkı ise daha duygusal kalıyor klibe göre. Türk Inspritler hemen çevirmiş ^_^
Söz ve müzik olarak feci duygusal bir parça var ve  inanılmaz hareketli, dövüş sahneleriyle dolu, kanın gövdeyi götürdüğü, gözyaşları içinde de bir klip var. Ne yalan söyleyeyim ilk izlediğimde biraz yadırgar gibi oldum. Şarkı tek başına harika, klip tek başına harika ama bir araya geldiklerinde olmuşlar mı diye? 
2. izlememde bu hissi büyük ölçüde atmıştım.
Neden böyle düşündüm ki acaba? dedim kendime.
Çok değişik ve güzel bir dönüş olmuş bu! :)

Klibin mekanları üstte gördüğünüz resimdeki gibi. 
Aksiyon sahneleri dışında ara ara senkronize bir şekilde dans ettikleri kısımlar da mevcuttu.


Bunlardan biri bu dar koridor ki efektler falan harikaydı. MBLAQ'ten sonra dans senkronizasyonuna bayıldığım grup Infinite'tir! :)


Bir de bu çatıdaki mavi kıyafetli halleri var ki, kıyafetleri beni benden aldı. Buradaki dans da oldukça ahenkliydi. Sung Jong dikkatinizi çekti değil mi? Evet, ben de bundan bahsediyordum ^_^


Arkada plan ve dans harika. Infinite'in sonsuzluk simgesi de göze çarpıyor. Şu kare tamamdır benim için!


Tüm üyeler klip için haşin ve yaralı bir tarza bürünmüş. Sung Jong, Dong Woo ve Sung Gyu'nun saçlarına faça (!) attırmaları,  Sung Yeol ve Hoya'nın bandanaları ve üyelerin dayak yemiş makyajları gibi. Özenli çalışma!


Ama ama favorim Sung Gyu'nun yüzünün yanındaki ısırık izi :D 

Kısaca danslara, konsepte, şarkıya bayıldığım bir klip oldu. Infinite'in her seferinde kendisini biraz daha geliştirdiğini, daha ileri gittiğini görmek güzel  :)

Kızı kurtarmak için iyi dayak yediniz gençler !
Ama klip güzel :)

Dip Not: Sung Yeol ve Hoya'nın boynundaki bandanalara hasta oldum +_+





Şekil 1A ve 1B



Kısaca...


Infinite is "Back" :) 


2 yorum:

  1. Infinite'nin en iyi çıkış yaptığı konsept ve şarkı *_*

    Eline sağlık bebek!! :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle aşmışlar. ^_^ Bu arada bu yazı sana ithaf edilmiştir :*

      Sil