17 Temmuz 2014 Perşembe

ANNA CAMPBELL'LA RÖPORTAJ VE İMZALI KİTAP ÇEKİLİŞİ


Merhabalar,
Kendisinden ilk defa İLK HISTORICAL ROMANCE'LARIM yazımda bahsettiğim yazar Anna Campbell, benim ilk historical romance yazarım ve en sevdiklerimden de biri. Bu nedenle yeri bende apayrı.

Blog açmadan uzuuuunca bir süre önce okuduğum yazarı böylece bloguma da taşımış oldum. 
Kendisiyle hem röportaj boyunca, hem de kişisel yazışmalarımızda konuştuklarımız beni çok mutlu etti :)

Röportajın sonunda bir de çekilişimiz olacak. Hediye ise imzalı Uykusuz Geceler kitabı. 
Detayları röportaj sonunda bulabilirsiniz. ^^

-----

Öncelikle nezaketin için teşekkür ederim Anna. Sen benim okuduğum ilk historical romance yazarısın, dolayısıyla bu röportaj benim için çok önemli ve anlamlı. Ve de gerçekten çok güzel bir anı. :)
Beni blogunda ağırladığın için çok teşekkür ederim, Hülya. Türk okuyucularıma senin aracılığınla ulaşma şansı yakaladığım için çok heyecanlıyım. Uzun zamandır etkileyici bir tarihe ve kültüre sahip, harika ülkenizi ziyaret etmek istiyordum, belki gelecek yıl gelme şansım olabilir!

1-    Kitaplarını nasıl ortamlarda yazarsın? Yazarken müzik dinler misin, dinlersen neler dinlersin? Yazarken olmazsa olmazım dediğin şeyler var mı? 
Müziğe fanatik derecesinde bağlıyımdır, dolayısıyla çalışırken kesinlikle radyo veya CD’den müzik dinlerim. Genellikle klasik müzik ya da film soundtrack’leri dinlerim, -sözlü müzikler dikkatimi hikayeme vermemi zorlaştırıyor-. Neredeyse her zaman yanı başımda sıcak bir bardak çayım bulunur. Bir kitap üzerinde çalışırken galonlarca çay içerim, zihnimi açık tutuyor. Evimde bahçemi gören sevimli bir ofisim var, bahçemde lorikeet,  rosella, galah ve willy wagtail gibi Avusturalya’ya özgü kuşlar var. Böyle bir ortamda çalışıyorum.

2-    Şu an üzerinde çalıştığın kitap hakkında biraz ipucu verir misin? 
Sons of Sin serisi 4. Kitabı “A Scoundrel By Moonlight”’ı yeni teslim ettim. Umarım Epsilon aracılığıyla Türk okurlarımla da buluşur. Kahramanımız “A Rake’s Midnight”’tan tanıdığımız ve “What a Duke Dares”’te uzun bölümler boyunca karşımıza çıkan Leath Markisi. “What a Duke Dares”, Sons of Sin serisinin en uzun romanlarından biriydi ve diğer tüm karakterler boy göstermişti.

-Yazarın ülkemizde çıkan tüm kitapları-

3- Kitaplarından bir karakter olsaydın, hangisi olmak isterdin? Neden?
Aslında başta bayan karakterlerimden biri olmak isteyecektim ama düşündüm de mutlu sona ulaşmadan once epeyce dram yaşıyorlar. Onun yerine “A Rake’s Midnight Kiss’teki Sirius adlı köpek olmak isterdim. Hikayedeki tartışmasız en zeki ve en tatlı karakterdi! Onu yazarken çok eğlendim!

4- Kitaplarındaki favori çiftin hangisi? ^_^
Ah, hayır! Bu sanki favori çocuğumu sormak gibi! Hepsini seviyorum ama Uykusuz Geceler (Midnight’s Wild Passion)’daki Antonia ve Nicholas’ın benim için yeri ayrı. Antonia çok güçlüydü ve çok yaralıydı; ve Nicholas çapkın ve haylaz tavırlarının altındaki iyi adamı umutsuzca saklamaya çalışıyordu. Onların bu hali gerçekten kalbimi acıtmıştı.

Şimdilerde ise “What a Duke Dares”’ten Cam ve Pen, bu yönden onlarla biraz yarış içerisinde gibi. Cam, ne kadar hatalar yapsa da içinde iyi bir adam; ve Pen onu kararlı kalbi ve şaşmaz cesaretiyle seviyor. 

5- Erkek karakterlerin her zaman trajik bir geçmişi, bir yarası ve travması olan adamlar. Tam güçsüz ve umutsuz oldukları anda, bayan karakterle tanışıyorlar. Onu korumak için mücadele ediyor ve eski güçlerini tekrar kazanıyorlar. En azından benim okuduklarımda bu şekildeydi. Kitaplarındaki bu durumu çok seviyorum. :) Bu konudan biraz bahseder misin?
Açıkçası çok ilginç, Hülya. Bu kesinlikle başta erken dönem kitaplarımın temel dinamiği. Bir de Yedi Gece’deki (Seven Nights in a Rogue’s Bed) Jonas kesinlikle travma yaşamış, işkence görmüş kahramanlarımdan sayılır.  Ama What a Duke Dares’ten Cam, A Rake’s Midnight Kiss’ten Richard, geçmişlerinde zorluklar yaşamış olsalar da diğer erkek kahramanlarım kadar trajik bir durumda değiller. Bu A Scoundrel By Moonlight’taki Leath için de geçerli. Asıl problemi ulaşmak için tüm hayatını adadığı şeyleri tehdit eden bir kadına aşık olduğunda başlıyor. Karakterlerimin, ateşe yürümesi ve ordan saf altın olarak yeniden çıkması fikrinden çok hoşlanıyorum. Benim kahramanlarım kendi mutlu sonları için çabalamalı! (Bu lafa gerçekten bayıldım!) Karakterlerimin aşık olmayı öğrenmesi ve aşık olarak gelişmesini seviyorum, - aşık olmamak için sürekli çabalasalar da! Ve böylece her zaman kitabın sonunda, başlangıcından daha iyi insanlar oluyorlar.  
(Bu sorunun cevabından gerçekten inanılmaz etkilendim, çünkü aslında bu durum beni Anna Campbell kitaplarına çeken başlıca neden.)

6- Kitaplarının Türkçe edisyon kapakları hakkında ne düşünüyorsun? Favori yurtdışı kapakların hangileri?
Türk kapaklarını seviyorum. Çok zengin ve romantik. Favorim çok güzel ve şehvetli görünen Mahrem (Untouched). Harika kapakları var kitaplarımın.
Birkaçını söylemek gerekirse Mahrem’in İspanyol edisyonu, Günahın Esiri’nin Japon edisyonu ve Mahrem’in Fransız edisyonu (ki buna ben de bayıldım *_* ) Bu üç kitabın özel bir şeyler yakaladığını düşünüyorum.
-Kapaklar sırasıyla bu şekilde-

7- Türkokurlarına ve Türk yayıncına söylemek istediğin bir şey var mı? Ya da eklemek istediğin herhangibir şey?
Hem Epsilon’a, hem de Türk okuyucularıma kitaplarıma gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etmek isterim.  Her yabancı edisyon, benim için yeni bir heyecan.

Benimle ve kitaplarımla ilgili daha fazla bilgi için:
Twitter: @AnnaCampbellOz

---------------

Gelelim çekilişe:
Yazarımızdan bir kişiye imzalı Uykusuz Geceler kitabı (Türkçe Baskı) hediye edilecek!
Şartları ise blogumu takip etmeniz ve çekilişi sosyal medya kanallarından herhangi birinde duyurmanız.
Anna'nın ise sizden bir ricası var, mail adresi ve paylaşım linkinizi yorum olarak bırakırken, röportajla ilgili bir yorum bırakmanız veya Türkiye'ye geldiğinde görmesi gerektiğini düşündüğünüz bir yeri söylemeniz.
Anna'nın da belirttiği gibi Türkçe yazabilirsiniz, nasılsa ben kendisine çevireceğim :)

Hepinizi beklerim :*

EDİT: Çekiliş sona ermiştir. ^^ 



15 yorum:

  1. Fikriye Betül Erdem adlı üyeyim.facede duyurdum. Mail adresim : betulerdem88@gmail.com
    paylaşım linkim:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=264636773738165&id=100005755320888&_rdr
    Türkiye ye geldiğinde her köşesini gezilmesi gereken bir yer olduğunu söyleyebilirim ama öncelik tabiki Istanbul. Istanbula gelip heryerini gezmeden lezzetlerini tatmak gidilmemeli. Yazıların devamını dilerim kalemine kuvvet dilerim..

    YanıtlaSil
  2. Anna <3 Yeni favori hist yazarım. ^^ Harika bir röp. olmuş eline sağlık ikizim. <3

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,çok etkileyici gerçekten :)

    Blogunu Yaseminniey Krsygt olarak izliyorum.

    Duyurum :
    https://www.facebook.com/mckenzie.more/posts/596352013819609

    Kitaplar gerçekten çok merak uyandırdı bende.Bir yazarın çocuğu kitaplarıdır,buna kesinlikle katılıyorum.
    Buraya geldiğindeyse tabi ki İstanbul'u görmeli :)

    Nurgül Karış.
    ysmnmrt2010@hotmail.com
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba
    Gfc: fatmambomer
    https://www.facebook.com/ftmkly2/posts/259235587600464
    ares___87@hotmail.com
    Bu röportajdan sonra yazar daha bir dikkatimi çekmeye başladı. Yazarın kitaplarından daha önce okumadım umarım en kısa zamanda okurum.
    Türkiye'ye gelirse Aydın/Kuşadası'nı gezmesini tavsiye ederim.Gerektiğinde sakin gerektiğinde eğlenceli, huzurlu görülmesi gereken bir yer :) Tabii gelirse haberimiz olsun kendisini görmeyi umarım :))

    YanıtlaSil
  5. Nuray Durmuş
    https://www.facebook.com/nuray.takazdurmus/posts/706039616154151
    nuraydurmus1974@hotmail.com
    Karadeniz'i görmesini çok isterim.Trabzon Uzun Gölü,Borçka Karagöl'ü,Çamlıhemsin,Mençuna Şelalesi ve daha bir çok yerleri görmesini çok isterim.

    YanıtlaSil
  6. Çekilişiniz hayırlı olsun:))
    Sonay Gökhan Koparmal
    sonaygokhankoparmal@hotmail.com
    https://www.facebook.com/sonaygokhankoparmal/posts/817968751555903
    Türkiye'nin her köşesi birer cennet bahçesi.Ülkemize gelirse her yere bayılacağını, seveceğine kesinlikle eminim.

    YanıtlaSil
  7. Ayla Sarıoğlu
    aylankt@hotmail.com
    https://www.facebook.com/aylankt/posts/251806725008395
    Yazarın hiç bir kitabını maalesef okumadım.Bu röportaj da tanıdım.Yazarla yaptığınız röportaj çok güzel olmuş.Emeğinize sağlık.:)))

    YanıtlaSil
  8. Wow, Hülya, you did me proud with the interview! Thank you so much to everyone who has swung by to say hello. I"m so excited that my books have been released in Turkey. I love that historical romance is such a global genre!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anna ^_^ That proud is mine! :) I'll translate all comments for you, but the main points in the comments are your kind and cute answers and fascinating writing skills! All readers were affected by that quote "my people have to work for their happy ending!" In the end you have too much places to visit when you come Turkey :D Loves :*

      Sil
    2. Wow, thank you for that! So glad you enjoyed the interview - I think those were some really unusual and interesting questions. Oh, now I want to come to Turkey more than ever!

      Sil
  9. Merhaba zeynep kb. olarak blog izleyicisiyim.
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=310669679110539&id=100005025277946&_rdr
    Yazarımız Türkiye ye gelirse öncelikle İstanbulun güzelliklerini görmeli ama zaten Türkiyenin her bölgesi ayrı güzel Karadeniz turu da önerebilirim
    zeynepkb_@hotmail.com

    YanıtlaSil
  10. Hülya, thanks so much for having me as your guest! And thank you to everyone who swung by to say hello. It's been lovely making contact with my Turkish readers! Hopefully we can do this again sometime! Happy reading!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anna, thank you so much for being my guest! :) It was a pleasure, I hope we will do this again! Loves :*

      Sil
  11. Merhaba,
    Bende katılmak isterim çekilişe.Gamze Özen olarak izleyicinizim. Mail adresim: gamze174@gmail.com Link: https://twitter.com/GmzOzenAy/status/491496161228775424 Bence yazarımız geldiğinde Antalya'ya gitmeli.Lara'da bulunmalı.Aşık olunacak bir memlekette her şehirimiz çok güzel ancak Antalya başka bir güzel.. :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Merhaba ^_^
    Ceyda Özen
    Mail adresim: ceydaabby@gmail.com
    Paylaşım linki: https://www.facebook.com/ceyda.beste.5/posts/475703889240719
    Yazarın karakterleriyle olan bağına hayran kaldım ve Türkiye'ye gelme planlarının olduğunu öğrenmek benim için büyük bir mutluluk oldu ^_^ İstanbul ve Bursa'yı öneririm :)

    YanıtlaSil