22 Mayıs 2014 Perşembe

Kalpten Kalbe - Kat Martin (Heart Trilogy #1)


Kitap Adı: Kalpten Kalbe
Yazar: Kat Martin
Çeviri: Pınar Çelik
Yayınevi: Nemesis Kitap
 Sayfa Sayısı: 365
Basım: Mayıs 2014
Seri: Heart Trilogy #1

Serinin Diğer Kitapları : 
#1 Heart of Honor / Kalpten Kalbe (Krista&Leif)
 #2 Heart of Fire (Coralee&Gray)
#3 Heart of Courage (Lindsey&Thor)



Senin güçlü bir erkeğe ihtiyacın var Krista Hart, seninle nasıl başa çıkacağını bilen bir erkeğe. Senin, benim gibi bir erkeğe ihtiyacın var."


Uzun zamandır başta blog ikizim olmak üzere, bizde de bir Viking konulu historical romance çıksa da okusak diye bekliyorduk. Nihayet gerçekleşti ve bizim de böyle bir serimiz var. Üstelik tur yaptık, çok keyif aldık.

Leif artık soyları tükendiği düşünülen Vikinglerden biriydi. Saklı kalmış bir adada klanıyla birlikte yaşıyordu. Ancak bir gün dış dünyayı görme fikri onu cezbetti ve bir gemiye atlayıp yelken açtı. Gemi kazasından kurtulanlardan biriydi ancak esir düşmüş, bir sirke satılmıştı. Kafeste bir hayvan gibi insanlara sergileniyordu, konuştuğu dili ise kimse anlamıyordu. 

Babası bu dil hakkında araştırma yapan, bir kadın gazetesi çıkartan Krista Hart bu yabani adamın söylediklerini anlar babasıyla Leif'i kurtarırlar. Babası çalışmalarına yardımcı olması için çıkarmıştır Leif'i. Karşılığında da ona kendi adetlerinive dillerini öğretecektir. Ancak en korktuğu şey olmuş, Leif ve kızı arasında bir yakınlaşma olmaya başlamıştır bile. 

Leif'in İngiliz adetleriyle imtihanı:  
"İngiltere'de kadınların erkeklerin önünde olması gelenektir. Bunun anlamı Leif, yürürken sen arkamda olacaksın,önümde değil."
Leif'in kaşları çatıldı."Kadının arkasında yürüyen bir adam mı? Neden bunu yapsın ki? Erkek daha güçlüdür ve onun koruyucusudur. Tehlike karşısında erkeğin yola öncülük etmesi gerekir."
"Evin salonuna girerken tehlikeyle karşılaşabileceğimizi zannetmiyorum. (...)"

Bu kitabın yıldızı kesinlikle Viking'imiz Leif'ti :) Adını andıkça bile gülümseyesim geliyor. Böyle çapkın, sert, heybetli, zeki, çabuk öğrenen,vahşi bir adamın bu kadar komik olması, beni öldürdü :)
Yeri geldiğinde bildiğini okuması, çapkın çapkın muzip laflar sokması, niyetini çoooooook açıkça ifade etmesi, kitabı keyifle ve pis pis sırıtarak okumama neden oldu, çok yaşa Leif!

Krista bağımsız, gazetecilik yapan azimli bir kızdı. Buna rağmen Leif'in söyledikleri karşısında yerin dibine girmesi, kıpkırmızı olması işten bile değildi. 

Çekişmeli, eğlenceli bir hikayeydi. Bir Viking romanı olarak beklentimin üzerindeydi. 
Olaylar çok beklenmedik ilerledi yer yer, ve çok merak ettiğim bir kaç unsura olan merakım kitabın sonuna kadar dinmedi.

 Kalıp bir roman okumak isteyenlerin, klişelere gömülenlerin aradığını bulamayacağını düşünüyorum. Historical konusunda yeni arayışlardaysanız, kesinlikle bir göz atın.

Serinin devamını merakla beklemekteyim!

PUANIM: 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder