28 Nisan 2014 Pazartesi

Sarah Jio’yla Türkiye’deki Başarısı Üzerine Ufak Bir Sohbet



Sarah Jio kendi alanında çok beğenilen ve kısa sürede ülkemizde büyük bir okuyucu kitlesine sahip olmuş bir yazar. Bana pek hitap etmeyen aile –dram türünde okuduğum nadir yazarlardan ve en başta gelenlerden. Bu nedenle kendisiyle Türkiye’deki başarısı hakkında biraz sohbet ettik. Bakalım kendisi Türkiye’deki başarısı ve Türk okurları hakkında neler demiş? ^^

Nezaketin için çok teşekkür ederiz Sarah :)
Asıl ben size nezaketiniz için ve kitaplarıma olan ilginiz için teşekkür ederim.


 -Türkiye’de gerçekten çok fazla okurun ve hayranın var. Okurların ilk çıktığı günden beri kitaplarını ve pozitif enerjini çok seviyor. Türkiye’deki başarını neye bağlıyorsun ve bu konuda ne hissediyorsun?
Kitaplarımın Türkiye’ki başarısı beni çok şaşırtıyor ve minnettar hissediyorum. Ayrıca çok heyecanlı da.  Kitaplarım ABD’de dahil olmak üzere 23 ülkede basıldı, dünyanın her yerinden okurlarım bana dönüş yapıyor ancak Türk okurlarımdan aldığım kadar sevgi ve coşku dolu dönüşleri hiçbirinden almadım. Bu gerçekten harika ve İstanbul’da hayranlarımla buluşmak için sabırsızlanıyorum!


-Böğürtlen Kışı’ndaki yazar notun okuyucularını çok sevindirdi. Bundan biraz 
bahseder misin? 
 Ah, teşekkürler. Türk editörüm Böğürtlen Kışı kitabımda Türk okurlarım için not yazmamı teklif etti, ve ben de tabi ki memnuniyetle yaptım.

-Türk okuyucularından geri dönüşler alıyor musun? Bu sana nasıl hissettiriyor?
 Evet, alıyorum. Her sabah Türk okurlarımdan gelmiş düzinelerce e-postalar, facebook mesajları, tweetler ve instagram mesajları ve yorumlarıyla uyanıyorum. Bunlar beni çok sevindiriyor! Bir yazar olarak okuyucularımdan bu tarz dönüşler almak müthiş heycan verici – işimin en iyi yanı. 

-Okuyucuların seni çok seviyor. Peki, olumsuz dönüşler alıyor musun? Böyle durumlarda nasıl tepki veriyorsun?
Olumsuz dönüşler kesinlikle yazar olmanın bir parçası. Herkesin yazdıklarınızı beğenmesi mümkün değil ve bu benim için sorun değil. En önemli kısım ise, olumlu deneyimlerim oldu ama bazen kabaca yazılmış dönüşler aldığımda, üzerinde durmamayı ve devam etmeyi öğrendim.  7. Romanım üzerinde çalışıyorum, dolayısıyla artık yazdıklarım hakkında nazik olmayan şeyler duyduğumda da kibarca gülümseyip geçme sanatını öğrenmeye başladım. Eğer olumsuz yorumlara çok takılırsam, bir daha kitap yazamayacak hale gelirim.

-Arkadya Yayınları deyince aklına ne geliyor? Kitaplarının Türkçe edisyonları hakkında ne düşünüyorsun?
 Arkadya Yayınları bana hep çok, çok iyi davranmıştır. İşlerini harika yapan müthiş bir yayınevi. Kitaplarım için göz kamaştırıcı kapaklar hazırladıklarını düşünüyorum ve onlarla çalışırken kendimi gerçekten evimde gibi hissediyorum. Ayrıca ayraçlarına bayılıyorum – çok tatlılar.
 


-Şu an üzerinde çalıştığın kitabın hakkında biraz ipucu verir misin?
Tabi, GOODNIGHT JUNE Amerika’da mayısta satışa sunulacak ve Türk yayıncımın onun da yayın haklarını devraldığını açıklamaktan mutluluk duyuyorum. Umarım onu da çok yakında okursunuz. Ayrıca Seattle’da geçen çağdaş bir aşk romanı olan THE LOOK OF LOVE’ı da bitirdim. Bu kitap Amerika’da 2014 sonbaharında çıkacak, umarım Türkiye’de de çabucak çıkar.

-Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?
Seattle’dan kocaman kucaklamalar ve öpücükler. Beni desteklediğiniz için çok teşekkürler. Umarım bu yıl (sanırım kasımda) İstanbul’a geldiğimde benimle tanışmaya gelirsiniz J xoxoxo

Araya girmeden duramayacağım. Anlaşılacağı gibi Sarah Jio kasım fuarında İstanbul’da bizlerle olacak. O davet eder de biz gitmez miyiz? ^_^ Öpücüklerine ve kucaklamalarına karşılık vererek, sohbetimizi sonlandırıyoruz.

Benden de size kocaman kucaklamalar ve öpücükler :) Sevgiler…


35 yorum:

  1. Seviyorum bu yazarı <3 Süper bir sohbet olmuş canım :* Seninde, yazarımızın da ellerine sağlık ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilmeyecek gibi değil :) Teşekkürler v'ler ^_^ :******

      Sil
  2. Bende çoooook seviyorum bu yazarı =) Kasım'da o zaman oradayızzzz :D İnşallah haftasonuna denk gelir :) yoksa bir bahane bulup işten izin almam gerekecek ;)

    Ellerinize sağlık arkadaşlar :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir röportaj olmuş.Sevdiğimiz bir yazar olunca daha da keyifli olmuş! :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir röportaj olmuş, tebrik ederim
    Ayrıca bu güzel yazarla bizi buluşturduğunuz için de teşekkürler ...

    YanıtlaSil
  5. Vay be fuarda burada olacak demek. Yazarı seviyorum. Güzel bir sohbet olmuş ellerine sağlık :) .

    YanıtlaSil
  6. look love ve mornin glory ne zaman gelecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Look of love röportajda da yazdığı gibi Amerikada sonbaharda çıkacak, bizde henüz 4. Kitabın çıktığı düşünülürse onlara zaman vardır haliyle :)

      Sil
  7. look love ve morning glory ne zaman çıkıyor

    YanıtlaSil
  8. Good night june kitabının türkçesi daha çıkmamış mı? yardımcı olursanız sevinirim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 Haziran'da çevrildi. D&R' de bulabilirsiniz.

      Sil
  9. O zaman bu good night june,look love ve morning glory daha türkceye çevrilmedi öyle mi?? Yardım ederseniz sevinirim :-)

    YanıtlaSil
  10. Türkiyeye ne zaman ve nereye geliyor? Bu arada gerçekten çok güzel olmuş tebrik ederim )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasım 2014 - İstanbul Tüyap Kitap Fuarı. Teşekkür ederim ^^

      Sil
  11. Merhaba. Bu Tüyap nerede? Bilmiyorum hiç gitmedim ve acilen nerede olduğunu bilmem lazım. :( Tüyap İstanbul'un hangi semtinde kuruluyor lütfen yardım edin. :/

    YanıtlaSil
  12. Merhaba. Sarah Jio, Tüyap'ın hangi günü Tüyap'a gelecek? İlk günü mü, yani 8 Kasımda mı burada olacak? Çok önemli, bilgili olanlar cevaDekkoabilir mi lütfen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebook'tan Arkadya Yayınları sayfasını takip ederseniz kesinlikle haberiniz olur :)

      Sil
    2. Teşekkürler. :)

      Sil
  13. Yazarın hangi kitapları Türkçe'ye çevriliyor şu anda? Bilginiz var mı? Ya da Son Kamelya'dan sonra hangi kitabı Türkçe olarak görebiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınevi genelde yurtdışında basılma sırasıyla yayınladığı için Morning Glory çıkacak diye düşünüyorum... Kasım İstanbul Tüyap Kitap Fuarında yazar imza günü yapacağı için o zaman çıkar bana göre.

      Sil
  14. Sarah JIO Tüyap'a kaçıncı gün gelecekse, burada bizlerle de paylaşır mısın? Sonradan tarihi falan ekleyebilir misin? Teşekkür ederiz röportajın için.

    YanıtlaSil
  15. Yayınevine sordum, Sarah JIO gelemiyormuş. Bütün bu ümit boşuna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef ülkedeki durum nedeniyle gelemeyeceğinden haberimiz var. Fark ettiyseniz bu konuşmaların pardon ümitlerin tarihi, henüz bu olayın olmadığı eski zamanlara ait. Üslubunuz hayranlık uyandırıcı.

      Sil
  16. şimdi sarah jio gelmiyormu? cevap verin lütfen

    YanıtlaSil
  17. Keske gorebilseydim istanbulda olsaydim gorurdum ama maalesef zaten gelemiyormis cok uzuldum en azindan turk hayranlarıyla gorusemeyecegi icin uzuldum morning glory ne zaman cikiyor bilginiz varsa cevap verir misiniz?
    Tesekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk hayranlarından özür diledi ve 2015te gelme sözü verdi. Morning Glory Arkadya yayınlarından Gündüzsefası ismiyle yayınlandı :)

      Sil
  18. bir daha ki Türkiye ye gelişi ne zaman olacak? nerden bilgi alabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben bu yazıyı yazdığım dönem Sarah Jio ülkemizde yaşanan bazı olaylar nedeniyle gelişini iptal etti ve fuara katılmadı. Bu seneki (Kasım ayında gerçekleşecek) İstanbul Tüyap Kitap Fuarı'na Pena Yayınları'nın konuğu olarak katılacak.

      Sil