15 Mart 2014 Cumartesi

DOCTOR WHO Kitapları ve Almak İstediklerim ^^


Ne zamandır Almak İstediklerim yazısı yazmıyordum. Ancak böyle almak için evimi barkımı satacağım derecede istediğim bir kitap olmadıkça aklıma gelmiyor. En son ŞU yazımda Everest Yayınları'ndan çıkan Açıklamalı Notlarıyla Sherlock Holmes Cilt 1 i istediğimi yazmış, onu da çok kısa bir süre sonra almıştım. Fan olmak zor azizim :p  Şimdi bir diğer beni benden alan noktaya gelelim. Doctor Who'yu 2005 yılında başlayan modern seriden ibaret sananları -_- bir kenara  atarsak Doctor Who biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda (2013 Kasım) 50. yılını kutladı. Ama ama ama hepsinden öte kitaplar *_* 



Bizde de zamanında kitapların bir kısmı Türkçe'ye çevirilmiş. Daha bir çoğumuzun doğmadığı yıllarda :p 
Şu serinin güzelliğine bakar mısınız *_* Aşk yaşanacak derecedeler. 
Tabi artık basımları yok. Onca sahaf gezdim hiç denk gelmedim :'(  Yoksa kandırılıyor muyuz? -_-
Hepinizi istiyorum *_*   

Yazının  bu kısmına gelince bunlar ne len? Umudumuzu yıktın demeyin nütfen! Ben sevgi kelebeği, umut kaynağı bir blogger'ım. Ve bu cümleden sonra kendimden soğudum -_- 
Neyse -_-

Müjdeyi verelim :) 
Şu an alıp okuyabileceğiniz Doctor Who kitapları da mevcut. Ülkemizde satışa çıkan orijinal kitapları es geçersek:


İlki 2012 basımlı 246 sayfalık Kalkedon Yayınları'ndan çıkan Doctor Who - Efsane Devam Ediyor - Mark Campbell kitabı. Konusunu da okuyunca bunun bir Doctor macerası olmadığını anlayacaksınız ama bence kesinlikle okunmaya değer. Adeta bir Doctor Who el kitabı. İstiyorum *_* 

 KONUSU

Doctor Who kimdir? Gallifrey gezegeninden, on üç hayatı olan bir Zaman Lordu? Çürümüş diktatörlükleri deviren ve ezilenleri özgürleştiren asi bir ikon kırıcı? Veya 26 yıldır plastik canavarlarla savaşan beceriksiz, tuhaf bir tip?



Doctor Whonun hikayesi, İngiliz televizyonunun bu yüzyılın son üç çeyreğindeki hikayesidir. O aynı zamanda, 60ların karşı kültüründen, 90ların sığ sularına kadar çeşitli kuşaklardan çocukların ve yetişkinlerin umutlarının ve korkularının hikayesidir. 

Bütün bu yol boyunca, dizide sarsıcı sonlar, melodramatik olaylar ve her zaman mizah 
oldu (bazen isteyerek, bazen istemeyerek); kalp kırıklıkları, hayal kırıklıkları 
ve ölüm de. Doctor Who dünyasında hiçbir duygu atlanmadı. 

Bu kitap basitçe, dizinin yayınlanmaya başladığı ilk günden beri bütün bölümlerin hikayelerini, bu bölümlerde emeği geçen yapım ekibini ve oyuncuları, yayın tarihlerini, teknik detayları, hikayelerin etkilerini ve etkilendiklerini ve Doctor Who evrenindeki kitapları, filmleri ve internet sitelerini teker teker anlatmaktadır.


 Diğeri ise tazecik! Görür görmez her bir yere "Benim olacaksın! -_-" yazdığım bir kitap. İthaki Yayınları'ndan çıkan Doctor Who Douglas Adams'ın Kayıp Macerası SHADA *_*  Bu ise epic! Bayıldım. Douglas Adams'ın olması, konusu. Of diyorum ve konuyla baş başa bırakıyorum sizi. 


KONUSU
Kendine has üslubuyla tanıdığımız usta bilimkurgu yazarı Douglas Adams, efsanevi Doctor Who dizisi için yazılmış ancak televizyonda yayınlanma fırsatını yakalayamamış bir senaryoyla karşımızda. Doctor Who takipçilerinin yakından tanıdığı yazar Gareth Roberts'ın ustaca romanlaştırdığı bu eserde, bizi sürükleyici bir macera bekliyor.Doktor'un eski dostu, Zaman Lordu Profesör Chronotis emeklilik hayatını Cambridge Üniversitesi'nde sürdürmektedir - yanında birkaç zararsız eşya da getirmiştir. Fakat bunların arasında, Gallifrey'in Muhterem ve Kadim Yasalar'ı da vardır. Üstüne üstlük bu kitabı, dünyadan haberi olmayan yüksek lisans öğrencisi Chris Parsons'a pervasızca ödünç vermiştir. Muhterem ve Kadim Yasalar evrendeki en tehlikeli eserlerden biridir ve yanlış ellere geçmesi felaketle sonuçlanabilir. Sinsi Skagra'nın kitabı elde etmesi ise, olabilecek en kötü şeydir. Skagra, evrene hükmetme eğilimli iflah olmaz bir sadist ve egoisttir. Üstelik Cambridge'e doğru yola çıkmıştır:

Hedefi de kitap ve Doktor'dur.
--
Bitirmeden bir vurucu darbe daha! Neil Gaiman, Doctor Who kitabı yazıyor *_*  11. Doktor  için yazılacak bir kitapmış. Deli oldum! :) 

Allons-y! ^^

26 yorum:

  1. Ben de istiyorum hepsini :D
    Shada'yı aldım ama diğerlerini de istiyorum. Bir ara Kadıköy'deki sahafları gezmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeller değil mi *_* Kesinlikle sahaf gezmek lazım :)

      Sil
  2. Merhabalar:) Bir Doctor Who delisi olarak bu postu görmek beni çok çok mutlu etti.
    O eski güzelim kitapları bir zamanlar ben de aramış, bulamamış ve bulmaktan yana umudumu gerçekleşmesini umduğum bir İngiltere gezisinde açığa vurmak üzere sandıklara kaldırmıştım. Diğerleri ise elimde var, fakat bana bir türlü yeterli gelmiyorlar..
    Neyse sözün özü bu değildi aslında, sözün özü bir Doctor Who severini görmekten memnun olmamdı:) Classic Who'yu izlemediyseniz de mutlaka tavsiye ediyorum bu arada.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hevesle bir cevap yazdım ama kalleş blog hata verdi -_- Neyse :) Yorumun beni çok mutlu etti ^^ Kitapları bulacağıma dair umudumu yitirmedim, yitirmeyeceğim! Klasik seriyi yok sayıp Doctor Who'yu modern seriden ibaret sananlara -_- inat ben klasik seriyi de severim :) Bir de doktoru görünüşüne göre değerlendirenlere kızarım -_- Severlikten öte deli Whovian'ımdır :p Aslında bir önceki yorumum daha derli topluydu, neyse -_- Kısaca şu kötü anımda, yorumun beni sevindirdi ^_^

      Sil
    2. Aslında ben yorumu yazarken de hata verdi blogger:) Benim ilk yorumum da daha derli topluydu:) Klasik seri konusunda fikrimiz aynı:) Doktor'un görünüşü konusunda da:) önemsemiyorum ben, Capaldi'yi de zevkle bekliyorum çünkü ceketine ve duruşuna bayıldım:) Aksanına da bayıldığım için benim aklıma yaşlı oluşu takılmıyor. :) (ne çok bayıldım, ah whovian'lık.. :p)
      Ne diyelim, bir sonraki yorumda görüşmek üzere:)

      Sil
    3. Kalleş bloger -_- Ne diyeyim kesinlikle katılıyorum.:) Moffat'a güvenim tam, yanlış seçim yapacağını düşünmüyorum. Sherlock'tan da anlaşılacağı üzere *_* Peter, River'a uysun diye düşünüldü sanırım, bence iyi de düşünülmüş çok yakışırlar ^^ Peter'ı sevdim ben, rejenerasyon sahnesindeki birkaç saniyelik hali bile yetti sevmeme :) Görüşürüz :*

      Sil
  3. yaşasın doctor whocular :D bulursanız bana da haber verin ben de doctor who kitapları arayıp bulamayanlardanım aslında artemis dizisi olan kitapları sever bi ara baskı yapsak fena olmaz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın! ^^ Doctor Who'nun bir çok aktif hayran sayfası var, onlar da harekete geçirilip baskı yapılabilir aslında, güzel fikir :)

      Sil
  4. bende türkçe'ye çevrilen 6 kitaptan kar adamları hariç hepsi var. kocam sahaf.bana sürpriz yapmış ama maalesef bir kitabım eksik. online olarak da almak istedim ama maalesef bulamadım. bu arada merhaba herkese....

    YanıtlaSil
  5. bende türkçe'ye çevrilen 6 kitaptan 5'i var. hala arıyorum; doktor kim ve kar adamları eksik maalesef. eşim sahaf o bulmuş getirmiş. büyük bir sürpriz oldu. eksik kalan kitabı ise çok aradık ama bulacağımıza eminim. online alışveriş sitelerine baktım yok yok yok... bu arada...merhaba a dostlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ama çok şanslısınız :) Umarım sonuncuyu da bulursunuz. Darısı bana ^^

      Sil
  6. bu arada nadirkitap.com'da bütün kitaplar varmış yeni gördüm ben de. siz de bir araştırın isterseniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüm ben de daha önce :) Düşündüğünüz için gerçekten çok teşekkürler ^^

      Sil
  7. arkadaşlar bildiğiniz gibi 6 kitaptan oluşan doktor kim serisi artık basılmıyor zaten kitaplar 1975'te basıldı haliyle günümüze kadar ulaşmaması normal ama toplanan imzalar sayesinde remzi kitap evinden tekrar yayınlanması istenecek lütfen sizde katılın bi whovian için çok büyük bi şey ve lütfen katılım olsun

    not: paylaşabileceğiniz her yerde paylaşın lütfen

    http://www.change.org/tr/kampanyalar/remzi-kitabevi-doktor-kim-kitaplar%C4%B1-tekrar-bas%C4%B1ls%C4%B1n

    YanıtlaSil
  8. arkadaşlar bildiğiniz gibi 6 kitaptan oluşan doktor kim serisi artık basılmıyor zaten kitaplar 1975'te basıldı haliyle günümüze kadar ulaşmaması normal ama toplanan imzalar sayesinde remzi kitap evinden tekrar yayınlanması istenecek lütfen sizde katılın bi whovian için çok büyük bi şey ve lütfen katılım olsun

    not: paylaşabileceğiniz her yerde paylaşın lütfen

    http://www.change.org/tr/kampanyalar/remzi-kitabevi-doktor-kim-kitaplar%C4%B1-tekrar-bas%C4%B1ls%C4%B1n

    YanıtlaSil
  9. Ben doctor who'nun herhangi bir kitabını okumak istiyorum.İlk kez okuyacağım.Hangisinden başlamamı önerirsin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1975 basımları bulabilip okuyabilsek keşke. Şu an Türkçe'ye çevrilmiş, okuyabileceğiniz tek Doctor Who macerası İthaki Yayınlarından çıkan Doctor Who - Shada. Umarım beğenirsiniz, bana çok iyi geldi :)

      Sil
    2. Keşke gerçekten 1975 basımlarını çok merak ediyorum.Gerçi bulduğunu söyleyenler var.Shada'yı en yakın zamanda alıp okuyacağım.Teşekkür ederim :)

      Sil
    3. Aslında bulunması imkansız değildi. Bende de 1 adet var 1975 basım olanlardan. Ancak kitaplara ilgi arttıkça, sahaflar da kitapları 100tl civarı fiyatlara satmaya başladı... Shada daha makul bir seçenek, keyifli okumalar dilerim :)

      Sil
  10. gençler ben de yukarıdaki kitaplar var..otonomlar hariç :)) 1986 da ortaokul öğrencisiyken almıştım..geçen gün temizlik yaparken çıktı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şanslısınız ^_^ Ben de kitapları tamamladım. :)

      Sil
    2. Merhaba kitapları nerden aldığınızı sorabilir miyim ben sadece 1 tanesini bulabildim ve kitapların sıraları tam olarak nasıl eskilerden bahsediyorum :)

      Sil
    3. Merhaba kitapları nerden aldığınızı sorabilir miyim ben sadece 1 tanesini bulabildim ve kitapların sıralaması nasıl eskilerden bahsediyorum:)

      Sil
    4. Merhaba, kitapların sıralaması tam olarak resimde gördüğünüz gibi. Kitapların bir kısmını ben, bir kısmını çok sevgili bir arkadaşım sahaflardan bulduk. Umarım siz de bulursunuz :)

      Sil
  11. bu kitapları yani Türkçeye çevrilenleri karışık okumamda bir sıkıntı var mı? Eğer sıraylada okunuyorsa sırası nasıl?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyabilirsiniz, isterseniz çıkış sırasına göre Trenzalore Öyküleri, Siluet, Dehşet Ağı, Savaş Makineleri olarak da okuyabilirsiniz. Shada ve 11 Doktor 11 Öykü'yü ne zaman okuyacağınız size kalmış.

      Sil