4 Mart 2014 Salı

Ateşli Bilet - Olivia Cunning // Günahkarlar Turnede - Sinners On Tour #3


Kitap Adı: Ateşli Bilet
Yazar: Olivia Cunning
Orijinal Adı: Hot Ticket 
Çeviri: Tuba Özkat
Yayınevi: Ephesus Yayınları
 Sayfa Sayısı: 396
Basım: 2013
Seri: Günahkarlar Turnede #3 // Sinners On Tour #3 

Serinin Diğer Kitapları :
#5 Double Time - Çifte Vuruş -Trey
 #6 Sinners at the Altar
#7 Sinners in Paradise
#8 Sinners Rock the Cradle

Olivia seriyi 8 kitaba çıkardı ve 6-7-8 numaralı kitaplarda sırayla Günahkarlar'ın düğün hikayelerini, balayı hikayelerini ve ilk doğan çocuklarının hikayelerini anlatmaya karar verdi. Seriyi ne kadar seversem seveyim, yazarların aniden seri uzatmalarını sevmiyorum. Nasılsa tuttu, yazmaya devam fikrinden hoşlanmıyorum. Ki bence 6-7-8 kitap tek bir kitap olarak çıkabilirdi.  

Grubun namı diğer küçük adamı Jace, ama içinde barındırdığı acılar ve suçluluk duygusu kocaman... 

Günahkarlar'ın sessiz bas gitaristi Jace'in bedensel acıya ihtiyacı vardı. Çünkü geçmişinde onu takip eden bir sürü acı olay vardı ve Jace hepsinden kendini sorumlu tutuyordu. Mutlu olmayı hak etmiyordu. Hak ettiği şey acı çekmekti.

---
Adama değersiz bir nesne gibi davranmalıydı. Sanki değersizmiş gibi. Aggie'den ilgi görecek kadar ayrıcalıklı değilmiş gibi. Acı çektirirken bile. Özellikle acı çektirirken...
---

Elinde olan tek şey ise müzikti. Hayatını değiştiren şey de Günahkârlar'dı. Hiçbirinin bundan haberi olmasa da... 

---
"Müziği çalma Jason, bırak müzik seni çalsın. Kendini ona ver. İçine girsin. O canlı. Hissediyor musun?"
Müzik canlıydı. Hissediyordu. Her zaman hissetmişti. Müzik onun için kendi varlığından daha gerçekti.
---

Kitabın ilk 150 sayfası Sert Rock'la adeta bir yapbozun parçaları gibi iç içe geçip birbirini tamamlıyor. Sert Rock'ta bahsedilmeyen kısımlar bu kitapta dolduruluyor, orada geçen kısımlar, bu kitapta yok. Sert Rock'ta Sed Jessica'yı bir striptiz kulübünde bulduğunda, Jace de dominatriks dansçı Aggie'yle tanışmıştı. Sert Rock'ta Jace ara ara ortalıklardan kaybolduğunda ne yaptığını bilmiyorduk. Ta ki bu kitaba kadar.

Jace'in hikayesi diğer iki kitaba göre daha duygusal. Diğer yandan ise serinin her kitabında cinselliğin dozu artıyor ya da uç noktalara kayıyor. Jace acı çekmekten hoşlandığı için bu konulara daha çok yer verilmişti.
Seri devam ettikçe daha çok uç noktalara gideceğini düşünüyorum çünkü serinin 4. kitabının kahramanı Eric izlemeyi seviyor. 5. kitabın kahramanı Trey ise biseksüel.

Kısacası kitap cinsellik içermesinin yanı sıra, uç noktada cinsellik içeriyor, uyarımı yapayım. 

Jace'in hikayesini çok sevdim. Sonlara doğru kahkaha attığım kısımlar sıklaştı. Ama nedense fazla aceleye gelmiş gibi eksik bir şeyler hissettim. Ve bu eksiklik hissinden kurtulamadım yer yer. 

 Her şeye rağmen severek okudum. 

PUANIM: ♥ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder