7 Kasım 2013 Perşembe

OKK Gölge Varlıklar #1: Davet – J.K.Beck




Kitap Adı: Davet
 Orijinal Adı: When Blood Calls
Yazar Adı: J. K. Beck
 Yayınevi: Arunas Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 501
Basım Yılı: 2013
Seri Adı: Gölge Varlıklar Serisi

Seri ilk olarak kapaklarıyla ilgimi çekmişti. Orijinal kapaklarında artık serilerde klasikleşmiş erkek omuzu/kol kasları varken, bizim versiyonda şuh bayanlar vardı ve ben genelde orijinal kapaktan yana olmama rağmen yerli kapakları da sevdim.

Sara Constantine dişli bir savcıyken mahkemede çok gizli bir yapılanma olan 6.Bölüm'e terfi ettirildiğini öğrenir. 6. Bölüm gözlerden uzak, kimsenin içeriğini bilmediği gizemli davalara bakan bir bölümdür. Aslında kimsenin bilmediği o davalar vampir, kurt adam, şeytan gibi  Gölge Varlıklar'ın davalarıdır. Sara bir insan olarak bir anda kendini bu fantastik dünyada bulur. Ancak daha ilk davasında karşısına daha bir önceki gece barda tanışıp birlikte olduğu adam yani Lucius sanık olarak çıktığında bu terfinin kendisi için şans mı yoksa bela mı getireceğini görecektir. Lucius Dragos yani Luke cinayetle suçlanan bir vampirdir ve Sara da onun davasında savcı olacaktır. Daha ilk davasında kendini kanıtlamak isteyen, adaletin gücüne inanan Sara görevini yapmak için mi çabalayacak, yoksa dokunuşlarını hala hissettiği Luke'a güvenip, yardım mı edecektir? 

Akıcı ve güzel bir fantastik macera. Ayrıca cüretkar da bir aşk var. Üstüne de polisiye... Luke'un davasının sonuçları, Luke'un araştırmak istediği başka bir mesele, üstüne Sara... Zevkle okuduğum, favori türlerimin güzel bir karması şeklindeydi... Merak unsurunun hiç düşmemesi de büyük artılardan biriydi... Diğer karakterlerin kitaplarını da inanılmaz merak ettim, özellikle Serge'nin...  Bu tarz kitapları seviyorsanız, kaçırmayın derim :) 

PUANIM: 

ALINTILAR:
"Yargılama!" dedi. "Eğer yargılanmak istemiyorsan..."

Çünkü en sonunda yine gömülmek için cehennemin içinden çıkarsın... 

Nick ona doğru bir adım atıp "Beni bir tabutun içine kilitledin. Uyandığım zaman karşımda Ryan Doyle'un iğrenç yüzünü görmek zorunda kaldım. " dedi.
"Bu konu için gerçekten özür dilerim. Hiç kimsenin canını bu şekilde yakmamalıyım."

4 yorum:

  1. Kitap ilk çıktığında kötüdür diye düşünüp incelememiştim ama yorumundan sonra baya ilgimi çekti. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lara Adrian okuyup tarzını beğendiysen bu seriyi de kesinlikle beğenirsin, tarzı benzese de bambaşka bir seri olmuş. Özellikle 2-3 kitaplarda resmen uçuyor, 3 çok ama çok öte bir şey olmuş. Tanıtım çalışmamızın başladığı ara ağır bir grip geçirdiğim için yorum girememiştim, anca girebiliyorum :)

      Sil
    2. Geçmiş olsun, umarım iyisindir. :o

      Sil
    3. Gripten önce de başka sorunlarım vardı ama şimdi gayet iyiyim sahnelere döndüm , çok sağol :*

      Sil