24 Ağustos 2013 Cumartesi

Hangi Dizilere Başladım? Hangileriyle Anlaşarak Ayrıldık?




Çok tembel bir bloggerım ben çok... Bazen aklıma bir konu geliyor, bunu blogda yazarım diyorum. Ki defter tutmayı, karalama yapmayı çok severim. Aklınıza gelen her şeyle ilgili tutulmuş bir defterim kesin vardır, bu yüzden de kırtasiye malzemeleriyle aram çok iyidir. Aaa, bakın bir ara da defterlerimle ilgili bir yazı yazayım en iyisi :) 

İşte günlük karalamalarımı yaptığım defterimin bir köşesinde de blogda yazacaklarımın listesi vardır. Tee ilkbaharda not almışım yeni başladığım, yarım bıraktığım dizilerden bahsedeyim diye, uhuuu zaman su gibi geçmiş. Yeni olarak hangi dizilere başladım, hangilerini yarım bıraktım? Kısa kısa olacaktır... 




Da Vinci's Deamons

İlk bölümlerinden beni içine çeken, harika bir dizi. Tarih ve mistik öğeler bir arada. Zaten Da Vinci gibi anlaşılamamış bir dahinin hayatının anlatıldığı dizi de ancak böyle olur. Başrol yani Da Vinci'ye hayat veren oyuncu Tom Riley cidden harika bir seçim olmuş. Evet, evet biliyorum, görünüş falan olarak Da Vinci'yle alakası bile yok, popüler bir dizi karakteri tipinde. Ama nedense bana çekici gelen bir yanı var. 
Yanındaki arkadaşlarını da beğendim, zevzekler. :) Bir kere dizinin başlangıç jeneriği ve müziği harika, her bölüm başı yeniden izliyorum... Donati ve Medicilere kıl oluyorum. İlgi çekici bir şey de şu ki Da Vinci bir şey düşünürken zihnindeki yansımaları o kadar güzel vermişler ki bayıldım. Resmen düşüncelerini görebiliyorsunuz. Turk bile var dizide, akıl hocası. Daha ne diyeyim size. 



Son olarak da Girolamo Riario. İşte bu karaktere hastayım ulen! Ergen moduna geçeyim hemen :) Kötü çocuk sevgisi işte çok yazık. Kısacası, bu dizi benim senenin çok beğendiğim dizilerinden biri ve devam edeceğim :)



Hemlock Grove

Fantastik yapımlara bayılıyorsunuz ama çok mu ergence buluyorsunuz mevcut yapımları? O zaman bu dizi tam size göre! Karanlık ve gothic bir havası olan bir Upir&Kurtadam hikayesi. Upir lafına bittim bu arada :) 



Ve de kim oynuyor derseniz, bitli pireli kurt adamı geçersek ve diğer enteresan karakterleri upirimiz Bill Skarsgard!! True Blood'ın Eric'i diye tanıdığımız Alexander Skarsgaard'ın kardeşi yani. Bayıldım kendisine. Ailecek oyuncu anam bunlar ama boynuz kulağı geçecek gibi duruyor. Bu diziye de devam!


Hannibal

Klasik hikayeyi hepiniz biliyorsunuzdur... Klasik hikayenin dizi versiyonu ve oldukça çekici, etkileyici bir dizi. Karanlık yanı olan dizileri seviyorum. Buna da devam!



The Vampire Diaries
İlk sezonlarda çok beğenmiştim diziyi. Hele de buz soğukluğundaki sıkıcı ve saçma kitaplarından sonra cennet gibi gelmişti. Ama 3. sezonda sıkılma sinyalleri vermiştim bile. Diziye kuzenimle başladığım için, onun zoruyla 4. sezonun sonunu zorladım üfleye püfleye. Ama artık ergenleşen diziye dayanamıyorum. Ya da dizinin ergenlerin hücmuyla kendinden soğutması mıydı bilemiyorum ama çok salaklaştı diyebilirim. Stephencı geçinirdim başlarda, şimdi iki kardeş de ölebilir umrum olmaz :) Originalları çok sevdim ben. Klaus ve özellikle Elijah'a bayılıyorum. Adamlar cool. O yüzden diziyi izlemeyi bırakıp, yan dizi olacak olan Originals'a başlamayı düşünüyorum. 



Revolution
Aman aman ne heyecanla bekledim ve başladım bu diziye anlatamam... Tüm dünyada elektrikler bir anda gidiyor düşünün! Bir daha da gelmiyor, gelemiyor. Tam bir kaos ortamı ve kendi kurallarını koymuş topluluklar. Babasını arayan bir kız ve bayağı uçarı bir amca rolünde şok şok Bella'nın babası :D Buraya nasıl bağladım ben de bilmiyorum, benim gibi hayal kırıklığı yaşayın istedim sanırım. Distopya oluşu , o mücadele fikri beni çekmişti ama pratikte o kadar çok etkilenmedim . Çünkü esas kızı bir türlü sevemedim. Yan karakterlerden şaka gibi ama bir tek Bella'nın babasını sevdim. Nerede o hantal polis memuru, nerede bu cool amca :) Çok merak ettiğim bir kaç olay olmasına rağmen 2. bölümde bıraktım diziyi. Boş bir zamanımda dönebilirim gibi...

Person of Interest, Suits, Lie To Me, Fringe ve Being Human izlediğim, izlemeye devam etmek istediğim halde izleyemediğim diziler oldular malesef... Ama onlara devam edeceğim :) 


6 yorum:

  1. MERHABALAR bende dizi seyretmeye bayılıyorum hemlock grove en sevdıgım dızı walking dead den sonra :) 2. sezonu cıkmadı henuz 1.sezonu bıtırdım bıle ama 2.sezon yok malesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) TWD i ben de merakla izliyorum. Hemlock Grove ergence olmadığı için inanılmaz sevdiğim bir dizi oldu. Bill de gen. yaşına rağmen çok yetenekli, kendini izlettiriyor :)

      Sil
  2. Şu Revolution'a bir başlayamadım gitti:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona vakitlice ben de bir dönüş yapmak istiyorum çünkü 2. bölüm biraz erken bir diziyi bırakmak için. Başla bakalım belki önerirsin ben de şevkle başlarım :)

      Sil
  3. Bende The Vampire Diaries dizisinde 4. sezonu zor bitirdim dizi iyice sıkmaya başladı. Elena'nın vampir olup insana dönmesi vs. ama sezon finali ilginçti bitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ben de kendime işkence ederek bitirdim, kötü romantik filmlere döndü... Ama son bir kaç bölüm cidden ilgi çekiciydi, doğru :) Ama 2 güzel bölüm için bir sezon kendime işkence etmek istemiyorum...

      Sil