18 Temmuz 2013 Perşembe

OKK 5.Blog Tur - Can Dostum - W. Bruce Cameron - Yorum


         -Fighting Blogunun sahibelerinin bana yolladığı çok komik bir hikayesi olan kruvasan eşliğinde okurken :p -


Merhabalaar, 
Aslında kitabı bitirdiğimde bloguma koşup sıcağı sıcağına yorum yapmak istemiştim bir heves, çünkü kitabı bitirdiğimde aklımda köpeğin tavırları üzerine 'Ay canımmm' gibisinden bir gülümseme; dostluk, aile bağları üzerine sıcacık duygular dolmuştu içime... O kapak kapandığından içim tatlı bir buruklukla dolu doluydu, çünkü çok enteresan bir kitaptı bu. Ama olmadı...

Şu an bu yazımı yazarken bir türlü kafamı toDekkoamıyorum, itiraf ediyorum. Kitaptan bana yağmurlu bir havada elimde çayım sobanın kenarına oturmuşum gibi gelen o sıcacık duyguları satırlara aktaramayacağımdan da korkuyorum bu yüzden. Cümlelerimi toparlayamazsam hoş görün olur mu?

Önce kitabın kapağına vuruldum ben, öyle şapşal bakışlı bir köpek vardı ki kapakta, sevmemek mümkün değildi onu. Ve bir itiraf daha spoiler hiç sevmeyen ben, arka kapak yazısını bile okumadan başladım kitaba, sonra reenkarnasyon olayı olunca 5 sn ağzım :O şeklinde açık kalmışım, sonradan arkadaşım söyledi :) 

Pudra Tozunun blog gününde yolladığı harika jelibon :) - 
P.S: Amma beleşçi geçinmişim :p


Kitap farklı demiştim değil mi? Peki neden? Öncelikle bu kitap bir köpeğin ağzından anlatılıyor, yani 4 ayağımızın üzerinde, onun gözlerinden bakıyoruz hayata... Köpeğimiz önce bir sokak köpeği olarak geliyor dünyaya, sonra bir çok başka hayat yaşıyor... Başlarda bunu merak ediyorsunuz, sonra köpeğin o saf, o şaşkın, o tatlı mı tatlı  bakış açısına kaptırıyorsunuz ki kendinizi, ana konuyu zihninizde çözümlenmek üzere bir kenara kaldırabiliyorsunuz... Özellikle diğer hayvanlara bakış açısı dikkat kahkaha sebebi olabilir! :)

Okurken  üzgünüm ama Bruce'cuğum aklıma hiç sen gelmedin,  o sevimli köpekten dinledim ben o hikayeyi... Öylesine inandım, öylesine gerçek geldi. Zaten yazar önceki hayatında bir köpek olabilir mi düşüncesi okuyanların çoğunun aklına gelmiştir eminim. :) Acaba?

Sonra o asıl amaç... Hani köpeğimizi tüm köpeklerin gittiği cennetten alıkoyan o amaç... Öyle naif, öyle tatlı ki... 

Köpeği olanlar ve köpek almayı düşünenler, hatta köpeklere karşı önyargıları olanlar, bence bu kitaba bir şans verin!..

Ayrıca,
Kitabın şu ayrıntılarına bayıldım!! Her bölümde başında başka bir köpekcik vardı :)


Ama Yabancı yayınlarına KOCAMAN bir eleştirim var! O tatlı ayraçtan bize göndermemişler :( :pp Şaka bir yana katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz :)

PUANIM: 

ALINTILAR:
 "Kötü köpek diye bir şey yoktur Bobby, yalnızca kötü insanlar vardır, " dedi. "Onların yalnızca sevgiye ihtiyaçları var."
"Bazen içlerinde bir şeyler kırılmış olur, Senyora. İşte, o zaman hiçbir şeycikler onlara yardımcı olamaz."

---

Çok güldüğüm kısım :)

Anne'yi çok seviyordum. Tek şikayetim, banyodan çıkarken su çanağımın kapağını kapatmasıydı. Halbuki Ethan kapağı her zaman benim için açık bırakırdı.



2 yorum:

  1. Afiyet olsun Kruvasanın :) Yorumun çok güzel olmuş canım ellerine sağlık :) Son alıntıya bende bitmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olmaz mı :) Gerçi gülmekten yiyemediğim an da oldu :pp tekrar teşekkürler :)

      Sil