30 Temmuz 2013 Salı

Bu Çalışma Bize Ne Yaptı?




Bir çalışmanın daha sonuna geldik. Bir nevi kapanış konuşması gibi ama merak etmeyin o kadar sıkıcı olmayacağını umuyorum... Bu çalışmayı ne yayınevi, ne yazar, ne de başka bir amaçla yapmadığımızı aslında tanıtım yazısında o kadar açıklayıcı anlattığıma inanıyordum ki sonradan aldığımız bazı amacımızı bilmeden yapılmış yorumlar cidden can sıkıcıydı. Öncelikle linkteki yazımı okumanızı öneririm: Nefretten Sonra Tanıtım Yazısı

Biz bu çalışmayı kendimiz için yaptık. Pudra Tozu ile arkadaş olmamızı sağlayan kitap için ortak bir çalışma yaptık... Bunu da açıkça belirttiğimize inanmıştım açıkçası... Bizi birbirlerinin blogunu ziyaret eden iki kişiden her gün telefondan ya da internet üzerinden görüşen, o İstanbul'a geldiğinde, ben İzmir'e gittiğimde görüşmemizi sağlayan iki arkadaşa dönüştüren kitap için heves ettiğimiz ve gerçekten de elimizden gelenin en iyisini yaptığımız bir çalışma... 

Peki bu çalışma bize ne yaptı? Ne öğretti?

Planların her zaman hayata geçirilenle birebir aynı olmayacağını öğretti. 

Böyle bir çalışmanın altından kalkılmasının zor ama başarmanın da bir o kadar tatlı olacağını öğretti.

Verilen sözlere güvenilmeyeceğini, söz veren birinin sizi yarı yolda bırakabileceğini öğretti.

Bazen olumsuz tepkilerin beklediğiniz kişilerden değil de
 ummadığınız insanlardan ummadığınız yönlerden gelebileceğini öğretti.

Bir ilki başardığımız halde bize çakma, bizden özenmişler, reklam peşindeler diyenlerin ağzı açık kalabileceğini öğretti. 

İstenildiğinde güzel insanların desteği hariç hiçbir mali destek almadan da bir şeylerin olabileceğini öğretti.


Yazarı okumadığı halde uyumadan bizim için çalışmanın program resimlerini hazırlayan Fighting!!! blogunun sahibelerinin can! olduğunu öğretti. (Özellikle Kübra'ya çok özel teşekkürler. )

Toplantı için İzmir'de buluştuğumuzda resim çekmemize destek olan en iyi arkadaşım Gamze'nin kamerasının harika bir çekim kalitesi olduğunu öğretti.  

Pudra Tozu'nun arkadaşı Sinem'in sıcağa ve bilimum zorluklara katlanarak 317 fotoğraf çekebilecek süpergüce sahip olduğunu öğretti :)

Paranoyak Satırlar blogunun sahibinin binbir çilelerle "Ay bu olmadı, şu mu olsa?" tepkilerine sabırla göğüs gerip video hazırlayabileceğini ve resimlere de destek verebilen "Ne güzel insanmış." dedirten biri olduğunu öğretti.

Kitab-ı Sevda'nın sabaha karşı 5.10'da da çok da güzel photoshop yapabileceğini öğretti. :)

Pudra Tozu'nun yakın arkadaşı LaFea'nın ve kardeşinin bir kupayla harikalar yaratabileceğini öğretti. 

Ve en önemlisi bu çalışma bize ne kadar harika dostluklara sahip olduğumuzu öğretti ve dostluğumuza sıkı bir ilmek daha attı!

İsmi geçen geçmeyen tüm destekçilerimize gönülden teşekkürler... :) 

Olumsuz anlar olsa da başarıyla altından kalktığımız, güzel bir çalışma olduğuna inanıyor ve böyle bir çalışmanın daha önce yapılmadığını da rahatça söyleyebiliyoruz. Daha her şey bitmedi. Çekiliş sonucu ve son sürprizimiz için bizden ayrılmayın... :) Kocaman sevgiler...  

10 yorum:

  1. Yihuuu çok mutlu oldum okurken :)

    Asıl ben teşekkür ederim sizlere beni de aranıza aldığınız için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninle tanışmamıza da vesile oldu tabi bir yandan. Emeklerin için çok çok teşekkürler :) Ne güzel insanmışsın sen :)

      Sil
  2. Ben yazarın hiç bir kitabını okumamış olmama rağmen tüm bu süre içinde yine neler yapmış bu çılgınlar diyerek her gün merakla yazılarınızı takip ettim ve bana tek bir satırını dahi bilmediğim bir kitaptan zevk almamı sağladınız. Asıl bu sebeple ben size çok teşekkür ederim. Evet bir ilki başardınız ve deli gibi emek verildiği çok belli olan bu güzel çalışmayı kimsenin yaralamasına izin vermeyin. Sizi sevenler takipte canlarım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük destekçilerimizden Onur ablamm, çok çok teşekkürler. Demek ki amacımıza ulaşmışız :)

      Sil
  3. Emeğinize, ellerinizi, yüreğinize sağlık. ;) Handan Abla bana anlattığın zaman güzel bir çalışma olacak demiştim ki oldu artı süppper olduu :)
    Sizin için değerdi canlarım iyi ki bu güzel projede bana da yer verdiniz çok mutlu oldum çok teşekkür ederim ;) Unutmadan her zaman hazır ve nazırım :) Kalp Kalp

    Not:Ayrıca senden cansın ve iyi ki varsın ;)



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok büyük emeklerin var, çok uğraştın ve hepsi harika oldu, yürekten teşekkürler :) not: <3 <3

      Sil
  4. Canım ikizim bence çok güzel bir çalışma yaptınız pudramla bu nedenle kutluyorum sizi <3 Ellerinize sağlık.

    Veeee ufacık bir dipnot: Meyve veren ağaç taşlanır tatlım bunu hiiiiç unutma :)

    YanıtlaSil