20 Ekim 2012 Cumartesi

Baştan Çıkartan Aşk - Amelia Grey



Kitabın Adı: Baştan Çıkartan Aşk

Yazar: Amelia Grey

Orijinal Adı: Never A Bride

Çeviri: Emrah Saraçoğlu

Yayınevi: Sonsuz Kitap

Sayfa Sayısı: 348

Yayın Yılı: Mart 2011

Yine bende farklı, orijinalinde farklı olan bir kitap... Yukarıdaki benim kitabım. Kolsuz, bacaksız bir historical romance... İnternette yine bu kapağı bulamadım... İnternette ve başkalarında gördüğüm kapağı ise şudur: 



Bu sefer kendi kapağım daha güzel diye savunmayacağım tabi ki :) Kitaba gelirsek daha önce de söylediğim gibi Historical Romance tarzında bir kitaptı. İtiraf etmek gerekirse bendeki kapağa vurulamayacağım göz önüne alınırsa arka kapak yazısı beni güldürdüğü için almıştım... 

6 yıl sonra memleketinize döndüğünüzde yıllardır görmediğiniz nişanlınızın herkesin dilinde olduğunu, hemen hemen bütün bekar erkeklere bir öpücük vermiş olduğunu duysanız, üstüne ilk karşılaşmanızda onu başka bir erkekle öpüşürken yakalasanız tepkiniz ne olurdu?

Vikontumuz Camden Brackley ile kızımız Mirabella Whittingtam aileleri uygun gördüğü için ki en çok da Camden'in ailesi maddi sıkıntılar içinde olduğu için nişanlanmışlardır. Daha önce birbirlerini hiç görmemişlerdir. Camden hem bu ortamdan uzaklaşmak, hem de bir umut ailesini maddi sıkıntıdan kurtarabilmek için Amerika'ya tersanede çalışmaya gider. 

6 yıl sonra döndüğünde ise yukarıda bahsettiğim manzara ile karşılaşır. Aslında Mirabella iffetsiz biri değildir. Sadece kuzeninin katilini aramaktadır. Kuzenini çok sever. Kuzeni kendisine talip bulamayacak kadar gösterişsiz bir dış görünüşe ama altın gibi bir kalbe sahiptir. Bir gece intihar eder ve ölür. Mirabella onun günlüğünü bulur ve Gecelerin Prensi adında bir erkekle yakınlaştığını, ilişkiye girdiğini, bu ilişkiden hamile kaldığını ama Gecelerin Prensinin daha sonra onu ve çocuğunu istemediğini anlatmaktadır. Mirabella'nın ailesini babasız bir çocukla zor durumda bırakmak istemediği için intihar etmiştir. Kuzeninin bıraktığı ufacık ipuçlarıyla katili arar Mirabella, bu nedenle de her tarife uyan bekar erkeği öpmek zorundadır, bunu müstakbel nişanlısına ise açıklayamaz... Aslında 6 yıldan sonra da onun döneceğinden umudunu kesmiştir. 

İki tarafın da ailesel sorunları nedeniyle bitirmek istedikleri nişanlılıklarını bir oyun olarak sürdürmeye karar verirler. Nişanlısı onu hafifmeşrep sanırken kızımız bu katil arama işinden vazgeçemez, aileler de işin içine girince işler içinden çıkılmaz hal alır. Bu kısımları okurken eğlendim. Ben en çok Mirabella'nın cesaretine bayılmıştım. Öyle yakalanılan bir durumda üste çıkabilmek, kendini haklı çıkarmak çok büyük bir meziyetti bana göre... Kitabın yarılarına tam gelmeden Gecelerin Prensinin kim olduğunu tahmin etmiştim. Kitap çok güzel bitti. Okurken çok zevk aldım. Dili eğlenceliydi. ÖZellikle kızımızın inatçılığını, dediğim dedik tavırlarını, kendini haklı çıkarmasını okumak çok eğlenceliydi.Oğlumuz bol bol bocaladı bu nedenle. Ayrıca Camden'ın kardeşi ve nişanlısına bayıldım... Çok tatlıydılar. Dedikodu haberleri köşesi de komikti. Historical romance seviyorsanız güzel bir kitaptı... :) 

Bunlar da kitabın yurtdışı kapakları... Bence oldukça hoşlar. En azından bizim kapaklardan iyiler :) 




PUANIM: 

3 yorum:

  1. Şimdi senin yorumunu okuyunca kitaba ısındım ki ben bu kitabı birkaç kez görüp es geçmiştim.

    YanıtlaSil
  2. Sanırım iticiliği kapağından geliyor... Ben de ilk gördüğümde itilmiştim ama arka kapak yazısı eğlenceli görünüyordu :)

    YanıtlaSil
  3. İnanilmaz guzel bir kitap ask ve merak sonuna kadar sizi sariyor tavsiye ederim

    YanıtlaSil