25 Ağustos 2012 Cumartesi

Supernatural - Bir Daha Asla - Keith R. A. DeCandido


Kitabın Adı: Supernatural - Bir Daha Asla 
(Paranormal Kötülüğün Peşindeki İki Kardeş)

Yazar:  Keith R. A. DeCandido

Orjinal Adı: Supernatural: Nevermore

Çeviri: Zeynep H. Ateş

Yayınevi: Artemis Yayınları

Tür: Macera 

Sayfa Sayısı: 295

Yayın Yılı: Mart 2010

Seri: Supernatural Serisi 1. Kitap 
P.S: Her kitabın yazarı farklı.

Seri Sıralaması:
#1 Supernatural: Nevermore - Bir Daha Asla (Keith R.A. Decandido)
#2 Supernatural: Witch's Canyon - Cadı Kanyonu (Jeff Mariotte)
#3 Supernatural: Bone Key - Kemik Anahtar (Keith R.A. Decandido)
#4 Supernatural: Unholy Cause - Lanetli Emanet (Joe Schreiber)
#5 Supernatural: Heart Of The Dragon - Ejder Yürek (Keith R.A. Decandido)
#6 Supernatural: War Of The Sons - Oğulların Savaşı (Rebecca Dessertine)



      Supernatural benim en sevdiğim dizilerden biri. 7 Sezonunu da baştan sonra 2 kere , sevdiğim bölümleri ise (5x8 , 6x15 gibi) defalarca izledim. Kitapları da çıkınca vakit kaybetmeden almıştım ancak o sıra diziyi izlemeye devam ettiğim için kitapları dizisiz kalacağım için yaz aylarına saklamıştım. Ve Serinin ilk kitabı "Bir daha Asla"yı okumuş bulunuyorum. Şuana kadar serinin 5 kitabı çıktı, 6. kitap da sanırım çeviride. Güzel bir haber :)

        Kitabın konusu şöyle: Sam ve Dean'in annesi, esrarengiz ve şeytani bir güç tarafın­dan tam yirmi iki yıl önce öldürülmüştü. O günden sonra Sam ve Dean'in babası, Amerika'nın arka sokaklarında, karanlık köşeler­de yaşayan doğaüstü yaratıklar hakkındaki her şeyi iki kardeşe öğretecekti, nasıl yok edileceklerini de... Sam ve Dan, New York'a sıradan bir perili ev olayı için gelmişti. En azından başta böyleydi. Çünkü bir rockçının evinde inleyip duran hayaletten çok daha önemli, büyük ve ölümcül şeyler de olup bitiyordu etrafta. İki üniversiteli öldü­resiye dövülmüştü ve dahası, saldırgan tek kelimeyle 'tuhaftı. New York ger­çeğini bile aşan acayiplikte bir cinayet meselesi de vardı. İki kardeşin, kendi­lerini Edgar Allan Poe'nun tüyler ürpertici öykülerinden esinlenen bir katliam zinciri içinde bulması uzun sürmedi. Ele geçirdikleri her ipucu, onları Poe klasiklerinden birine götürüyordu. Şimdi, öykünün sonunu yeniden yazmaları lazımdı. Zira var olan sona göre katil, iki kardeşin işini sonsuza dek bitirecekti. Sam ve Dean, nasıl öldüreceklerini öğrenerek büyümüştü. Kötülüğün peşine düşecek güce sahiptiler.

       Yorumuma gelince: Dean ve Sam Bronx'ta bazı esrarengiz ölümleri araştırmaya gelirler. Aslında onlar için esrarengiz ölümler yoktur çünkü bu tarz ölümlere doğaüstü yaratıkların sebep olduğunu bilirler. Bu sefer ölümler Edgar Allan Poe'nın hikayelerinden sahneler içermektedir. Dean ve Sam bu gizemi çözmeye çalışırken Ash telefon eder ve arkadaşının bir hayaletle başı dertte olduğunu söyler. Hazır orada bulunan Winchester'lar buna da el atarlar. Dünyanın en kötü çalan ama en güzel müzik arşivine sahip olan müzik gurubuyla da tanışmış olurlar. 

     Kitapta en beğendiğim şey ise Dean ve Sam'in atışmalarıydı tabi ki. Dean'in sürekli söylenmeleri, Sam'le girdiği laf dalaşmaları... Okurken inanılmaz eğlendim, vakayı falan unuttum. Sürekli en ucuz motellerde kalan, en kötü yerlerde yemek yiyen kahramanlarımızın kahveye yumuluşları, Dean'in Bronx'un yollarında resmen sinir krizi geçirmesi beni çok eğlendirdi. Sırf bunun için bile okunabilir... :)

         Kitap kapaklarını diziden görüntülerle yapmaları hoşuma gitti, bazı serilerde beğenmesem de Supernatural'a çok yakışmıştı...


          Dean'in hazırcevaplığından ufak bir alıntı :

Janine: Söylesene Dean, eğlenmek için ne yaparsın?
Dean: Eğlenmek için mi?
Sam: Evet Dean, eğlenmek. Zevk  almak anlamına gelen yedi harfli bir kelime...
Dean: Teşekkürler Google...


Puanım:  (Tabi ki :) )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder