23 Temmuz 2012 Pazartesi

Kördüğüm - Heidi Betts (Chicks with Sticks #1)






Kitabın Adı: Kördüğüm
Yazar: Heidi Betts 
Orijinal Adı: Tangled Up In Love 
Çeviren: Süreyya Çalıkoğlu
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Tür: Çik-Lit/Romantik Komedi
Sayfa Sayısı: 280
Yayın Yılı: 2012
Seri: Chicks with Sticks Serisi 1. Kitap
Seri:
#1 Kördüğüm / Tangled Up In Love  (Ronnie&Dylan)
#2 Seviyor Sevmiyor / Loves Me, Loves Me Knot (Jena&Gage)
#3 Bir Yumak Aşk / Knock Me For A Loop (Grace&Zackary)



Öneriler sonucu almıştım, kapağına da ilk görüşte vurulmuştum bu kitabın... Çok tatlı, gülümseten bir hikaye...

Kızımız Ronnie ve oğlumuz Dylan iki rakip köşe yazarıdır. Rekabetlerinin temeli Ronnie'nin istediği işi Dylan'ın kapması olsa da sütunlarda kadın-erkek tartışması üzerine ilerler, hangisinin daha üstün olduğu konusunda sürekli iddiaya girerler... 

Birbirlerine utanç verici şeyler yaptırırlar ve birbirlerinden ölesiye nefret ederler... Ancak arkadaşları ortak olduğundan sürekli de karşılaşırlar.

Hikayemiz de bir iddiada Ronnie'nin Dylan'a örgü öremeyeceğini söylemesiyle başlar. Dylan örgü örmelidir ve dersleri de Charlotte'in de yardımıyla Ronnie vermeye başlar. İkili aynı zamanda birbirlerine deli gibi tutulurlar ama diğer yanda da çekişmeleri vardır. Bunun üstesinden gelebilecekler mi?

İkisinin de inadından kolay kolay vazgeçmeyeceği herhalde Ronnie'nin beni de güldüren şu sözlerinden anlaşılabilir:
"Dylan Stone'a karşı böyle bir çekim hissedemezdi. Cam parçaları yemeyi, yanan kömürler üzerinde yürümeyi, bütün vücuduna kağıt kesikleri yapıp limon suyu dolu bir fıçıya atlamayı tercih ederdi..."

Bu arada Charlotte teyzemizin büyülü bir çıkrığı var, onunla eğrilen yünle bir şey örüldüğünde çiftleri bir araya getiriyor, bir ara aşırmayı düşünüyorum, söyleyeyim :) 

Yüz güldüren, çekişmeli bir kitaptı. Yetişkin bölümler olduğunu belirtmekte de fayda var... 

Bu arada Ephesus yayınlarından bir müjde daha. Serinin ikinci kitabı Seviyor Sevmiyor da çıktı çıkacak... Bunda da çocuk meselesi yüzünden boşanan Jenna ve Polis Memuru Gage'i okuyacağız... Örgü kulübünün üyesi samimi üç arkadaşın 2.sinin hikayesi de umarım ilki kadar güzel ve eğlenceli olur :)


PUANIM: 

1 yorum: